Žilinská Epika hľadá vedľajšiu postavu deja
Advertoriál
Slogan „Chute, čo píšu“ si majiteľka Zuzana Chudíková nevybrala náhodou. Epika totiž skutočne píše príbehy. A možno napíše aj ten váš. Pretože táto žilinská kaviarnička v Sade na Studničkách hľadá niekoho, kto sa stane súčasťou jej deja. Epického, sladkého, chutného a tak trochu víkendového.
O epickej kaviarni uprostred zeleného žilinského parku sme vám už písali. Miesto plné dobrôt, kvalitnej kávy, príjemných zákutí a slovných hračiek, ktoré vám spraví deň a dodá energiu – nielen tú fyzickú, ale aj psychickú. Epika je totiž spojením nápadu, premysleného konceptu, gastronomického pôžitku a priateľského prístupu. Zo strany majiteľky, personálu, ale aj zákazníkov. Pretože na tomto mieste sa naozaj úsmevmi a dobrou náladou nešetrí.
Víkendové raňajky hľadajú dve ruky, ktoré sa s nimi (ne)budú maznať
Každý príbeh potrebuje svoju bodku. Bodku za výživným týždňom či ťažkým pracovným nasadením. Práve takou bodkou môžu byť aj víkendové raňajky. Tie sa však nespravia samy. Potrebujú 2 ruky a vzťah k vareniu. Nemusíte byť michelinským kuchárom, to ani zďaleka! Stačí, ak prechovávate lásku k dobrému jedlu, koncept Epiky vás chytil za srdce a máte chuť ponoriť sa každý víkend na pár hodín do vôd epickej kuchyne.
Víkendový prípravár/víkendová prípravárka je nenáročná pozícia ako stvorená na odreagovanie a únik z každodennosti. Soboty a nedele od 8:00 do 12:00 je čas, kedy si vedia odskočiť študenti od učiva, mamičky od detí, ale aj dôchodkyne od svojej zabehnutej, no občas monotónnej rutiny. Dokonalá psychohygiena. Aj bez profesionálnych skúseností v kuchyni. Jednoduché raňajky a snacky, ako aj ich receptúry a styling, vás naučia aj bez predchádzajúcich skúseností. Skutočne potrebujete iba chuť do práce a tie dve ruky. A jedna z nich môže byť pokojne ľavá. 😉
Epika – z každého rožku trošku
Ponuka kaviarne Epika trafí na nôtu každému hladnému zákazníkovi. Či už vám príde na chuť niečo sladké, slané, väčšie, alebo menšie. Týždenné menu, ako aj víkendová ponuka, sú bohaté a rôznorodé. Výdatné kaše, čavokádový chlieb, nadýchané lievance alebo radšej klasika v podobe chleba vo vajíčku? Víkendové raňajky majú byť bohaté, tak trochu hriešne, dlhé, pomalé a ako inak, v dobrej spoločnosti. Či už tej, ktorú si prinesiete so sebou, alebo v spoločnosti zamestnancov, ktorí obslúžia, poradia, hodia reč, ba aj zavtipkujú.
Ak by ste sa radi stali súčasťou príbehu kaviarne Epika, chyťte šancu za pačesy. Každé epické dielo má svoj začiatok a koniec. Žilinská Epika má však zatiaľ iba začiatok a bohatý, rozbehnutý príbeh. Ak sa chcete stať jeho súčasťou, ozvite sa na mail: [email protected] 🙂
Kaviareň Epika nájdete aj na Facebooku a Instagrame.
Text a foto: Dominika Noskovičová