Monalisa v Piešťanoch

Monalisa v Piešťanoch

 

Keď sa povie Taliansko, človeku milujúcemu gastronómiu napadnú hneď tri veci – káva, pizza a zmrzlina. A presne zmrzlinu má v sebe zakódovanú Kristína Novotná. Tá si so svojím manželom Marekom, bývalým profesionálnym volejbalistom, pred rokmi otvorila gelateriu vo svojom rodnom meste – v Piešťanoch.

 

exterier
Monalisa je splnenie gastronomického sna.

 

interier-kavickarisk-slovensko

kavickari-slovensko-elizabeth-kavickarisk-slovensko-piestany-topmiestana

Elizabeth cukráreň & kaviareň

Čítať viac >

 

Piešťany sú samé o sebe charizmatické, a keď k nim pridáte výbornú gelateriu, získavajú znovu o pár bodov navyše. Monalisa je splnenie gastronomického sna Kristíny, ktorá sa po rokoch života v zahraničí vrátila, aby priniesla do kúpeľného mesta pravé gelato. Výrobu sa učila priamo v Taliansku u skúseného kolegu jej mamy, ktorá už vyše 20 rokov pôsobí ako profesionálna kuchárka.

 

interier-kavickarisk-slovensko

 

kavickarisk-monalisa-trnavskykraj-piestany
Monika si pred rokmi otvorila gelateriu vo svojom rodnom meste – v Piešťanoch.

 

Rozprávková zmrzlináreň poteší i chutným dizajnom. Pastelové farby, typické kaviarenské ohýbané stoličky či romantické posedenie vonku. Rovnako i ponuka. V lete si na svoje prídu milovníci krémových zmrzlín, ale i sorbetov a vegánskych špeciálov, ktoré sa nachádzajú v samostatnom chladiacom boxe. Denne majú v ponuke šesť až sedem takýchto zmrzlín. Ak si neviete vybrať, môžete si zmrzlinu zabaliť a vychutnávať postupne doma.

 

interier-monalisa-zmrzlina-kavickari-kavickarisk

 

zmrzlina-slovensko-kavickari-kavickarisk
Piešťany sú samé o sebe charizmatické, a keď k nim pridáte výbornú gelateriu, získavajú znovu o pár bodov navyše.

 

Espresso či lahodné affogato si vychutnáte i vďaka malej pražiarni z talianskeho Udine – ORO Caffè. Ten, kto si chce leto vychutnať na maximum, iste neopomenie ani Aperol Spritz.

 

sedenie-stolicky-monalisa

 

piestany
Espresso či lahodné affogato si vychutnáte i vďaka malej pražiarni z talianskeho Udine – ORO Caffè.

 

„S príchodom jesene sa naša ponuka obmieňa a do menu sa dostávajú palacinky a horúca čokoláda,“ prezentuje maškrtníkom Kristína. Tak ako na sortimente či peknom dizajne si dávajú záležať aj na surovinách. Vo väčšine používajú produkty od lokálnych dodávateľov, napríklad mliečko i smotana sú z farmy Majcichov. Niektoré suroviny, ktoré sú vyslovene talianske, berieme odtiaľ, ako napríklad pistácie či citrónové pyré.

 

nanuky-monalisa-zmrzlina-kavickari
Výrobu sa Monika učila priamo v Taliansku.

 

kelimky
Vo väčšine používajú produkty od lokálnych dodávateľov.

 

Tip majiteľky: slaný karamel alebo čokoládový sorbet

 

monalisa-zmrzlina-pn-krajzazitkov-slovensko-kavickari

 

Adresa:

Monalisa

Námestie Slobody 17

Piešťany

92101

 

prichute
V lete si na svoje prídu milovníci krémových zmrzlín, ale i sorbetov a vegánskych špeciálov.

 

 

Monalisu nájdete aj na instagrame.

 

 

Text: Simona Budinská

 

 

Foto a video: Ondrej Bobek

Facebook Comments

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Simona

Simona Budinská

Vášnivý gurmán, mama dvoch detí a dvoch kníh. Náhody sú jej osudom, a tak pred rokmi vznikol projekt Kavickari.sk. S nadšením sa venuje najmä víziiam, kreovaniu na portáli, ale aj new biznis. Srdcovkou je aj vzdelávanie v oblasti gastronómie v rámci projektu Gastrolove a tvorbe osobnostného PR.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články