Gastronomická udalosť tejto jesene, (ne)konferencia Gastrolove, bude už 23.9.2022 v Elektrárni Piešťany

Gastronomická udalosť tejto jesene, (ne)konferencia Gastrolove, bude už 23.9.2022 v Elektrárni Piešťany

Podujatie pod názvom (ne)konferencia Gastrolove spája profesionálov z praxe, študentov a nadšencov pre gastronómiu. Počas jedného dňa sa na pódiu vystriedajú známe mená, ktoré zvedavému publiku prezradia tajomstvá svojho úspechu. Okrem praktických prednášok sú pre hostí pripravené aj stánky s degustáciami nápojov a jedla. Podujatie má aj charitatívny charakter a časť vstupného poputuje na OZ O Nás.

nekonferencia-gastrolove-bratislava
Prednášky, degustácie a networking. Aj to je Gastrolove.

Z rozhovorov kniha (ne)učebnica a (ne)konferencia Gastrolove

Organizačný tím, ktorým je redakcia portálu Kávičkári.sk, program zostavoval veľmi precízne. „Už viac než 10 rokov žijeme gastronómiou na Slovensku. Cestujeme, spoznávame nové prevádzky, fotíme jedlá, spovedáme majiteľov či riaditeľov skvelých kaviarní a hotelov. Pri týchto, často úprimných rozhovoroch, sa nám zveria s vecami, ktoré ich trápia. Najčastejšie sú to, logicky, personálne otázky. Preto pred 4 rokmi vznikla kniha (ne)učebnica Gastrolove s rozhovormi profesionálov, ktorí sa podelili o svoje príbehy a rady ako na prevádzku či podnikanie. Je o tom, ako žiť a prežiť v gastronómii s láskou,“ približuje vznik myšlienky Gastrolove Simona Budinská, organizátorka podujatia a zakladateľka gastronomického portálu Kávičkári.sk.

 „Dopyt po knihe nám ukázal, ako veľmi chýba slovenskému gastru komunikácia. Aj preto sme v roku 2018 vytvorili priestor, kde sa dajú tieto myšlienky zdielať aj aktívnejšie. Tým priestorom je (ne)konferencia Gastrolove, ktorá bude tento rok v kúpeľnom meste Piešťany,“ približuje pozadie podujatia organizátorka.

Gastrolove kniha
Od vydania knihy, až po konferencie. Dopyt po knihe nám ukázal ako veľmi chýba slovenskému gastru komunikácia. Aj preto sme v roku 2018 vytvorili priestor, kde sa dajú tieto myšlienky zdielať aj aktívnejšie,“ poukazuje na pozadie konferencie autorka projektu Simona Budinská.

Šéfkuchár, ktorý získal ocenenie Michelin, a mnohí ďalší

Do Piešťan pricestujú silné mená zo Slovenska, Čiech, ale aj Rakúska. Ráno odštartuje prednáška Petra Szaboa z Coffeein, ktorého kávy sú čerstvými držiteľmi ocenení Great Taste. Odprezentuje cestu kávy z farmy priamo do šálky. Nasledovať budú Peter Duranský a Jaroslav Žídek, ktorí povedia o svojej dlhoročnej spolupráci. Peter zároveň rozvinie svoj príbeh cesty k Michelinovej hviezde a o najprestížnejšej súťaži šéfkuchárov, Bocuse d´OR. S Jaroslavom načrtnú aj debatu o tvrdej práci a zákulisí, ktoré sa ukrýva za dverami ich kuchýň.

Štafetu od kouča a moderátora Sikyho Spirita prevezme Eduard Bukovini z Potten&Pannen Staněk, ktorý nás ešte na chvíľku pozve do krásnych kuchynských konceptov a poradí, ako ušetriť, ale stále dodržať kvalitu.

siky spirit kouč a moderátor nekonferencia gastrolove
Kouč a motivátor Siky Spirit bude moderovať aj tento ročník (ne)konferencie Gastrolove.

Prvú prestávku otvorí catering, ktorý zabezpečia študenti z Hotelovej Akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch. Hostia si budú môcť pochutiť na tradičných regionálnych špecialitách.

catering (ne)konferencia Gastrolove
Catering zabezpečia aj študenti z Hotelovej Akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch.

