Monika Krajčovičová z Hortenzie: „Najviac ma teší prázdna vitrína“

 Monika Krajčovičová z Hortenzie: „Najviac ma teší prázdna vitrína“

 

Monika Krajčovičová pred piatimi rokmi začala vypekať lahodné dobroty pre najbližšie okolie vo vlastnej upravenej pivničke. Dnes má úspešnú výrobňu a aj vyhľadávanú cukráreň v Šamoríne s voňavým názvom Hortenzia.

 

kavickari-hortenzia-slovensko-samorin-trnavskykrajzazitkov
Cukráreň v Šamoríne s voňavým názvom Hortenzia.

 

Aj keď jej už vo výrobe pomáhajú šikovné kolegynky, jej srdcovou záležitosťou zostali torty, ktoré zdobí iba ona. Študovala v odbore a roky učila na odbornej škole v Šamoríne. „Toto mesto mi je blízke, učila som tu, mám na to krásne spomienky,“ hovorí s nostalgiou. To, že bude mať cukráreň neplánovala. No keď počas večere s manželom zbadala voľný priestor vedľa reštaurácie, zamilovala sa. „Povedala som si v duchu, ak nie tu tak nikde,“ usmeje sa. Už dlhšie mala pocit, že v Šamoríne chýba štýlová cukráreň a tak sa pustila do zariaďovania. „Išla som do toho s veľkou radosťou a za 3 mesiace sme všetko pripravili,“ spomína dnes už s úsmevom na hektické obdobie. I keď vtedy jej nebolo všetko jedno…

kavickari-hortenzia-slovensko-samorin-trnavskykrajzazitkov

Cukráreň Hortenzia

Čítať viac >

 

hortenzia-kavickari
Študovala v odbore a roky učila na odbornej škole v Šamoríne.

 

Na začiatku veľa vyhadzovali  

Mať cukráreň a výrobňu je niečo úplne odlišné. A na to po pár týždňoch prišla aj Monika. „Prvé mesiace boli pre mňa ťažké, aby sme nastavili počty a nemuseli po 2 dňoch veľa vyhadzovať,“ spomína a dodáva, že dlhšie u nej koláčiky vo vitríne nikdy nezostávajú. A čo ju dnes, po dvoch rokoch fungovania Hortenzie najviac teší? „Keď mi večer od kolegyniek príde fotka s takmer prázdnou vitrínou,“ smeje sa. Časom pribudla ďalšia chladnička, pretože ponuku stále rozširujú.

 

kolaciky-hortenzia
Postavičky aj na objednávku podľa fotky.

 

Vyladené novinky

Monika je veľmi kreatívna a do ponuky sa vždy snaží zaradiť rôzne novinky ale aj koláče pre ľudí s intoleranciami a raw. Najnovšie vymyslela koláč vo fľaške. „Jablkový v sklenenom obale a viete si ho teda vychutnať kdekoľvek,“ opisuje. „Sme radi, ak si u nás hostia vedia vybrať zákusok a aj niečo odniesť so sebou,“ dodáva. Od piatku do nedele majú vždy plno a v ponuke nechýbajú ani voľné torty na priamy odber a k nim aj rôzne doplnky – sviečky, zápichy, postavičky aj na objednávku podľa fotky.

 

zakusky
Mať cukráreň a výrobňu je niečo úplne odlišné.

 

Medzinárodná ponuka

Šamorín je multikultúrne mesto a to cítiť aj v ponuke cukrárne Hortenzia. Pochutíte si tu na čajoch, sirupoch a káve zo Slovenska ale aj kvalitných vínach z Maďarska. Snažia sa podporiť najmä regionálnych dodávateľov. Na tom, aby všetko bolo tip top si dáva Monika veľmi záležať. Dievčatá z jej tímu dokonca pravidelne, každého pol roka absolvujú baristický kurz, kde sa učia aktuálne novinky voňavého sveta kávy.

 

hortenzia-detail-interier

 

zakusky-hortenzia
Lahodné a čerstvé.

 

Kreatívna duša s citom pre detail

Interiér si  sympatická blondínka navrhla sama, v kombinácii stredomorského a vintage štýlu. Do oka nám hneď „padla“ nádherná háčkovaná dekorácia na stene. „To háčkovala moja mama,“ priznala Monika. Do Hortenzie si cestu nachádzajú, vďaka nádhernému detskému kútiku, najmä rodiny s deťmi.  Nábytok do predajne aj detského kútika jej robil na mieru šikovný stolár, ktorý to zvládol bravúrne, z čoho sa Monika veľmi teší, pretože od podpísania nájomnej zmluvy po otvorenie, ubehli len tri mesiace a samozrejme výrobňa v Bake stále fungovala.   Manžel ju podporuje a popri svojej práci pomáha s tým, v čom ona nie je „doma“. „Môj manžel mi veľmi pomáha. Ja robím kreatívu a pečiem. A manžel vybavuje úrady. Krásne sa dopĺňame,“ dodáva Monika vďačne.

 

hortenzia-samorin-cukraren
Kreatívna duša s citom pre detail.

 

Cukráreň Hortenzia nájdete aj na instagrame.

 

 

Text: Mária Baláž Gyuránová

 

 

Foto: Ondrej Bobek

 

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Mária Baláž - Gyuranová

http://www.kavickari.sk

Vyzná sa v zákonoch, je rýchla ako blesk a zároveň si rada dopraje chvíľku pôžitku. Mária je redaktorkou portálu Kávičkári.sk, ktorá má pod palcom rozhovory, eventy, ale najmä novinky s vyhláškami týkajúce sa gastra.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články