Nedeľné varenie: Raňajky pre pôžitkárov

Prebúdza sa príroda, slnko svieti na oblohe, vôkol nás kvitnú kvety a naše chuťové poháriky lákajú zaujímavé a predovšetkým zdravé i sladké chute. Pripravte si s nami raňajky, ktoré potešia nie jedného pôžitkára.
1. Hrianky s avokádovou nátierkou
Suroviny: tmavé hrianky, avokádo, soľ, čierne korenie, cesnak, čierny sezam
Postup: Ošúpané avokádo roztlačíme v miske, pridáme soľ, čierne mleté korenie a najemno nakrájaný cesnak. Nátierku natierame na opečené hrianky v grile a na vrch ich posypeme čiernym sezamom.
2.Lievance s mascarpone a lesným ovocím
Suroviny: vajíčka, práškový cukor, mlieko, pohánková múka, sóda bikarbóna, maslo, lesná zmes, cukor, krém mascarpone, horká čokoláda
Postup:
Cesto: Oddelíme si žĺtok od bielka. Bielka vyšľaháme na sneh. Žĺtok rozmixujeme s práškovým cukrom, pridáme mlieko a pohánkovú múku. Nakoniec zamiešame bielkový sneh so sódou bikarbónou. Zľahka zmiešame dokopy bielkový sneh a žĺtkovú hmotu. Na rozpálenej panvici potretej maslom, upečieme lievance do zlatista z oboch strán. Servírujeme na tanier s vopred uvarenou lesnou zmesou ktorá je varená iba s cukrom. Upečené lievance ukladámena seba a prelievame ich lesnou zmesou. Na vrch pridávame krém mascarpone. Tak to pripravené lievance polejeme horkou čokoládou a javorovým sirupom.
Recepty na dnešné Nedeľné varenie pripravilo Enjoy Bistro.
Text: Augustína Markocsyová
Foto: Ondrej Bobek