Beniczky Cafe – Wine Tapas Bar: V najkrajšom Bystrickom dome

 Beniczky Cafe – Wine Tapas Bar: V najkrajšom Bystrickom dome

Na námestí v Bystrici si vybral najkrajší dom a kúpil ho. Tomáš Beniczky bol podžupanom Zvolenskej stolice a vlastnil dom č. 22. Dnes v ňom sídli bistro nesúce jeho meno a ľudia si tak na tohto slávneho predka môžu zaspomínať i pri poháriku vína, či šálke dobrej kávy.

 

beniczky

 

Beniczky Cafe – Wine Tapas Bar je dnes symbolom stretnutí Bystričanov, ktorí si v útulných priestoroch, pozostávajúcich z viacerých komnát, zverujú svoje starosti i radosti.

 

beniczky

beniczky

beniczky

 

Začína sa už skoro ráno, a tak je jedným z mala Bystrických miest, kde si môžete vychutnať raňajky. Dopriali sme si ich aj my.  Croissant nebol jeden, ale rovno dva a to potešilo našich pánskych kolegov.

 

 

croissant beniczky

 

Napriek rannej hodine, ochutnali sme i tapas a pohár vínka. Personál nám s výberom poradil a uľahčil tak naše rozhodovanie.

 

tapas beniczky

Interiér podniku je vrúcny. Starobylé kamenné klenby vtipne ihrajú s moderným umením v podobe obrazov na stenách i osvetlenia. Posadiť sa môžete do príjemných farebných kresielok, či vybrať si svoj kútik v podobe “zašívarne” v mäkkej sedačke. Príjemnou časťou je tá vínna, aspoň tak sme ju my nazvali. Susedí priamo s malou výrobňou, teda vidíte kuchárovi na ruky.

 

vínna časť beniczky

 

K drobnému jedlu ide aj dobrá káva, a nás potešila kávička značky Bazzara. Dobre pripravené espresso, či cappuccino vo farebných šálkach len spríjemní deň.

 

 

bazzara káva beniczky

cappuccino

 

 

FOTO: Ondrej Bobek pre Kávičkári.sk

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články