Brunch v Bratislave? Jaroslav Žídek znovu obnovuje obľúbenú tradíciu v RIVERBANK Restaurant

Foto: Ondrej Bobek
Hoci sú brunche čoraz viac obľúbenejšie, v hlavom meste by ste ich vedeli zrátať na prste jednej ruky. O to viac v prémiových hoteloch, ktoré by tento formát mali akosi automaticky ponúkať. Brunche sú skôr prevažne záležitosťou hotelov mimo Bratislavy, ktoré ponúkajú sprievodný program pre svojich návštevníkov. O to sa lepšie prijíma informácia o oživení ikonických gurmánskych zážitkov, ktoré boli z pred kovidových čias považované ako tie najlepšie. A tak ich RIVERBANK Restaurant, v prekrásnom Grand Hotel River Park, pod vedením Jaroslava Žídeka obnovuje. Brunch v Bratislave teda má znovu svoje čestné miesto.

Brunch v Bratislave
S príchodom jari sa v RIVERBANK Restaurant obnovila tradícia brunchov, ktoré kombinujú najlepšie z kulinárskeho umenia a prémiových vín. Každú nedeľu sa tak návštevníci môžu tešiť na nezabudnuteľné chvíle pod taktovkou renomovaného šéfkuchára Jaroslava Žídeka.

Gurmánsky zážitok na brehu Dunaja
Jaroslav Žídek, známy svojím vášnivým prístupom k vareniu, vytvára jedlá, ktoré sú nielen chutné, ale aj vizuálne ohromujúce. Spojením tradičných a moderných prísad navodzuje atmosféru, ktorá hostí prenesie do sveta gurmánskych zážitkov. Každé jedlo je starostlivo pripravené tak, aby oslavovalo čerstvosť a sezónnosť surovín.
Popri gastronomickej rozmanitosti sa hostia môžu tešiť na vína z portfólia Best Wines Distribution. Počas mesiacov apríla a máj budú môcť hostia objavovať slovenské vinárstvo Skovajsa. Toto pezinske vinárstvo ponúkne svoje originálne vína, dopĺňajúce brunchové menu o regionálne chute.

Tradičné a overené chute
Šéfkuchár Jaroslav Žídek rád v rozhovoroch zdôrazňuje dôležitosť pevných základov a autenticity v kuchyni, ako aj vzťah medzi dobrými tradíciami a modernými trendmi. I preto hostí poteší menu s odkazom na kultúrnu symboliku. V bohatom výbere nájdu kačku s lokšami, vypražané kuracie stehno, ale aj hovädzie po burgundsky. Milovníkov sladkého poteší pestrá ponuka dezertov, tradičnejších šišiek či šúľancov, ale aj kardinál rez, ktorý patrí medzi najobľúbenejšie dezerty šéfkuchára. “Zbožňujem sladké, to by ste neboli povedali, však? (smiech) Napríklad taký kardinál rez od našich cukrárok. Keď ho napečú, chodím poctivo kontrolovať kvalitu neustálym ochutnávaním”, priznal sa počas poslednej zimy v rozhovore pre kavickari.sk.

K jedinečnému zážitku z brunchu patrí aj živá hudba, ktorá prispeje k atmosfére nedeľnej pohody priamo na brehu Dunaja. Hostia si môžu vychutnať nielen chutné jedlo a vínko, ale tiež relaxáciu pri melódiach, ktoré pôsobia ako dokonalé pozadie pre tento nezabudnuteľný deň.

Cena brunchu v RIVERBANK Restaurant
Napriek tomu, že sú brunche organizované v jednej z najlepších bratislavských reštaurácií, ktorá je súčasťou päťhviezdičkového hotela, je brunch v RIVERBANK Restaurant prístupným zážitkom. Cena za dospelú osobu je 59 EUR, zatiaľ čo deti vo veku 6-12 rokov môžu brunch vychutnať za 29 EUR. Mladší hostia do 6 rokov majú vstup úplne zdarma, čo poteší najmä rodiny s malými deťmi.

Nezabudnite si rezervovať svoje miesto na tomto výnimočnom podujatí. Doprajte si nedeľu plnú chutí, príjemnej atmosféry a nezabudnuteľných momentov v spoločnosti vašich blízkych.

Oživenie tradície brunchov v RIVERBANK Restaurant pod vedením šéfkuchára Jaroslava Žídeka je oslavou všetkého, čo si Bratislava zaslúži: skvelej gastrónomie, kvalitných vín a výnimočnej atmosféry. Pridajte sa a zažite túto jedinečnú kombináciu, ktorá vás opantá a na ktorú len tak nezabudnete!
Viac info: https://www.riverbank.sk/our-menus
Rezerváciu si vytvoríte tu: https://www.bookiopro.com/riverbank-restaurant/event-reservation
Text: Simona Budinská
Foto: archív RIVERBANK RESTAURANT, Ondrej Hronec a Ondrej Bobek