Nochino – slovenský nealkoholický aperitív, ktorý zamiešal karty

 Nochino – slovenský nealkoholický aperitív, ktorý zamiešal karty

Predvianočný čas, ako aj jeho vyvrcholenie v podobe najkrajších sviatkov roka, sú plné osláv, stretnutí a príjemných chvíľ. Spoločnosť rodiny, blízkych či priateľov si radi užívame s pohárikom v ruke. Pripíjame si na zdravie, na budúcnosť či iba bilancujeme predošlý rok. Avšak na to, aby ste si dopriali stopercentný chuťový zážitok, nemusíte nutne siahnuť po alkoholickom drinku. VLČIE sirupy, slovenská firma vyrábajúca poctivé výrobky, sa môže pochváliť husárskym kúskom, s ktorým prerazila na slovenskej barovej scéne. A tým je práve bylinný nealkoholický aperitív Nochino. Tak prijmite pozvanie na pohárik miešaného drinku. 

Vlčie-sirupy-Nochino
So zreteľom na detail, s vyšperkovanou chuťou a v elegantnom dizajne. Nochino je prvý slovenský nealkoholický aperitív, ktorý poteší všetkých milovníkov miešaných drinkov.

Nochino – 0 % alkoholu a 100 % chuti v elegantnom dizajne

Trend nealkoholických nápojov nevykazuje známky spomalenia, práve naopak. Preto sa Miroslav Telehanič a Juraj Kovaľ chopili príležitosti a svojím produktom Nochino zaplátali dieru na slovenskom trhu. Reč je o sofistikovanom nealkoholickom aperitíve, ktorý sa vyrovná chuti klasického aperitívu s obsahom alkoholu. Či už sa alkoholu vyhýbate úplne, chcete jeho spotrebu znížiť, alebo iba konkrétna situácia konzumáciu alkoholu nedovoľuje, Nochino je v každom z týchto prípadov skvelou voľbou. Pretože užiť si príjemný večer, dobrú spoločnosť a zábavu, je možné aj bez alkoholu. Nochino a jeho sladká likérová chuť je perfektným základom pre miešané drinky. Na to, aby ste si užili miešaný drink, už nemusíte siahať po alkohole. Veď uznajte, že zabaviť sa dá aj s čistou hlavou. Tá sa vám navyše na ďalší deň poďakuje.

Vlčie-sirupy-Nochino
Miroslav Telehanič a Juraj Kovaľ a VLČIE sirupy z Vlčích hôr rozšírili svoje portfólio a obohatili barovú scénu o unikátny produkt, akým Nochino bezpochyby je.

Drinková alchýmia vytvorená majstrami

Miroslav Telehanič a Juraj Kovaľ z Vlčích sirupov sú v tom, čo robia, dôslední. Sú odborníci v remesle, a preto nespia na vavrínoch. Svoje produkty a receptúry neustále inovujú a posúvajú na vyššiu úroveň. Až 15 druhov byliniek a korenia spojili do nealkoholického aperitívu, ktorý sa v kombinácii s tonicom či sódou postará o svieži drink, ktorý si získa milovníkov miešaných nápojov. V tejto hre vydláždili cestu pešiakovi, ktorý zaútočil na chuťové poháriky a dal pritom jasný šach mat alkoholu.

Vlčie-sirupy-Nochino-nealkoholický-aperitív
Vlajkovou loďou značky VLČIE sirupy sú sirupy na výrobu limonád a rôznych cocktailov. Avšak z dlhodobého časového a exportného hľadiska vidia Miroslav a Juraj veľký potenciál práve v nealkoholickom aperitíve Nochino, do ktorého vkladajú veľké nádeje.

Cesta Nochina však nebola bez tŕňa a prekážok. Vývoj bol noazaj dlhý a kým uzrelo svetla sveta Nochino vo svojej finálnej podobe, ubehli 3 roky a pretieklo veľa litrov nie práve vydarených verzií. Keď sme konečne docielili finálnu verziu, za ktorú sme nakoniec získali aj ocenenie, povedal som si, že to je ono! Nakoniec to za to stálo. Hlavne tie reakcie ľudí, keď si s Nochinom namiešali či ochutnali drink, dodáva s hrdosťou v hlase Miroslav.

