ALL ZAR HANDS DINNER: Veľkolepá degustačná večera plná chutí v Hoteli Lomnica
Promo článok
Hoci sa leto ešte nekončí, my máme pre vás pozvánku na naozaj výnimočnú rozlúčku s týmto horúcim ročným obdobím. Všetkým milovníkom zážitkovej gastronómie dávame do pozornosti kulinárske dobrodružstvo, ktoré môžu zažiť v tatranskom Hoteli Lomnica, s názvom ALL ZAR HANDS DINNER. Výnimočná degustačná večera pod šéfkuchárskou taktovkou gastrotímu ZAR sa uskutoční 26. augusta 2023 o 18. hodine. Príďte si vychutnať krásny večer, z ktorého si odnesiete veľa gurmánskych zážitkov v príjemnej atmosfére.
ALL ZAR HANDS DINNER: Jedinečný autorský rukopis na tanieri
ZAR je rodina značiek, medzi ktoré patrí aj samotný Hotel Lomnica, v ktorom sa bude podujatie konať. Celý kulinársky tím pozýva hostí na veľkolepú kulinársku rozlúčku s letom v podobe 11-chodovej degustačnej večere s kapacitou približne 50 osôb v kombinácii s vínom z vlastných vinohradov vo Farnej.
Degustačná večera bude personalizovaná. Čo to znamená? Každý člen tímu ZAR sa postará o jeden či dva chody, do ktorých vloží kúsok seba, a pripraví vám zážitok na tanieri. Jednotlivé chody vám odprezentujú jeho tvorcovia, aby ste trochu bližšie spoznali majiteľa šikovných rúk, ktoré vykúzlili umenie na tanieroch.
Kto vám pripraví fantastický večer., ALL ZAR HANDS DINNER, v Hoteli Lomnica?
O degustačnú večeru sa postará gastrotím ZAR. O koho ide? ZAR tvorí kolektív nadšených ľudí, ktorých aktivity smerujú do oblasti rozvoja cestovného ruchu, hotelierstva a gastronómie. Zároveň kolektív ZAR spája nadšenie pre to, čo robí a tvorí. Všetky projekty kolektívu ZAR sa snažia posunúť a rozvinúť segment gastronómie a hospitality na Slovensku.
Degustačnú večeru začneme prvými tromi chodmi na ikonickej terase hotela s výhľadom na Lomnický štít v sprievode príjemných husľových tónov talentovaného huslistu Jakuba Evansa. Na ďalšie chody sa hostia presunú do noblesnej reštaurácie Sissi.
Degustačným večerom v Hoteli Lomnica vás budú sprevádzať ozajstní profesionáli v oblasti gastronómie:
Group executive chef Tomáš Ševčík bude dohliadať, aby večer prebehol hladko a aby bol hosťom dopriaty ozajstný zážitok z kulinárskeho umenia.
Za Hotel Lomnica pripravia svoje chody: head chef Hotel Lomnica Patrik Pokrývka, ktorý sa po dlhých rokoch v zahraničí vrátil domov pod Tatry. Mladý, ambiciózny kuchár prebral svoje žezlo od dlhoročného šéfkuchára Jaroslava Bachledu, ktorý si zase od augusta vezme pod ochranné krídla PaB v Kuszmannovom bazári. Svoj chod bude pripravovať už za túto novovznikajúcu prevádzku. Nebude chýbať ani jedlo od head chefa fine-diningu reštaurácie Franz Jozef, Martina Klauča, ktorý nezabudne ani na najmenší detail a využije svoje skúsenosti.
Pre priaznivcov nealko párovania pripravujú F&B manažérky Hotela Lomnica a Kaštieľa Pálffy tzv. nealko pairing a budú sa hosťom starať o pitný režim počas večere. Jana Kokardová využíva na svojej pozícii skúsenosti z Grécka a ako sama hovorí, doteraz svoju vášeň iba hľadala a našla ju práve v Hoteli Lomnica. Sandra Szombatová po dlhých rokoch zakotvila na lodi v prístave menom Kaštieľ Pálffy. Tam pôsobí aj absolvent Vysokej školy múzických umení Patrik Andrejčák, ktorý k svojmu speváckemu talentu pridal aj kuchársky talent.
Head chef Jirko Zajíček je česká posila tímu ZAR a v spoločnosti preberie úlohu otvorenia novej fine-diningovej reštaurácie v Kaštieli Pálffy. Kulinársky tím doplnia za Kuszmannov bazár majstri pekárenskej a cukrárskej výroby: executive pastry chef Jozef Brudňák, futbalový brankár, ktorý vymenil trávnik za kuchyňu najprv v Hoteli Lomnica a teraz prebral „šéfovanie“ prvej remeselnej pekárne vo Vysokých Tatrách, kde bude pôsobiť spolu s kolegami Borisom Cirjakom a Máriou Kašickou. Na degustačnej večeri sa postarajú o pečivo, dezert a záverečné petit-fours.
Na vínnu kombináciu s vínom z našich vinohradov vo Farnej sme si vybrali tých najpovolanejších, a teda tých, ktorí stáli pri zrode boutique vinárstva VIAJUR – výrobného riaditeľa Tomáša Dilonga, ktorému, ako sám hovorí, víno vždy niekoľkonásobne vrátilo energiu, ktorú doň vložil, a Miroslava Ballu, ktorý svoju prácu obchodníka a someliéra berie nielen ako svoju prácu, ale ako životný štýl.
Odkaz od kulinárskeho tímu: Poďte s nami zažiť niečo krásne. Spoločne oslávime lásku k dobrému jedlu, vínu a vytvoríme si spomienky na celý život.
Podujatie si môžete vychutnať ako súčasť vášho pobytu v Hoteli Lomnica alebo si môžete kúpiť samostatné vstupenky. Viac informácií nájdete TU.
Viac informácií o degustačnej večeri nájdete aj na Instagrame, Facebooku a webe Hotela Lomnica.
Text: Katarína Kántorová
Fotografie: Hotel Lomnica/Marek Hajkovský