Reštaurácia, ktorá sa nemení a je to dobre.
Liviano restaurant je na trhu už vyše 11 rokov, počas ktorých Slovensko naučila na fine dining, teda
vysokú školu gastronómie. Nenápadná zvonku, s veľkým srdcom vnútri. Stále na stabilnej adrese,
v Bratislavskom Technopole, na Kutlíkovej 17.
Reštauráciu rozbiehala a dodnes vedie nadaná manažérka Adriana Husáková, ktorá mala pod
palcom aj talenty, ktoré v nej varili. „Začínali sme s Marcelom Ihnačákom, s ktorým sme rozbehli
koncept sviežej kuchyne. Neskôr sa k nám pridal Michal Šebela. V médiách veľmi rezonoval Pavel
Pospíšil, ktorého veta „v mojej kuchyni nevyhodím ani šupku z mrkvy“ oslovila našu pani majiteľku. Pri
ňom vyrástol náš dnešný, mimoriadne nadaný mladý šéfkuchár, Martin Miklošík“, približuje Adriana
Husáková.
„Martin Miklošík vlastní výbornú chuťovú pamäť, vďaka ktorej dokáže vyčarovať jedlo, na ktoré
budete ešte dlho spomínať. Hostí veľmi rád prekvapuje netradičnými kombináciami a dokonalým
vyvážením chutí. Rovnako skvelo sa dokáže vyhrať s celkovým stylingom jedál, tak aby ladili s chuťou,
témou, tanierom, ale aj celým prostredím našej reštaurácie“, približuje Husáková.
Interiér reštaurácie sa rovnako ako aj personál roky nemení. Je príjemné, že v dnešnej dobe veľkej fluktuácie a neustálych zmien sa dobré veci skrátka nemenia. Ba naopak, ešte sa zlepšujú. Za zmienku stojí aj servis
v podaní dvoch šikovných čašníkov, ktorí svojim profesionálnym prístupom dokážu v hosťoch vyvolať
pocit domova a absolútnej pohody. „V servise musia zamestnanci vycítiť, akú má hosť náladu, či chce
intimitu, alebo naopak žartovať. Naši chlapci neostali ničím zaskočení, raz dokonca priniesli klientovi
aj hod-dog z neďalekého bufetu, pretože klient mal v rámci žartu takú požiadavku. Náš hosť je náš
pán, toho sa už roky držíme.“
Priestoru dominuje obrovská lampa s podobizňou koňa, ktorá tam vraj bola skôr, než boli vôbec
osadené okná. „Už je tu navždy“, smejú sa zamestnanci Liviana. Je však mimoriadne vzácne, že
dizajn, ktorý bol robený pred dekádou, je aj dnes nadčasový a lichotivý k danému miestu.
Menu sa obmieňa nielen podľa sezóny, ale dokonca z týždňa na týždeň a pravidelne v ňom nájdete
delikátne chuťovky, ktoré príjemne prekvapia. Jedno jedlo sa v ňom drží už roky, a tým je tuniak
s medovo – sójovou omáčkou, ktorý patrí medzi najobľúbenejšie jedlá hostí Liviana. Napriek tomu,
že bol z menu na pár dní stiahnutý, hostia si ho vyžiadali späť.
Ak máte chuť zažiť kvalitu a skvelé jedlo, choďte do Liviana. V prípade netradičného zážitku požiadajte o degustačnú večeru. Na základe vašich preferencií a samozrejme sezónnosti vám bude naservírovaný zážitok, na ktorý tak skoro nezabudnete.
Text: Simona Budinská
Foto: Ondrej Bobek, Martin Miklošík