 

Unikátna chuť Nochina skvele vynikne v miešaných drinkov. S tonicom, so sódou, ale aj s pomarančovým či grepovým džúsom. Tak ako, necháte sa pozvať na jeden drink?

A ako vlastne chutí Nochino? Jedinečne! Základ chutí aperitívu Nochino Ruby tvoria tri ovocné šťavy, a to granátové jablko, arónia a brusnica. Komplexnosť a jedinečnosť tohto nealkoholického aperitívu dotvára vodná destilácia a macerácia 21 bylín doplnených o rôzne druhy korenia. Chuť nášho Ruby je spočiatku príjemne ovocno – sladkastá, no následne prechádza do korenistej chuti a ukončuje sa pomerne dlhou výraznou horkou chuťou, pričom sa vám v ústach na jazyku mieša nespočetne veľa rôznych, drobných chutí. Jeho chuť je natoľko jedinečná a unikátna, že vám ju zrejme nedokážeme k ničomu prirovnať. Jednoducho ho treba ochutnať, snaží sa slovami podchytiť chuť tohto nealkoholického aperitívu Juraj.

Vo víre barovej scény, ale aj v pohodlí domova

Prvý slovenský nealkoholický bylinný aperitív Nochino si môžete vychutnať v mnohých moderných baroch a reštauráciách, ktoré chcú svojim hosťom ponúknuť plný chuťový zážitok bez alkoholu. Ten si však môžete preniesť aj domov a drink si pripraviť jednoducho a rýchlo aj v domácom prostredí. VLČIE sirupy si totiž našli cestu aj do bežných domácností. Nochino s 0 % obsahom alkoholu, no so 100 % chuťovým pôžitkom, si môžete zakúpiť nielen v mnohých obchodoch, kaviarňach či iných prevádzkach, ale napríklad aj v ich e-shope.

Nochino-nealkoholický-aperitív

Vlčie-sirpy-Nochino-nealkoholický-aperitív
Či už vám alkohol nie je po chuti, alebo iba skrátka nie je vhodná situácia. Nochino je ideálnym riešením pre všetkých, ktorí si chcú vychutnať príjemné chvíle bez alkoholu. Vďaka nealkoholickému bylinnému aperitívnu Nochino už nemusíte sedieť nasucho.

Premýšľate, ako vyťažiť z aperitívu Nochino čo najviac? Nechajte si poradiť priamo od Miroslava. Okrem štandardnej kombinácie s ľadom a tonicom, prípadne sódou, odporúča vyskúšať grepovú alebo pomarančovú šťavu. Nochinu to však ladí aj s kávou, a to viac ako dokonale. Kombinácia s výberovou kávou, ktorú dokáže ozvlášniť, je veľmi obľúbená u mnohých baristov. Coldbrew či espresso tonic s Nochinom otvárajú novú dimenziu chuti a ulahodia nejednému nadšenenému kávičkárovi.

Vlčie-sirupy
Okrem úspešnej firmy sa Miroslav Telehanič venuje aj barmanstvu, kde je rovnako úspešný a zbiera jedno ocenenie za druhým. Aj na tých najväčších a najprestížnejších svetových sútažiach preferuje lokálnosť, keďže slovenská príroda ponúka velmi veľa surovín, na ktoré sa zabúda. Takými surovinami sú napríklad egreš, arónia, verjus a iné dary prírody.

Vlajková loď značky VLČIE sirupy

Okrem Nochina sú to však predovšetkým ich sirupy, mimochodom, prvé slovenské sirupy ocenené gastro Oscarom „Great Taste Awards“, ktoré utkveli mnohým ľuďom v pamäti. Ani tam však ich ponuka nekončí. „Okrem našich remeselných sirupov do limonád pribudli za posledné dva roky do nášho portfólia aj Ginger Shoty v troch príchutiach, NEBO cocktail premix v troch príchutiach, Nochino v dvoch príchutiach, ako aj sirupy na ochutenie káv, rovnako v troch rôznych príchutiach. Aktuálne sme na trhu spustili aj sirupy do cocktailov,“ približuje nám ich portfólio Juraj.

