Michelinské hviezdy v Hoteli Lomnica II: slovensko-taliansky (g)astronomický zážitok

 Michelinské hviezdy v Hoteli Lomnica II: slovensko-taliansky (g)astronomický zážitok

Štvrtého mája v Hoteli Lomnica opäť rinčali príbory o taniere plné neskutočného jedla. Prvá dáma Tatier, Hotel Lomnica, vo svojej reštaurácii Sissi hostila michelinskú reštauráciu Anna Stuben, ktorá sa nachádza v oblasti južného Tirolska v talianskych Dolomitoch. Aký bol výsledok podujatia Michelinské hviezdy v Hoteli Lomnica II? No predsa opäť (g)astronomický.

Hotel Lomnica sa spojil s michelinskou reštauráciou Anna Stuben z južného Tirolska v talianskych Dolomitoch. Počas jedinečného večera Michelinské hviezdy v Hoteli Lomnica II mali hostia možnosť vychutnať si 10-chodové degustačné menu, ktoré pripravili špičkoví šéfkuchári z oboch krajín.

Špičkoví šéfkuchári pripravili 10-chodové degustačné menu

Počas tohto jedinečného večera mali hostia možnosť vychutnať si fantastické 10-chodové degustačné menu, ktoré pripravili špičkoví šéfkuchári z oboch krajín. Kuchárov z Hotela Lomnica sme spojili s hviezdnymi kuchármi z michelinskej reštaurácie Anna Stuben a spolu vám pripravili výnimočné menu s vínnym párovaním.

Michelin Lomnica Anna Stuben
Poctivá príprava je základom úspešnej akcie. Príjemnému večeru predchádza množstvo poctivej a mravenčej práce.

O fantastický večer sa postarali náš Group Executive Chef Tomáš Ševčík a šéfkuchár reštaurácie Anna Stuben Reimund Brunner spolu so svojimi tímami.

O fantastický večer sa postarali náš Group Executive Chef Tomáš Ševčík a šéfkuchár reštaurácie Anna Stuben Reimund Brunner spolu so svojimi tímami.
Na detailoch záleží. A presne tak vyzeralo podujatie Michelinské hviezdy v Hoteli Lomnica II – do detailu premyslená degustačná večera. Od organizácie, programu až po do detailu vyladené jedlá.

Rodinná reštaurácia Anna Stuben sídli v talianskej oblasti južného Tirolska, Val Gardena, v päťhviezdičkovom hoteli Gardena Grodnerhof. Na čele jej kuchyne posledných 10 rokov stojí šéfkuchár Reimund Brunner, ktorého kuchyňa je inšpirovaná lokálnymi surovinami Horného Adiža. Brunnerova kuchyňa je otvorená aj používaniu ingrediencií zo vzdialenejších oblastí, vrátane rýb a morských plodov, ktoré pridávajú jeho jedlám ľahkosť a sviežosť.

Večera sa konala v krásnych priestoroch reštaurácie Sissi, ktorá patrí medzi najlepšie reštaurácie na Slovensku.

Michelinské hviezdy v Hoteli Lomnica II – pôžitok všetkých zmyslov

K dokonalému zážitku prispeli aj jedinečné vína z produkcie VIAJUR. Výnimočné chute týchto vín skvele dopĺňali servírované jedlá a umocňovali celkový gastronomický zážitok. Hostia Hotela Lomnica si mohli užiť skutočný koncert chutí a vôní, ktorý zanechal trvalý dojem. O moderovanie a sprievodný hudobný program sa postarala moderátorská dvojica Veronika Hatala a Martin Madej, ktorí sa počas večera krásne dopĺňali.

Správne a citlivo spárované vína z produkcie VIAJUR boli sladkou čerešničkou, ktorá doplnila chuťový pôžitok celého degustačného menu.
Gastronomický zážitok umocňovali aj skvelá atmosféra, sprievodný program či moderátorská dvojica v zložení Veronika Hatala a Martin Madej. Všetko spolu tak vytváralo príjemný, harmonický celok a pôžitok na rôznych úrovniach.

Hviezdny večer v Lomnici: Michelinská večera očarila symbiózou slovenskej a toskánskej gastronómie

Čítať viac >

Podujatie Michelinské hviezdy v Hoteli Lomnica II. bolo oslavou kulinárskej dokonalosti a priateľstva medzi Slovenskom a Talianskom. Opäť sa potvrdilo, že spojenie týchto dvoch kuchýň dokáže vytvoriť niečo naozaj výnimočné. Tešíme sa na ďalšie gastronomické dobrodružstvá, ktoré nám Hotel Lomnica prinesie v budúcnosti.

Hotel-Lomnica-Michelin
Michelinské hviezdy v Hoteli Lomnica II. opäť prekvapili a pripravili zážitok, ktorý môžeme bez pochýb označiť za kulinársku dokonalosť. Znova sa potvrdilo, že spojenie priateľstva medzi Slovenskom a Talianskom a týchto dvoch kuchýň dokáže vytvoriť niečo naozaj výnimočné.

 

Hotel Lomnica nájdete aj na Facebooku a Instagrame.

Text: Štefánia Nováková

Foto: archív hotela

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články