Gourmettalk plný letných chutí

 Gourmettalk plný letných chutí

 

Ešte sa ani letné prázdniny poriadne nezačali, už nám v redakcii pristáli dve pozvánky na výnimočné degustácie v intímnom prostredí dvoch obľúbených zážitkových reštaurácií. Dohodli sme sa, išli sme a vyskúšali sme. Chutilo nám?

UFO watch.taste.groove. a pivo

Pozvanie na nezvyčajné kombinácie plné skvelých chutí sme dostali ako odmenu a bodku za školským rokom. V príjemnej a odbornej spoločnosti sme mali možnosť zažiť degustačné menu, ktoré pre reštauráciu s najkrajším výhľadom v Bratislave zostavil jej šéfkuchár, Jozef Masarovič.

príprava

Napriek tomu, že horúcemu dňu hrozili búrky, k ničomu neprišlo a my sme si mohli pokojne užiť našu degustáciu. Príjemným prekvapením bolo nielen originálne jedlo a servírovanie, ale aj voľba someliéra, a to pivo. Na osvieženie bolo ako stvorené, a my sme spoznali nové chute, z ktorých nás najviac oslovilo (zrejme) ženské pivo s kvetinami, z dánskej produkcie pivárne To Øl.

K vrcholom večera patrilo predjedlo v podobe tataráka z kengury, pohánkového popcornu a ustricového krému. Zahanbiť sa nedala ani ryba kambala obohatená letnou hľuzovkou s topinamburom s morskou riasou a omáčkou z morského ježka.

jedlo

Hovädzie rebrá konfitované v saké, batátový gratin, jablkové kimchi pyré a zemiakové sklo boli favoritom viacerých- chutné a vyrovnané jedlo.

gourmettalk

Do popredia by sme okrem gurmánskeho zážitku dali určite pozornú obsluhu a načasovanie večere na čas západu slnka, čo dodalo našej degustácii výnimočný charakter.

dezert

Reštaurácia Fou Zoo vyráža za vami do ulíc!

Zatiaľ však iba svojím menu, no uvidíme, s čím prídu nabudúce. Každú nedeľu môžete ochutnať to najlepšie, čo ponúka Ázia v podobe street food. Viaceré menšie ochutnávky vytvoria na tanieri celé spektrum chutí. Nemusíte sa však báť, dvaja ľudia sa najedia do sýta.

fou-zoo

Možnosť degustovať sme dostali aj my a už teraz máme svojich favoritov. Príďte si nájsť svojich:

Na začiatok navrhujeme ochutnať chrumkavého kalamára so schichimi korením a majonézou zo zelených čili papričiek. Domáca green chilli majonéza mala snáď najväčší úspech a skvele dopĺňa skoro každý kúsok z ponuky pred vami.

fou-zoo

Celému menu kraľuje kuracie „Katsu“. Sú to kúsky kukuričného kuracieho stehna v panko strúhanke s jazmínovou ryžou a nakladanými marhuľami v aníze. Malé „rezníky“ akoby sa rozpadali na jazyku. Určite ich tiež vyskúšajte s green chilli majonézou! 😉

jedlo

Úplným osviežením je mangový šalát. Príjemnú letnú chuť manga dopĺňa thajská bazalka s koriandrom. A keď sa k nim pripoja chilli a arašidy, každé sústo je niečím výnimočné a  nové.

Zákuskom je „bublanina“ ako do vietnamskej babičky. Zelená farba u nás pre ňu nie je veľmi typická, v tejto verzii jej ju však dodáva pandan. Koláčik je vláčny, nie príliš sladký. Kombinácia s malinami a karamelom nám ešte dnes ženie slinky na jazyk.

rolka

Ak by ste predsa hľadali ešte niečo iné, určite to nájdete v podobe špeciálnej sushi rolky podľa dennej ponuky, avokádového šalátu s tekvicovým olejom a sójovou omáčkou či guličiek takoyaki s foie gras, teriyaki a sezamom.

Text: Simona Budinská, Branislava Hronská

Foto: archiv prevádzok

 

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články