Osviežujúci sladkasto-horký drink: Pripravte si Berry Gin & Tea aj doma

 Osviežujúci sladkasto-horký drink: Pripravte si Berry Gin & Tea aj doma

 

Klasika Gin & Tonic bude počas teplých dní patriť medzi veľkú hviezdu terás aj u vás doma. Ak patríte aj vy medzi fanúšikov tohto miešaného nápoja a radi experimentujete, vyskúšajte tento jednoduchý, no o to zaujmavejší twist: čo keby ste namiesto „obyčajného“ ginu použil gin infúzovaný v ovocnom čaji doplnený hravými chuťami marakujového sirupu. Ako na to? Tu je recept.

napoje-leto-ovocnycaj-850x560

Čo potrebujeme na Berry Gin & Tea

prirpava-leto-gintonic

studenti

Ako sa vzdelávajú študenti hotelových a odborných škôl počas korony? A ako vyzerá prax bez praxe?

Čítať viac >

Ako pripraviť Berry Gin&Tea

  1. Pred samotnou prípravou nápoju si nachystáme inventár, ingrediencie a zachladíme si vínový pohár.
  2. Pokračujeme prípravou infúzovaného ginu: do French Pressu dáme ovocný čaj, zalejeme vriacou vodou a necháme lúhovať 1 minútu. Vodu následne vylejeme, pridáme gin a spoločne s čajom necháme infúzovať 2 minúty.
  3. Zachladíme si šejker, do ktorého postupne pridávame suroviny: domáci marakujový sirup, infúzovaný gin z French Pressu, limetovú šťavu a ľad a spoločne vyšejkujeme.
  4. Do vychladeného vínového pohára s novým ľadom nalejeme vyšejkované suroviny a dolejeme tonikom.
  5. Miešaný nápoj ozdobíme ovocím, ktoré hralo hlavnú úlohu v čaji a voilá – svieži sladkosto-horký drink je na svete. Môžeme servírovať.

gastrovia-leto-miesane-napoje-76

Róbert Doležal: Samozrejme, pri miešaných nápojoch je na prvom mieste vyladená chuť, no pri ich tvorbe sa pozerám aj na ekonomickú stránku. Používať čerstvé exotické ovocie je pomerne nákladné, keď ho však nahradíte kvalitným sirupom, výsledok môže byť rovnako očarujúci. Pri Berry Gin & Tea som siahol po hravom marakujovom sirupe a ginu som dodal špecifickú chuť infúziou v čaji z lesných plodov. Na prvý pohľad bláznivá kombinácia, ktorá v konečnom dôsledku bola k sebe predurčená. Výsledkom je vyvážený osviežujúci sladkosto-horký drink.

Recept vymyslel a pripravil Róbert Doležal z Gastrovia Group.

Viac nájdete na GASTROVIA store.

Text: Tomás Turek

Foto: Tomáš Turek

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články