priprava-avokado-pomazanka-enjoy-coffe-960x641

Nedeľné varenie: Raňajky pre pôžitkárov

 

Prebúdza sa príroda, slnko svieti na oblohe, vôkol nás kvitnú kvety a naše chuťové poháriky lákajú zaujímavé a predovšetkým zdravé i sladké chute. Pripravte si s nami raňajky, ktoré potešia nie jedného pôžitkára.

1. Hrianky s avokádovou nátierkou

Suroviny: tmavé hrianky, avokádo, soľ, čierne korenie, cesnak, čierny sezam

priprava-avokado-pomazanka-enjoy-coffe-960x641

Postup: Ošúpané avokádo roztlačíme v miske, pridáme soľ, čierne mleté korenie a najemno nakrájaný cesnak. Nátierku natierame na opečené hrianky v grile a na vrch ich posypeme čiernym sezamom.

enjoy-cafee-bratislava-avokado-pomazanka-960x641

2.Lievance s mascarpone a lesným ovocím

Suroviny: vajíčka, práškový cukor, mlieko, pohánková múka, sóda bikarbóna, maslo, lesná zmes, cukor, krém mascarpone, horká čokoláda

enjoy-caffe-lievance-mascarpone-lesne-ovocie-960x641

Postup:

Cesto: Oddelíme si žĺtok od bielka. Bielka vyšľaháme na sneh. Žĺtok rozmixujeme s práškovým cukrom, pridáme mlieko a pohánkovú múku. Nakoniec zamiešame bielkový sneh so sódou bikarbónou. Zľahka zmiešame dokopy bielkový sneh a žĺtkovú hmotu. Na rozpálenej panvici potretej maslom, upečieme lievance do zlatista z oboch strán. Servírujeme na tanier s vopred uvarenou lesnou zmesou ktorá je varená iba s cukrom. Upečené lievance ukladámena seba a prelievame ich lesnou zmesou. Na vrch pridávame krém mascarpone. Tak to pripravené lievance polejeme horkou čokoládou a javorovým sirupom.

lievance-priprava-enjoy-coffe-960x641

Recepty na dnešné Nedeľné varenie pripravilo Enjoy Bistro.

Text: Augustína Markocsyová

Foto: Ondrej Bobek

Facebook Comments

Mohlo by sa vám páčiť