Šéfkuchár Michael Šafárik a reštaurácia CABO

 Šéfkuchár Michael Šafárik a reštaurácia CABO

Michael Šafárik je šéfkuchár, ktorý sa po rokoch mimoriadne úspešnej kariéry v zahraničí vracia späť na Slovensko, aby prebral velenie v novej reštaurácii CABO v na Nivách, v Bratislave.

CABO nivy
Skúsený šéfkuchár Michael Šafárik zo zahraničia prechádza do nového konceptu CABO na Nivách.

Záujem o varenie už od detstva

Záujem Michaela Šafárika o varenie  sa naplno prejavil vo veku 15 rokov, pričom som sa inšpiroval starou mamou.

Svoju profesionálnu kariéru začal ešte počas štúdia na hotelovej akadémii Mikovíniho, kedy pracoval v rámci praxe v Slovenskej reštaurácii na Hviezdoslavovom námestí. Michaelov mentor, majster František Janata, mu dodal odvahu vycestovať do zahraničia ihneď po ukončení školy.

Odišiel do Írska a v zahraničí zostal dlhých 17 rokov. A to už od roku 2008 ako šéfkuchár.

Michael Šafárik
Michael Šafárik si strihol výnimočnú kariéru.

Za hranicami si Michael Šafárik strihol výnimočnú kariéru.

Pôsobil v 5 hviezdičkových hoteloch, otváral reštauráciu LOAM v Galway, kde získali michelinskú hviezdu už po 6 mesiacoch fungovania. V Dubaji otváral Wheeler’s of St. James’s by Marco Pierre White, bol na stážach v Nome v Dánsku v sieti Hibiscus, pracoval v Kanade ako private chef. A opäť ako na začiatku sa  po putovaní svetom usadil v Írsku, kde na pozícii Head Chef 5* hotela Glenlo Abbey  získal ocenenie za najlepšiu fine dining reštauráciu Pullman.

Nové pôsobenie v novej reštaurácii CABO na Nivách

seckuchar-grand-hotel-kempinski

 Miroslav Zamiška: Príprava jedál je ako maľovanie obrazu

Čítať viac >

Po rokoch úspechov a mnohých oceneniach sa Michael Šafárik minulý rok vrátil na Slovensko. Svoje skúsenosti tak priniesol na slovenskú gastronomickú scénu a prispel k nej poctivou prácou a varením. Stal sa šéfkuchárom novej reštaurácie CABO, ktorá prináša jedlá medzinárodnej kuchyne a jedinečný gastronomický zážitok. Reštaurácia CABO sa nachádza na Nivách v Bratislave.

CABO reštaurácia NIVY
Reštaurácia CABO získala silné eso zo slovenskej kuchárskej elity. Nájdete ju v novopostavenom OC Nivy.

 

 

Text: Zuzana Kvočeková

Foto: CABO reštaurácia

 

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Zuzana Kvočeková

https://www.facebook.com/zuzana.kvocekova.90

Milovníčka života a gurmánka s balkánskymi koreňmi. Takéto kombo v spojitosti s vášňou k hotelierstvu a k personalistike ju priviedlo neomylne k práci headhunterky so špecializáciou na cestovný ruch v rámci projektu www.hotelity.sk. Doma je vo svete najlepších chutí a šéfkuchárských osobností, s ktorými zdieľa lásku k vareniu a dobrému jedlu. Zuzana Kvočeková ďaka svojmu skvelému prehľadu zostavuje pravidelnú rubriku na Kávičkári.sk, Svet šéfkuchárov.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články