Pôvodne prišiel na Slovensko na jeden rok, no vďaka zhode okolností a, ako inak, žene, vlastne už ženám, sa z jedného roka stalo 22 rokov. Presne tak dlho Čítať viac
Tags :Jaroslav Židek
Andrea Bučeková je skvelá cukrárka, milujúca mama i tvrdá pracantka. Miluje všetky suroviny sveta a v profesijnom živote jej pomohol Jaroslav Žídek, ktorý ju nepriamo doviedol ku kariéČítať viac
Počas celého roka sa starajú o naše pôžitky a pozitívne zážitky z ich pripraveného jedla. Náročná práca šéfkuchára si vyžaduje Čítať viac
Dnes doobeda sme sa nachádzali na tlačovej konferencii k výzve vláde k podpisu zmluvy s najvýznamnejším bedekrom pre gurmánov na svete – Michelin. Aktuálne podpíČítať viac
Michelin na Slovensku. Možno už o pár rokov to bude realita a nebudeme sa musieť cítiť ako piate koleso na voze. To, čo sme si my, milovníci gastronóČítať viac
Originálny event z dielne slovenského gastroportálu kavickari.sk, (ne)konferencia Gastrolove, sa udial na konci minulého týždňa v Piešťanoch pod záštitou župana TrnavskéČítať viac
Už je to nejaký mesiac, čo si Slovensko zažilo návrat na Bocuse d’Or po 12 rokoch. Od postupu do svetového kola v Lyone nás delilo naozaj len zopáČítať viac
V pozadí lockdownu, svetovej pandémie i ťažko skúšaného gastra sú niektoré veci istotou. Ako napríklad aj to, že aj tento rok prídu Vianoce. Oslovili sme znáČítať viac
Šéfkuchár Jaroslav Žídek: Úspech Slovenska na Bocuse d’Or by bol väčší počin ako michelinská hviezda
Francúzsky kuchár Paul Bocuse patrí medzi ikony svojho remesla, stál pri zrode „nouvelle cuisine“, volali ho pápež gastronómie a v roku 1989 získal ocenenie Šéfkuchár Čítať viac
Na sezónnej tabuli, na nábreží Dunaja v Grand Hoteli River Park v Bratislave nájdete aj aktuálne tvarohové knedličky s jahodami tak, ako ich pripravovala mama Jaroslava ŽíČítať viac