Odborníci z Google, ale aj sladko-slané prestávky

Nasledovať bude odborníčka na etiketu a úspešná finalistka súťaže Manažer roku v ČR a špecialistka na Interim&Talent Management z Čiech, Simona Myslikovjanová. Tá prezradí niečo o komunikácii a tímovej spolupráci – alebo ako podporiť growth Mindset. Po tejto zaujímavej téme bude nasledovať degustácia od ázijského bistra z Ivanky pri Dunaji wasabi.stro a kreatívneho konceptu Versh zo Senca, ktorý v sebe ukrýva švorlístok kaviarne, baru, potravín a pripravovaného bistra.     

Po obednej prestávke bude pódium patriť ostrieľanej lektorke Lucii Meškovej, ktorá odprezentuje tému „Od inzerátu k dokonalému zamestnancovi“. Poukáže na najčastejšie chyby zamestnávateľov, ale aj to, prečo sa mnohým nedarí udržať stabilný tím. Na túto tému nadviažu aj dámy v panelovej diskusii, ktorú bude viesť Michaela Králiková, koučka a Google certifikovaná trénerka. Vyspovedá autorky kreatívnych konceptov – Barboru Martinusovú z Rebarbory z Trnavy, Andreu Kubasovú z Blaho od Aďky z Ružomberka, Petru Šuttovú z Inspiro z Ivanky pri Dunaji a Luciu Ratkovskú z Versh zo Senca.

Po skúsenostiach dám bude nasledovať COO Effectix a Google certifikovaný tréner Milan Markovič so svojou témou, „Čo urobiť pre Google a čo môže urobiť Google pre vás“.

Náročnejšie okno podvihne prestávka v podobe sladkého candy baru od Barbory Martinusovej z Rebarbory z Trnavy. Tá je známa svojou kreatívnou a nadčasovou tvorbou a silnou láskou k francúzskym dezertom.

Rebarbora koláče
Jeden z coffe breakov zastreší talentovaná cukrárka Barbora Martinusová z Trnavy.

Po sladkom mámení od Rebarbory bude slovo na pódiu patriť známej cukrárke Dominike Onofrejovej z Domčine Laskonky, ktorá prezradí, prečo treba pri podnikaní dodržiavať pravidlá. Záver dňa zavŕši diskusia „silnej zostavy“. Gastro redaktor StartitUp Martin Papai vyspovedá riaditeľku DoubleTree by Hilton Bratislava Petru Ďurčekovú, oceňovaného šéfkuchára Petra Duranského, riaditeľa Šimák Zámok Pezinok Lukáša Špiláka a Luboša Rácza z nitrianskeho Záhiru. Silné zastúpenie podporí aj Jaroslav Žídek z RIVERBANK restaurant.

Degustácie od partnerov

Okrem atraktívnej prezentačnej časti si organizátori pre hostí pripravili aj zaujímavý sprievodný program. „Počas celého dňa budú odbornej verejnosti k dispozícii vystavovatelia – slovenskí pražiari káv 9grams coffee, Kávoholik a Coffeein, ktorých aj z našich skúseností radíme medzi skutočných profesionálov a radi ich prácu odporúčame aj ďalej.

9grams
Podujatia sa zúčastnia aj slovenskí pražiari zo Žiliny, 9grams coffee. Lístky na podujatie kúpite TU.

Kávy doplníme prémiovými čajmi Althaus, ľadovcovou vodou Aqua Angels a oceňovanými Vlčími sirupmi. Nesklameme ani tých, ktorí budú mať chuť na pohár vínka. To nám zabezpečí Zámocké vinárstvo Pezinok. Veľmi sa zároveň teším aj ďalšiemu partnerovi, skvelému slovenskému ginu Toison,“ približuje Simona Budinská.

Likérka TOISON
Giny Toison budete môcť ochutnať na (ne)konferencii Gastrolove.

Súčasne s degustačnými stánkami podujatie spestrí aj platobný systém Papaya POS, gastro aplikácia a pracovný portál GAPP či brúsiči krištáľu spod Tatier Fister. (ne)konferenciu Gastrolove v netradičných eventových priestoroch Elektrárňa Piešťany zariadi firma špecializujúca sa na hotelový a reštauračný nábytok, Dublino.

