AKO BOLO, AKO JE A AKO (MOŽNO) BUDE II. časť? Odpovedá event manažér reštaurácie Krone aj manažérka kaviarne Versh

 AKO BOLO, AKO JE A AKO (MOŽNO) BUDE II. časť? Odpovedá event manažér reštaurácie Krone aj manažérka kaviarne Versh

 

Už je to pár týždňov, keď sa začali uvoľňovať jednotlivé opatrenia. Priaznivá situácia dovolila otvoriť aj terasy za prísnych nariadení. Ako vnímali jednotlivé fázy v kaviarni Versh v Senci a v reštaurácii Krone vo Svätom Juri sa dozviete v nasledujúcich riadkoch.

Michal Kovačik, marketing a event manažér Krone Svätý Jur

(V Krone sa konala počas tohto víkendu aj grilovačka, samozrejme za prísnych hygienických nariadení.  pozn. redakcie ) V Krone Svätý Jur aktuálne reagujeme na 1. fázu uvoľňovania. Poskytujeme zákazníkom obedové menu s rozvozom a takisto im dávame k dispozícii aj naše výdajné okno, kde sa môžu zastaviť pre svoj obed. Pripravujeme sa na ďalšie uvoľňovanie a sme pripravení zorganizovať svadobnú hostinu pre 15 hostí, krátkodobo ubytovať hostí (fáza 2) alebo otvoriť terasu s grilom (fáza 3). Aktuálna situácia je naozaj náročná, nakoľko nám tržby výrazne klesli a ich nahradenie je v aktuálnej situácii veľmi ťažké, ba až nemožné. Nevešiame však hlavy a snažíme sa byť pozitívni. Veríme, že nám naši zákazníci zachovajú priazeň a situácia sa už čoskoro stabilizuje, aby sa mohli do Krone vrátiť .

restauracia-krone-svatyjur-kavickari-kavickarisk-salka-kavy-jedlo

Lucia Ratkovská, Versh Senec

(Versh už aktuálne spustil aj jednu zo svojich terás. pozn. redakcie) Pred pár mesiacmi by nikto z nás nečakal, že budeme musieť jedného dňa vypnúť kávostroje, vitrína na koláče bude zívať prázdnotou a, že obe naše prevádzky budeme musieť zamknúť a nikto nebude vedieť na ako dlho. Celá táto situácia nás rovnako zasiahla ako v každú inú prevádzku. Kaviareň nám denno denne praskala vo švíkoch, ľudia si pochutnávali na káve vo svojej obľúbenej šálke či na koláčiku a v rum bare si pochutnávali na našich rumových špecialitách a bafkali cigaru až do toho nepríjemného momentu o plošnom zatvorení. Mali sme našlapnuté na veľmi dobrú sezónu a chceli sme už ľuďom sprístupniť aj našu terasu, aby si mohli vychutnávať teplé jarné slnko. Mali sme naplánovanú aj rumovú degustáciu a rozbehnuté, aj rôzne iné akcie, ale museli sme všetko zrušiť a preložiť na niekedy inokedy. Momentálne si nedovolíme ani odhadnúť kedy bude všetko fungovať ako predtým. Uvedomuje si však jednu zásadnú vec a možno nám da za pravdu mnoho iných prevádzok. Tento doslovný “škrt cez rozpočet” zapríčiní to, že, keď naplno otvoríme pôjdeme úplne od nuly ako novootvorená prevádzka. Pre nás možno o to náročnejšie že prevádzky máme dve. My však myslíme pozitívne, skúsili sme cez víkend odštartovať výdajné okienko na kávu so sebou, koláčiky, drinky, cigary a musíme povedať, že ľudia k nám chodili s úsmevom na tvári so slovami: “Konečne si môžem vychutnať moju obľúbenú kávu.” Presne tieto slová zákazníkov nás utvrdzujú v tom, že to zvládneme. Zatiaľ funguje výdajné okienko iba na jednej prevádzke. Druhá prevádzka je zatvorená a rozhodli sme, že tento čas využijeme plnohodnotne a urobíme pár zasadných zmien a naši zákazníci od nás dostanú obrovské prekvapenie. Čo to však bude si momentálne nechápe pre seba a sľubujeme, že Kávičkari budú jedny z prvých ktorým to čoskoro prezradíme! Držme si navzájom palce! Váš Versh.

Text: Kávičkári

Foto: Tomáš Turek, Kristína Brezinová Rídekyová

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články