Peter Szabó v tomto roku vyhral Slovak Roasting Masters a aktuálne sa so svojím tímom sústredí na najväčší projekt – výstavbu novej pražiarne. Jeho sen je otvoriť Čítať viac
Katarína Kántorová
1. augusta 2025
V srdci Šiah na juhu Slovenska sa nachádza pražiareň Coffeein, ktorá nedávno v júli oslávila svoje 14. narodeniny. Jej zakladateľ a majiteľ Peter Szabó začal svoju káČítať viac
Simona
20. júna 2025
Vietnam, známy ako druhý najväčší exportér kávy na svete, sa historicky spája predovšetkým s robustou, pričom až 95% jeho produkcie tvorí tento typ kávy. AvšČítať viac
Katarína Kántorová
1. apríla 2025
Slovensko má novú iniciatívu, ktorá spája vášeň pre kávu s dobrosrdečnosťou. Karmaccino vychádza zo známeho konceptu „zavesenej kávy“, ktorý funguje v rôznych Čítať viac
Katarína Kántorová
19. marca 2025
Už 21. a 22. marca 2025 sa Košice rozvoňajú kávou, čajom a čokoládou. Áno, opäť sa tu koná obľúbený Festival Káva Čaj Čokoláda. Rastúci záujem o Čítať viac
Simona
9. decembra 2024
Vianoce, najmagickejšie obdobie roka, sú opäť za dverami a s nimi prichádza aj otázka, aké darčeky vybrať pre našich blízkych. My, v redakcii KávičkáČítať viac
Monika Matúšová
7. novembra 2024
Rada by som prišla na to, ako spojiť nové trendy v gastronómii s tradíciami stravovania u nás na Slovensku. Keď som bola v škole hotelierstva, mali sme tam Čítať viac
Katarína Kántorová
5. novembra 2024
Tak ako každý rok v novembri, aj tentoraz sa jeden z najkrajších verejných priestorov Bratislavy – Stará tržnica – na niekoľko dní premení na veľkú oslavu kávy, čČítať viac
Martin Papai
20. augusta 2024
U kávičkárov pražiareň Zlaté Zrnko netreba nijak zvlášť predstavovať. Ak ste aspoň trochu pričuchli k slovenským pražiarňam a ich kávam, tak práve Čítať viac
kavickari
2. júla 2024
Dynamika dnešného sveta, kde sa trendy rýchlo menia, neobchádza ani slovenského kávičkára. Prístupy v príprave, ale aj v pití kávy, sa Čítať viac
Sledujte nás na Instagrame
Sledujte nás na Facebooku
Najčítanejšie články
O nás
Portál kávičkári vznikol v roku 2013 ako blog gastronomických nadšencov. Časom sa médium etablovalo na pozíciu silného a dôveryhodného magazínu, ktorý svojim čitateľom pravidelne prináša najzaujímavejšie tipy zo sveta hotelov, kaviarní a reštaurácií.