La Reunion, kedysi prvý coworking v Trnave, dnes patrí k navyťaženejším v meste a od konca minulého roka sa rozrástol o kaviareň v centre. Catering rozbehol Tomáš Čítať viac
To, že „v jednote je sila“, si uvedomuje čoraz viac subjektov, dokonca aj tie, ktoré možno na prvý pohľad pôsobia ako konkurencia. Napríklad piešťanské reštaurácie Čítať viac
Borovicový krém alebo čokoládové zemiaky. Aj takéto kulinárske zázraky vymýšľa Honza Štěrba, šéfkuchár z reštaurácie Piano Nobile v Chateau Mcely. Tá len Čítať viac
Na sklonku roka sa zvykne bilancovať. Pozerať sa späť, hodnotiť, či plánovať. Dobrá rada sa hodí vždy, a preto sme si pre vás pripravili tie najlepšie. Aj Čítať viac
Začínal ako čašník, prvýkrát sa do kuchyne dostal až na Cypre, kde sa naučil viac cudzí jazyk ako variť. Život, myslenie, filozofiu mu zmenilo až pôČítať viac
Bratislavská reštaurácia Korzo vás očarí hneď, ako prejdete cez vstupné dvere. Má to, čo sa nedá kúpiť. To, po čom mnohé podniky túžia, no nikdy to Čítať viac
Už ako malé dievča bola tak trochu rebelkou – nikdy nevidela hrať na bicie žiadnu ženu, tak to skúsila a naučila sa to. Podobné to bolo aj s varením: Čítať viac
Vyštudovala ekonómiu, pracovala ako obchodná zástupkyňa, dostala možnosť vyštudovať cukrársky kurz a tejto šance sa chytila naplno. Dnes má vlastnú prevádzku, kde vyrába Čítať viac
Ku gastronómii ho pritiahol starší brat, hoci rodičia videli jeho budúcnosť inde, rozhodol sa stať kuchárom. Na škole sa prvé dva roky trápil, nakoniec pochopil, o čom Čítať viac
Skromný, pokorný, cieľavedomý, charizmatický, svetový – taký je šéfkuchár Enrico Bartolini. Ako dieťa chcel byť obuvníkom, kvôli hospodárskej kríze a radám otca však nakoniec Čítať viac
Sledujte nás na Instagrame
Sledujte nás na Facebooku
Najčítanejšie články
O nás
Portál kávičkári vznikol v roku 2013 ako blog gastronomických nadšencov. Časom sa médium etablovalo na pozíciu silného a dôveryhodného magazínu, ktorý svojim čitateľom pravidelne prináša najzaujímavejšie tipy zo sveta hotelov, kaviarní a reštaurácií.