orbis streed food

Chuť ulice

Človek nemusí cestovať, aby spoznal chute sveta. Neďaleko metského divadla v Bratislave, na rohu ulíc, nenápadne vyrástol streedfood. Žltou farbou prezentuje svet okolo nás, jeho chute i vône. Je veľký tak akurát na kúpu jedla i rýchle posedenie.

 

Orbis streed food

 

Veľké okná Orbis Street Food pozývajú dnu. Je tam teplo i voňavo, a aj keď ste neboli hladní, atmosféra podniku vás presvedčí.  Vyzerá seversky, hoci ponúka jedlá z celého sveta. Na výber však máme „len“ do osem kusov.

 

Orbis streed food ponuka jedál

orbis streed food

orbis streed food

 

Alfou a omegou sú pravé belgické hranolky. Napriek tvrdej diéte im neodoláte, sú pomerne veľké zo špeciálnej odrody zemiakov a smažia sa na dvakrát na masti (nie na oleji). Iba vďaka správnemu postupu a čerstvým zemiakom sa môžu nazývať belgické. Frietkotten si skrátka zamilujete, iná cesta neexistuje.

 

belgické hranolky

 

 

Menu sa v pravidelných intervaloch obmieňa, teda sa môžete tešiť na chute ulíc z miest celého sveta. Myslí sa aj na „bezlepkáčov“, pri niektorých jedlách existuje náhrada v podobe špeciálneho pečiva. Nechýba Argentína, Belgicko, či Thajsko. Na pitie si môžete dať vlastnú limonádu, štýlové dánske pivo FAXE a s príchodom jari si čoskoro dáte i vínko. Sladkou bodkou na záver môže byť wafla a kávička od priateľov z Rwandy. Garuku si môžete vychutnať take- away, ale aj na sedadlách v okne. Prepájajú ulicu s vnútrom a lákajú k posedeniu a novým zážitkom.

 

Orbis streed food

garuka orbis streed food

 

Hranice človečenstva sa posúvajú, ľudia pri stolčekoch nadväzujú nezáväzné konverzácie. Kapacita podniku ich k tomu trošku donúti, pocit z jedla aj preto dosahuje nové hranice. Stretnú sa tu manageri, ale aj študenti. Všetkých poteší prijateľná cena jedla – do 4 €.

 

hranolky orbis streed food

 

Tí, ktorí chcú si jedlo môžu vychutnať aj doma. Nie však zabalené, avšak vďaka vlastnej zručnosti. V Orbis Street Food vám suroviny radi zabalia a vysvetlia i návod na prípravu. Bravo!

 

orbis streed food

 

Foto: Ondrej Bobek pre Kávičkári.sk

 

 

Facebook Comments

Mohlo by sa vám páčiť