Belgické Bruggy, anglický Londýn a rakúsky Salzburg – v takomto poradí bol na gastronomických skusoch v zahraničí Daniel Tilinger. Čo sa naučil, to po návrate na Slovensko zužČítať viac
Simona
30. júna 2025
Daniela Gloss vždy dokázala vidieť až za horizont. Či to bola odvaha, keď sa ako maturantka v revolučných rokoch vybrala do sveta, alebo viera v budúcnosť turizmu Čítať viac
Lucia Lukušová
25. júna 2025
Empatická, to je prvý prívlastok, ktorý napadne Monike Baľovej pri otázke, aká je šéfka. Majiteľka popradskej kaviarne Café La Fée to využíva nielen pri komunikácii Čítať viac
Lucia Lukušová
14. júna 2025
Predpovede počasia na leto vravia, že by malo byť poriadne horúce. Generálna riaditeľka Grand Hotel Kempinski High Tatras Kathrin Noll ich tiež sleduje. Veľmi dobre vie, že číČítať viac
Simona
10. júna 2025
Šimon Staš doslova zasvätil svoj profesijný život káve. Začínal s talianskou kávou Bazzara, ktorú distribuoval na Slovensko. Svet kávy ho natoľko zaujal, že v roku 2020 sa Čítať viac
Lucia Lukušová
8. júna 2025
Deti, deti a ešte raz deti. Predovšetkým im prispôsobuje Ľubomíra Tanistráková interiérový dizajn v chatách, ktoré spolu s manželom ponúkajú turistom na Čítať viac
Katarína Kántorová
5. júna 2025
Prvú výberovú kávu vypil ako šestnásťročný, doposiaľ precestoval vyše 30 krajín, kde navštívil viac ako 400 kaviarní a pražiarní. Zbiera historické kávovary, praží Čítať viac
Dominika Noskovičová
4. júna 2025
O gastronómii hovorí s láskou, o marketingu s nadhľadom a o značkách ako o ľuďoch – každá má svoj príbeh, štýl a emóciu, Čítať viac
Simona
19. mája 2025
Šéfkuchárka Lívia Danišová pôsobí na jednom mieste už tri desaťročia. Z vládneho hotela Fórum vznikla Crowne Plaza Bratislava, ktorá počas rokov vystriedala viacero Čítať viac
Lucia Lukušová
12. mája 2025
Kým pôsobil vo Francúzsku, každé ráno o siedmej mu zazvonil telefón a ozval sa rybár, ktorý vymenoval, čo ulovil. Záhradkári tiež ponúkali, čČítať viac
Sledujte nás na Instagrame
Sledujte nás na Facebooku
Najčítanejšie články
O nás
Portál kávičkári vznikol v roku 2013 ako blog gastronomických nadšencov. Časom sa médium etablovalo na pozíciu silného a dôveryhodného magazínu, ktorý svojim čitateľom pravidelne prináša najzaujímavejšie tipy zo sveta hotelov, kaviarní a reštaurácií.