Ičo Krajčovič otvoril v Trnave Bistro Gallo
Ičo Krajčovič prináša do Trnavy kúsok talianskej gastronómie a jej jedinečnej atmosféry. Skúsenosti získaval v zahraničí, aby ich mohol zúročiť vo vlastnom podniku Bistro Gallo zameranom na tradičné receptúry a kvalitné suroviny.
Trnava, prezývaná aj slovenský Malý Rím, v ktorej študoval a napokon aj zostal, sa mu stala profesijne osudnou. Ku gastronómii pričuchol vďaka tomu, že začal pracovať ako čašník. Tam to však neskončilo. V súkromí ho to ťahalo k vareniu a svoje hobby prezentoval na sociálnych sieťach. Šťastena stála na jeho strane a jeho výtvory si všimol aj majiteľ jednej reštaurácie. Ten mu ponúkol miesto v dobrej miestnej kuchyni, kde začal pred ôsmimi rokmi svoju kuchársku cestu.
Táto cesta ďalej pokračovala v reštauráciách v Trnave a Modre. V roku 2018 sa rozhodol rozšíriť svoje obzory a odišiel do Barcelony. Skúsenosti zbieral v La pizzeria Napoletana, kde mal možnosť spolupracovať s talianskym šéfkuchárom, vďaka ktorému sa na svojej profesijnej dráhe opäť posunul.
Bistro Gallo chce mať založené na tradíciách a kvalite
Pred mesiacom si splnil sen a otvoril si svoj vlastný podnik Bistro Gallo. Na tomto mieste ponúka okrem dobrej kuchyne aj svoj chlieb a tradičnú taliansku pizzu s minimálnym množstvom kvasníc a 48-hodinovým zrením cesta. Pomalý proces kvasenia sa postará o to, že cesto je po upečení chrumkavé a ľahko stráviteľné. Suroviny na pizzu, za ktorou si stojí, pochádzajú priamo z Talianska a do jej prípravy vkladá pravú taliansku vášeň a lásku. V Bistre Gallo kladú dôraz na tradičnú receptúru a kvalitu surovín. Práve preto spolupracuje Ičo Krajčovič s lokálnymi dodávateľmi. Na Slovensku mal šťastie na kvalitné suroviny a dobrého dodávateľa. Čoraz častejšie sa stretával s dovozcami talianskych potravín a produktov Food and mood. Tak ako oni, aj on chcel dať ľuďom ochutnať to najlepšie, čo talianska gastronómia ponúka. Produkty s históriou, ktoré existujú už niekoľko generácií a ponúkajú skutočne výnimočnú kvalitu chuti.
Ičo Krajčovič nechce zaspať na vavrínoch, ale neustále sa zlepšovať a svoje Bistro Gallo posúvať vpred. Chce byť iný a lepší, preto stavil na kvalitu surovín, poctivú prácu a spokojnosť zákazníkov. A to je veru cítiť.
Text: Zuzana Kvočeková
Foto: archív Ičo Krajčovič