Brunch v Bratislave? Jaroslav Žídek znovu obnovuje obľúbenú tradíciu v RIVERBANK Restaurant

 Brunch v Bratislave? Jaroslav Žídek znovu obnovuje obľúbenú tradíciu v RIVERBANK Restaurant

Foto: Ondrej Bobek

Hoci sú brunche čoraz viac obľúbenejšie, v hlavom meste by ste ich vedeli zrátať na prste jednej ruky. O to viac v prémiových hoteloch, ktoré by tento formát mali akosi automaticky ponúkať. Brunche sú skôr prevažne záležitosťou hotelov mimo Bratislavy, ktoré ponúkajú sprievodný program pre svojich návštevníkov. O to sa lepšie prijíma informácia o oživení ikonických gurmánskych zážitkov, ktoré boli z pred kovidových čias považované ako tie najlepšie. A tak ich RIVERBANK Restaurant, v prekrásnom Grand Hotel River Park, pod vedením Jaroslava Žídeka obnovuje. Brunch v Bratislave teda má znovu svoje čestné miesto.

reštaurácia-riverbank-oslava-promócie-bratislava
Príjemné priestory reštaurácie RIVERBANK začali znovu hostiť brunche. Foto: Ondrej Bobek

Brunch v Bratislave

S príchodom jari sa v RIVERBANK Restaurant obnovila tradícia brunchov, ktoré kombinujú najlepšie z kulinárskeho umenia a prémiových vín. Každú nedeľu sa tak návštevníci môžu tešiť na nezabudnuteľné chvíle pod taktovkou renomovaného šéfkuchára Jaroslava Žídeka.

Jaroslav Žídek brunch v Bratislave
Jaroslav Žídek je v kuchárskej komunite pojmom. I preto je brunch pod jeho taktovkou silným lákadlom. Foto: Ondrej Hronec

Gurmánsky zážitok na brehu Dunaja

Jaroslav Žídek, známy svojím vášnivým prístupom k vareniu, vytvára jedlá, ktoré sú nielen chutné, ale aj vizuálne ohromujúce. Spojením tradičných a moderných prísad navodzuje atmosféru, ktorá hostí prenesie do sveta gurmánskych zážitkov. Každé jedlo je starostlivo pripravené tak, aby oslavovalo čerstvosť a sezónnosť surovín.

Popri gastronomickej rozmanitosti sa hostia môžu tešiť na vína z portfólia Best Wines Distribution. Počas mesiacov apríla a máj budú môcť hostia objavovať slovenské vinárstvo Skovajsa. Toto pezinske vinárstvo ponúkne svoje originálne vína, dopĺňajúce brunchové menu o regionálne chute.

Víno Skovajsa brunch
Popri gastronomických zážitkoch sa hostia môžu tešiť na vína z portfólia Best Wines Distribution Foto: Ondrej Hronec

Tradičné a overené chute

Šéfkuchár Jaroslav Žídek rád v rozhovoroch zdôrazňuje dôležitosť pevných základov a autenticity v kuchyni, ako aj vzťah medzi dobrými tradíciami a modernými trendmi. I preto hostí poteší menu s odkazom na kultúrnu symboliku. V bohatom výbere nájdu kačku s lokšami, vypražané kuracie stehno, ale aj hovädzie po burgundsky. Milovníkov sladkého poteší pestrá ponuka dezertov, tradičnejších šišiek či šúľancov, ale aj kardinál rez, ktorý patrí medzi najobľúbenejšie dezerty šéfkuchára. “Zbožňujem sladké, to by ste neboli povedali, však? (smiech) Napríklad taký kardinál rez od našich cukrárok. Keď ho napečú, chodím poctivo kontrolovať kvalitu neustálym ochutnávaním”, priznal sa počas poslednej zimy v rozhovore pre kavickari.sk.

brunch v Bratislave
Sladké je to, čo nás mnohých láka. I samotného šéfkuchára. Foto: Ondrej Hronec

K jedinečnému zážitku z brunchu patrí aj živá hudba, ktorá prispeje k atmosfére nedeľnej pohody priamo na brehu Dunaja. Hostia si môžu vychutnať nielen chutné jedlo a vínko, ale tiež relaxáciu pri melódiach, ktoré pôsobia ako dokonalé pozadie pre tento nezabudnuteľný deň.

Jaroslav Žídek brunch v Bratislave
Foto: Ondrej Hronec

Cena brunchu v RIVERBANK Restaurant

Napriek tomu, že sú brunche organizované v jednej z najlepších bratislavských reštaurácií, ktorá je súčasťou päťhviezdičkového hotela, je brunch v RIVERBANK Restaurant prístupným zážitkom. Cena za dospelú osobu je 59 EUR, zatiaľ čo deti vo veku 6-12 rokov môžu brunch vychutnať za 29 EUR. Mladší hostia do 6 rokov majú vstup úplne zdarma, čo poteší najmä rodiny s malými deťmi.

brunch v Bratislave
Na fotky vám možno ani čas neostane. Teraz je priestor vychutnať si skvelé jedlo a atmosféru brunchu! Foto: Ondrej Hronec

Nezabudnite si rezervovať svoje miesto na tomto výnimočnom podujatí. Doprajte si nedeľu plnú chutí, príjemnej atmosféry a nezabudnuteľných momentov v spoločnosti vašich blízkych.

brunch v Bratislave dáma
Nedeľa ako má byť. S oživeným prémiovým brunchom v Bratislave. Foto: Ondrej Hronec

Oživenie tradície brunchov v RIVERBANK Restaurant pod vedením šéfkuchára Jaroslava Žídeka je oslavou všetkého, čo si Bratislava zaslúži: skvelej gastrónomie, kvalitných vín a výnimočnej atmosféry. Pridajte sa a zažite túto jedinečnú kombináciu, ktorá vás opantá a na ktorú len tak nezabudnete!

Viac info: https://www.riverbank.sk/our-menus

Rezerváciu si vytvoríte tu: https://www.bookiopro.com/riverbank-restaurant/event-reservation

 

Text: Simona Budinská

Foto: archív RIVERBANK RESTAURANT, Ondrej Hronec a Ondrej Bobek

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Simona Budinská

Vášnivý gurmán, mama troch detí, dvoch kníh a niekoľkých bedekrov. Náhody sú jej osudom, a tak pred rokmi vznikol projekt Kávičkári.sk. S nadšením sa venuje najmä víziám, kreovaniu na portáli, ale aj new biznis. Srdcovkou je aj vzdelávanie v oblasti gastronómie v rámci projektu Gastrolove a tvorbe osobnostného PR.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články