Reštaurácia Colette oslávila tri roky s makrónkami

 Reštaurácia Colette oslávila tri roky s makrónkami

Foto: Dominika Noskovičová

V srdci Bratislavy, na prestížnej gastronomickej mape Slovenska, sa nachádza unikátna reštaurácia Colette, ktorá tento rok oslávila svoje tretie výročie. Tento podnik sa nielenže na Slovensku etabloval ako ikona francúzskej kuchyne, ale aj ako miesto, kde sa spájajú vynikajúce jedlá, elegantný dizajn a nezabudnuteľná atmosféra. Za všetko môže majiteľka a modelka Michaela Budáčová so svojim priateľom Anthonym Paulom Regisom.

Deň Makróniek ako oslava troch rokov Colette

Reštaurácia Colette sa môže pochváliť svojím typickým francúzskym chic štýlom, ktorý prenáša návštevníkov do útulného prostredia parížskych bistier, zatiaľ čo ponúka jedinečný zážitok z gastronómie. Oslavu troch rokov poňali ako inak, než výnimočne. Spojili ju s oslavou Dňa Makróniek, ktorý pred 20 rokmi vymyslel svetoznámy pastry chef, Pierre Hermé. Colette sa na Deň Makróniek pripravilo aj s novou kolekciou, ktorá odkazuje na to najlepšie z Francúzska.

Colette bistro makrónky Evamária Budáčová
Tento sviatok sladkého umenia ukázal, ako veľmi je Bistro Colette zamerané na detail a kvalitu. Foto: Michaela Budáčová

 

Jedným z najvýraznejších rysov  Colette je otvorená kuchyňa, ktorá umožňuje hosťom sledovať, ako sa ich jedlá pripravujú pred ich očami. Tento prístup nielenže zvyšuje transparentnosť, ale aj posilňuje pocit dôvery v kvalitu surovín a zručnosť kuchárov. Colette sa pýši vysokou latkou servírovaných jedál, pričom sa snaží kombinovať tradičné francúzske recepty s modernými technikami a lokálnymi surovinami.

Colette
Foto: Dominika Noskovičová

Dôležitou súčasťou gastronomického zážitku v Colette je aj sekcia pastry, ktorú vedie talentovaná Evamária Budačová, sestra majiteľky Michaely. Evamária, je rovnako ako jej sestra žena dvoch profesií, ktorým sa precízne venuje. Tanečnica, ktorá zároveň aj výnimočne pečie, svojim prístupom ku gastronómii dotvára jedinečnosť tohto malého podniku. Jej dezerty i makrónky sú skutočne lahodné a sa stali obľúbenými medzi návštevníkmi. Aj my sme Colette pred rokmi objavili práve vďaka jej výbornému čokoládovému dezertu, ktorý bol navyše bez lepku.

Evamárioa Budáčová Colette
Pastry chef Colette, Evamária Budáčová je, rovnako ako jej sestra, ženou dvoch krásnych profesií. Foto: Michaela Budáčová
kávový festival Bratislava

Fermentovaná káva, matcha i nealko gin. Kávový festival v Bratislave, Kávičkárifest, ukázal chute slovenských pôžitkárov

Čítať viac >

 

Vizionári v centre Bratislavy

Atmosféra večerov a párty v Bistre Colette je nezabudnuteľná, s dôrazom na detaily a kvalitnú zábavu, čo z tohto miesta robí ideálnu voľbu na oslavy a stretnutia s priateľmi. Bistro sa stalo miestom, kde sa stretáva ľahkosť francúzskej kultúry s pohostinnosťou Slovenska. Colette je však aj pre rodiny, i preto otvorili aj obedný servis. Colette sa snaží pomáhať aj študentom, svojou súťažou Next Chef, ktorú organizuje pre výnimočných mladých kuchárov u seba v podniku.

Colette makrónky Evamária Budáčová
V Colette môžete Deň makróniek osláviť hocikedy. Pastry chef, Evamária Budáčová, pripravila novú kolekciu, kde sa odprezentovali ikonické chute Francúzska. Nám najviac chutila makrónka Crème brûlée a sekundovala jej kolegynka v podobe jahôd so šampanským. Foto: Michaela Budáčová

S tromi úspešnými rokmi za sebou a s víziou do budúcnosti je bistro Colette pripravené na ďalšie výzvy a prekvapenia. S ich odhodlaním udržiavať vysoké štandardy a neustále sa zlepšovať, môžeme očakávať, že sa toto bistro aj naďalej bude tešiť priazni návštevníkov a ostávať jedným z najlepších podnikov na slovenskej gastronomickej scéne. Majiteľka Micheala sa do života v gastronómii zamilovala a najviac na ňom má rada svojich hostí, atmosféru vlastného podniku a množstvo nových krásnych priatelstiev, ktoré za tie roky získala. Oslavy troch rokov sú len začiatkom novej kapitoly, ktorá sľubuje ešte viac lahodných zážitkov a nezabudnuteľných spomienok.

 

Text: Simona Budinská

Foto: Dominika Noskovičová, Michaela Budáčová

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Simona Budinská

Vášnivý gurmán, mama troch detí, dvoch kníh a niekoľkých bedekrov. Náhody sú jej osudom, a tak pred rokmi vznikol projekt Kávičkári.sk. S nadšením sa venuje najmä víziám, kreovaniu na portáli, ale aj new biznis. Srdcovkou je aj vzdelávanie v oblasti gastronómie v rámci projektu Gastrolove a tvorbe osobnostného PR.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články