Ičo Krajčovič otvoril v Trnave Bistro Gallo

 Ičo Krajčovič otvoril v Trnave Bistro Gallo

Ičo Krajčovič prináša do Trnavy kúsok talianskej gastronómie a jej jedinečnej atmosféry. Skúsenosti získaval v zahraničí, aby ich mohol zúročiť vo vlastnom podniku Bistro Gallo zameranom na tradičné receptúry a kvalitné suroviny.

Cesto na pizzu dosahuje kvalitu vďaka procesu pomalého kvasenia. Vďaka tomu je pizza z talianskych surovín chrumkavá a ľahko stráviteľná.

Trnava, prezývaná aj slovenský Malý Rím, v ktorej študoval a napokon aj zostal, sa mu stala profesijne osudnou. Ku gastronómii pričuchol vďaka tomu, že začal pracovať ako čašník. Tam to však neskončilo. V súkromí ho to ťahalo k vareniu a svoje hobby prezentoval na sociálnych sieťach. Šťastena stála na jeho strane a jeho výtvory si všimol aj majiteľ jednej reštaurácie. Ten mu ponúkol miesto v dobrej miestnej kuchyni, kde začal pred ôsmimi rokmi svoju kuchársku cestu.

Táto cesta ďalej pokračovala v reštauráciách v Trnave a Modre. V roku 2018 sa rozhodol rozšíriť svoje obzory a odišiel do Barcelony. Skúsenosti zbieral v La pizzeria Napoletana, kde mal možnosť spolupracovať s talianskym šéfkuchárom, vďaka ktorému sa na svojej profesijnej dráhe opäť posunul.

Otvorenie nového priestoru chutí poteší všetkých milovníkov talianskej kuchyne, ale aj tradičných jedál.

Bistro Gallo chce mať založené na tradíciách a kvalite

Pred mesiacom si splnil sen a otvoril si svoj vlastný podnik Bistro Gallo. Na tomto mieste ponúka okrem dobrej kuchyne aj svoj chlieb a tradičnú taliansku pizzu s minimálnym množstvom kvasníc a 48-hodinovým zrením cesta. Pomalý proces kvasenia sa postará o to, že cesto je po upečení chrumkavé a ľahko stráviteľné. Suroviny na pizzu, za ktorou si stojí, pochádzajú priamo z Talianska a do jej prípravy vkladá pravú taliansku vášeň a lásku. V Bistre Gallo kladú dôraz na tradičnú receptúru a kvalitu surovín. Práve preto spolupracuje Ičo Krajčovič s lokálnymi dodávateľmi. Na Slovensku mal šťastie na kvalitné suroviny a dobrého dodávateľa. Čoraz častejšie sa stretával s dovozcami talianskych potravín a produktov Food and mood. Tak ako oni, aj on chcel dať ľuďom ochutnať to najlepšie, čo talianska gastronómia ponúka. Produkty s históriou, ktoré existujú už niekoľko generácií a ponúkajú skutočne výnimočnú kvalitu chuti.

Okrem stálej ponuky talianskych jedál je v ponuke aj obedové menu na týždeň.

Ičo Krajčovič nechce zaspať na vavrínoch, ale neustále sa zlepšovať a svoje Bistro Gallo posúvať vpred. Chce byť iný a lepší, preto stavil na kvalitu surovín, poctivú prácu a spokojnosť zákazníkov. A to je veru cítiť. 

 

Text: Zuzana Kvočeková

Foto: archív Ičo Krajčovič

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Zuzana Kvočeková

https://www.facebook.com/zuzana.kvocekova.90

Milovníčka života a gurmánka s balkánskymi koreňmi. Takéto kombo v spojitosti s vášňou k hotelierstvu a k personalistike ju priviedlo neomylne k práci headhunterky so špecializáciou na cestovný ruch v rámci projektu www.hotelity.sk. Doma je vo svete najlepších chutí a šéfkuchárských osobností, s ktorými zdieľa lásku k vareniu a dobrému jedlu. Zuzana Kvočeková ďaka svojmu skvelému prehľadu zostavuje pravidelnú rubriku na Kávičkári.sk, Svet šéfkuchárov.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články

0
Budeme radi za vaše názory, prosím zanechajte nám komentár.x