Dôležitým partnerom podujatia sa stal aj Trnavský samosprávny kraj. „Pri príležitosti Dňa cestovného ruchu sme sa spojili s organizátormi (ne)konferencie Gastrolove, ktorej cieľom je zvyšovanie kvality ponúkaných služieb v oblasti gastronómie. Tá je pre rozvoj cestovného ruchu v našom regióne dôležitá. Na podujatí nájdete aj stánok Trnavského kraja zážitkov. Teší ma tiež fakt, že možnosť prezentovať sa dostali i stredné školy, ktoré vychovávajú profesionálov v oblasti gastronómie a cestovného ruchu. Je to príležitosť, aby sa stretli s ľuďmi pracujúcimi v tomto odvetví,“ priblížila Agáta Mikulová, riaditeľka KOCR Trnavský kraj zážitkov. Organizátorka ju dopĺňa: „Je úžasné vidieť to, že krajská organizácia cestovného ruchu svoju oblasť vníma absolútne komplexne. Uvedomujú si, že za úspešnou prezentáciou stoja úspešné služby. A tie sa snažíme aj my vzdelávaním vylepšiť a neustále pracovať na podpore vzdelávania. Aj preto je veľká časť nášho podujatia venovaná práve práci s ľuďmi,“ uzatvára S. Budinská.

gastronómia-konferencia-gastrolove-v-trnave-
Práci s ľuďmi a vzťahom je venovaná veľká časť (ne)konferencie Gastrolove.

Charitatívny a ekologický rozmer podujatia (ne)konferencia Gastrolove

Elektrárňa Piešťany je známa svojím prístupom k myšlienkam udržateľnosti. I preto sa organizačný tím snažil pripraviť podujatie tak, aby bolo čo najviac bezodpadové. „Už samotná kniha (ne)učebnica Gastrolove je z recyklovaného papiera. A ak máme robiť také veľké podujatie, musíme myslieť nielen na seba, ale aj na to, čo po nás ostane, približuje Natália Kmeťová, project manager (ne)konferencie.

ekologia gastrolove
Ekológia je pri organizovaní podujatia veľmi dôležitá.

„Rovnako každý, kto si zakúpi vstupenku, priamo podporí malého chlapčeka Adamka Mončeka, ktorý trpí na ochorenie Achondroplazia. 50 % z ceny vstupného venujeme práve jemu do OZ O Nás,“ uzatvára Natália Kmeťová.

 

(ne)konferencia Gastrolove bude už 23.9.2022 v Elektrárňa Piešťany. Ak sa chcete stať súčasťou malej gastrorevolúcie, pridajte sa aj vy!

(ne)konferencia Gastrolove

Lístky zakúpite na : https://tickpo.zoznam.sk/sk/listky/nekonferencia-gastrolove-30121/

 

Text: Dominika Noskovičová

Foto: archív Kavickari.sk

 

 

 

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Dominika Noskovičová

Dominika Noskovičová

http://www.kavickari.sk

Tvor tvorivý s vášňou k písaniu, foteniu a iným kreatívnym aktivitám. Svoje študijné kroky smerovala k štúdiu divadelných, filmových a mediálnych vied na Viedenskej univerzite. A vďaka Kávičkárom mohla tieto svoje vášne spojiť s ďalším pôžitkom, akým je kvalitná káva. Inšpiráciu a múzu hľadá vo všedných veciach. Svet rada objavuje cez hľadáčik fotoaparátu, zaznamenáva s perom v ruke a vychutnáva s kvalitnou kávou v ruke. Ako každá žena a mama sa točí v nekonečnom kolotoči. Preto vyhľadáva činnosti, ktoré ju bavia a napĺňajú. Na Kávičkári.sk má Dominika na starosti najmä sekciu "Pražiarne", ktorej dodáva jej osobitý ráz a vzhľad. Ako autorka románu však svoju kreatívnu dušu potešuje aj tvorbou rozhovorov, či iných článkov na našom portáli.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články

0
Budeme radi za vaše názory, prosím zanechajte nám komentár.x