Šéfkuchár Peter Rupčík prináša novinku ANRUUP
Peter Rupčík je vyučený kuchár, ktorý od školy neopustil svet kuchýň. Tie sú jeho jeho životom, prácou a hobby zároveň. V najnovšom projekte ANRUUP predstaví netradičné prepojenie Grécko – libanonskej kuchyne.
Peter Rupčík začal v cateringu
17 rokov pracoval v cateringových spoločnostiach, reštauráciách a túto svoju kariéru zavŕšil dlhoročným pôsobením ako šéfkuchár V Hoteli Zochová Chata. V roku 2019 nadviazal na rodinný podnik svojej tety na Kysuciach KUUTS a spolu s bratrancom, Michalom Mlvíkom, otvoril a prevádzkuje cukrárenské a cateringové výroby na Dlhých dieloch a v Slovenskom Grobe pod rovnakým názvom.
Náhody neexistujú
Šťastná náhoda mu priviala do cesty priateľa Lukáša Pokorného, ktorý strávil posledné obdobie pôsobením po celom svete od Južnej Ameriky po Áziu. Spojili svoje skúsenosti a prepojili ich s tým, čo im na Slovensku chýba. Rodinné podniky s veľkými stolmi, kde sa zídu celé rodiny s kamarátmi, známymi či susedmi a trávia spolu dopoludnie alebo popoludnie v peknom prostredí pri dobrom a originálnom
jedle.
Témou nového projektu Petra Rupčíka a Lukáša Pokorného ANRUUP je rodina a grécko – libanonská kuchyňa. Miesto a čas oznámia čoskoro a my sa tešíme a držíme palce!
Text: Zuzana Kvočeková
Foto: archív Peter Rupčík