Vlčie-sirupy-portfólio
Začínali s remeselnými sirupmi, no ich portfólio sa každým rokom rozširuje. A tak k sirupom do limonád pribudli Ginger Shoty, NEBO cocktail premixy, sirupy na ochutenie káv, Nochino a aktuálne na trhu spustili aj sirupy do cocktailov. Rozhodne však ešte neskončili.

Široká je však aj paleta príchutí, a to od klasických, tradičných chutí, až po menej tradičné, ba nevšedné kombinácie. Vyvinuli okolo 40 kombinácií, z ktorých je aktuálne v obehu 22 ovocných príchutí, 3 kávové, 3 príchute ginger shotov, 3 cocktailové sirupy a 3 Nebo cocktail príchute. Niekoľko ich však ešte leží „v šuflíku“ a čaká na svoj čas. „Napríklad taká kombinácia Ananás – Teryiaky. Už teraz sa teším, keď uzrie svetlo sveta,“ prezrádza nám zákulisné informácie Miroslav.

Ocenenia na medzinárodnom poli, lokálpatriotizmus a stop chémii

Aj takto nejako by sme mohli v krátkosti zhrnúť VLČIE sirupy. Poctivé remeslo, lokálnosť, ručná výroba a prírodné zloženie je to, čo je pre nich typické. Príchute, ktoré nejdú vyrobiť poctivo z prírodných zdrojov, bez použitia ochucovadiel a aróm, budete totiž hľadať márne. Spoločným znakom všetkých ich produktov je práve poctivosť. Ich sirupy a ostatné produkty sú bez konzervantov, aróm a dochucovadiel – vo svete sirupov pomerne rarita.

Vlčie-sirupy
Nielen Nochino samotné, ale i celý koncept Vlčích sirupov boduje tým, že ponúka kvalitu svetového charatkeru, avšak so zreteľom na lokálnu výrobu. Dôraz kladú na poctivý prístup, kvalitné prírodné suroviny, ako aj podporu regiónu, z ktorého pochádzajú.

Ďalším, nemenej dôležitým stavebným kameňom ich firemnej politiky, je aj rozvoj regiónu, z ktorého pochádzajú. Napriek tomu, že by bolo jednoduchšie presťahovať firmu smerom k hlavnému mestu, oni si zvolili tú kľukatejšiu cestu. „Pochádzame z tohto regiónu, a preto sme mu chceli pomáhať a robiť mu dobré meno. Jednou z priorít, ktoré sme si hneď v začiatkoch vytýčili, bolo, že vždy ostaneme vyrábať naše produkty tam, odkiaľ pochádzame. Aby sme vedeli ďalej rozvíjať región a zamestnávať čo najviac ľudí,“ približujú nám svoje zásady Juraj s Mirom.

Vlčie-sirupy-Nochino-nealkoholický-aperitív
„Pri vymýšľaní príchutí a ich kombinácií ma inšpiruje zvedavosť. Rád ochutnávam rôzne suroviny a snažím si zapamätať ich chuť. Potom si ich pospájam, kombinujem a premýšľam, čo by mohlo k sebe ladiť. Najprv teoreticky v hlave, potom aj prakticky. A výsledok? Na 90 % sa to takmer vždy podarí.“

VLČIE sirupy nájdete aj na Facebooku a Instagrame.

Text a foto: Dominika Noskovičová

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Dominika Noskovičová

http://www.kavickari.sk

Tvor tvorivý s vášňou k písaniu, foteniu a iným kreatívnym aktivitám. Svoje študijné kroky smerovala k štúdiu divadelných, filmových a mediálnych vied na Viedenskej univerzite. A vďaka Kávičkárom mohla tieto svoje vášne spojiť s ďalším pôžitkom, akým je kvalitná káva. Inšpiráciu a múzu hľadá vo všedných veciach. Svet rada objavuje cez hľadáčik fotoaparátu, zaznamenáva s perom v ruke a vychutnáva s kvalitnou kávou v ruke. Ako každá žena a mama sa točí v nekonečnom kolotoči. Preto vyhľadáva činnosti, ktoré ju bavia a napĺňajú. Na Kávičkári.sk má Dominika na starosti najmä sekciu "Pražiarne", ktorej dodáva jej osobitý ráz a vzhľad. Ako autorka románu však svoju kreatívnu dušu potešuje aj tvorbou rozhovorov, či iných článkov na našom portáli.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články