Viedenská stávka na istotu – Edvard
Nenápadný zvonku, a predsa ho objavili. Inšpektori z Michelinovského sprievodcu. Viedenská reštaurácia Edvard sa pýši jednou hviezdičkou v tomto slávnom gastronomickom bedekri, avšak stále zanecháva pocit, že je tu pre všetkých.
Kúsok za hranicami Slovenska, nájdete prístupný gastronomický zážitok pre všetkých pôžitkárov. Ak si chcete dopriať niečo výnimočné, skúste sadnúť do auta a spraviť si menší výlet.
Nevtieravo príjemný
The Edvard Restaurant napriek tomu, že sídli v luxusnom hoteli Palais Hansen Kempinski Vienna, aj vďaka jednoduchej terase na ulici obkolesenej tujami, dýcha juhom. To sa však zmení po vstupe do vnútra, kde vás čaká svieža elegancia. Moderné akcenty zelených tónov jemne zapadajú do celého dizajnu. V nás to celé nezanechalo nijaký iný dojem, len príjemný. Miesto, kde pozvete pokojne obchodného partnera, priateľku, ale aj mamu.
Edvard je svieži koncept a vraví to aj jeho podnázov. Fresh cuisine je logo, ale aj celý zmysel miesta, kde sa pracuje nielen s čerstvými surovinami, ale najmä s originálnymi a osviežujúcimi chuťami. Takými, aby vo vás zarezonovali ešte hojnú chvíľku. Nás oslovilo prekvapenie od šéfkuchára, a to malé reďkovky s marakujou. Už len prvé jedlo, ktoré sa nám dostalo, naznačilo, že celá degustácia (aj keď mierne upravená a intolerancie) sa bude niesť vo veselom tóne. A tak aj bolo.
Degustačné menu v cene lepšej večere v Bratislave
Príjemným prekvapením sa (nielen pre Slovákov) stáva cena. Degustačné trojchodové „rýchle biznis“ menu štartuje na sume 39 € a na základe požiadavky ho viete dostať naservírované do hodiny. Pokiaľ chcete zažiť niečo výnimočné, vychutnajte si štandardné štvorchodové, alebo šesťchodové degustačné menu, ku ktorému vám s radosťou naparujú lahodné vínka. Menu sa študuje jednoducho, hosťa len navádza, pootvára dvierka kuchyne a ingrediencií, avšak veľa neprezradí. Výsledný efekt tak zažijete priamo pri stole a dokonale sa uzavrie celý príbeh s názvom fine dining.
Reštauráciu The Edvard Restaurant nájdete aj na facebooku.
Text: Simona Budinská
Foto: Archív The Edvard Restaurant