Prvá dáma Tatier sa vrátila so štýlom

 Prvá dáma Tatier sa vrátila so štýlom

Zvuky klavíra nás dovedú do hotelovej kaviarne Mozart. Je tam rušno a plno, čašníci behajú od stola k stolu a snažia sa vyplniť požiadavky náročných hostí. Elegantné stĺpy sa týčia k stropu a sú akýmsi Atlasom pre strop. Len nedávno boli jediným mementom hotela, ktorý zažil vrcholy, ale aj krutý pád, kedy z neho zostala takmer ruina. Hotel Lomnica v Tatrách.

Hotel Lomnica retro

Pri pohľade na elegantnú miestnosť plnú pohodlných kresiel, olejomalieb v zlatom ráme či štýlových dekorácií, sa asi nikomu nechce veriť tomu, že pred pár mesiacmi tu nebolo okrem stĺpov a holých tehál nič. Hotel Lomnica dokázal vstať z popola ako bájny Fénix. Znie to takmer ako rozprávka. A tie my máme tak veľmi radi.

Hotel Lomnica

Hotel ako galéria

Netradičný koncept, ktorý predstavuje hotel, stojí vlastne za jeho celým znovuzrodením. Pôvodne totiž majitelia hľadali priestor pre obrazy, ktoré by mohli vystaviť a ukázať svetu. Dnes na jeho chodbách nájdete niečo cez 400 obrazov, a tak sa každá vaša prechádzka po hoteli môže zmeniť na kultúrny zážitok. Skutočnou čerešničkou je však vlastná galéria, ktorú nájdete na prízemí. Momentálne v nej nájdete výstavu „Hála v Lomnici„, ktorá prezentuje diela významného slovenského maliara, Jána Hálu.

Galeria Lomnica hotel

Na prvom mieste gastronómia

Kuchyni kraľuje Gabo Kocák, známy nielen z televízie, ale najmä medzi fajnšmekrami, ktorí si vo Vysokých tatrách stihli obľúbiť reštauráciu Culinarium. Kocák je známy netradičným spájaním chutí a pritom absolútnou jednoduchosťou surovín, ktoré dokáže v závere odprezentovať ako umelecké dielo na tanieri. Odrazu si obyčajnú šošovicu, či teľacie vychutnáte úplne inak a rozšíria sa vám obzory chutí. Reštaurácia funguje na rezervácie, čo je na Vysoké Tatry nevídaný počin. Nevídané je však mať v kuchyni aj Kocáka.

reštaurácia Sissi hotel lomnica

Dôležité detaily

Už pri príchode do hotela je o vás prejavený záujem. Concierge i dámy na recepcii sú tu k dispozícii a do svojej práce vnášajú svoje prirodzené ja. Snáď to nie je len elán novootvorenej prevádzky, ale ostane im už navždy. Hostia to ocenia. Deti sa potešia detskému kútiku, ktorý síce nemá prirodzené osvetlenie, ale za to je perfektne vybavený a dokonca sú k dispozícii aj animátorky(v silných obdobiach hotela). Rovnako na každé dieťa čaká malý darček, čo je len príjemný bonus dovolenky v horách. Myslí sa aj na tých, ktorí uprednostňujú bezlepkový chlebík, či bezlaktózové mlieko do cappuccina(jedine to si musíte objednať v kaviarni, v rámci raňajok dostanete len s obyčajným mliekom). Trošku sme postrádali možnosť rastlinného mlieka. Personál v reštaurácií i kaviarni je starostlivý a znovu platí, že si zachovávajú kúsok svojho „ja“, čo je mimoriadne príjemné a nepôsobí to nútene. Dokonca sme z kuchyne započuli aj salvy smiechu, čo nás hneď ráno naladilo na pozitívnu nôtu. V Spa zas nájdete skvelo vybavenú relaxačnú zónu, uteráky i plachty pre sanuárov, ktoré donútia každého dodržať pravidlo byť pod plachtou nahý a nie v plavkách. Konečne sme v saune mali skvelý pocit a nemračili sme sa na tých, ktorí sa tam vybrali v plavkách plných chlóru. No a bábätká– na tie sa v Lomnici myslelo aj vo wellnesse. Špeciálne kolieska v podobe vajíčok sú k dispozícii pre každého vodného nadšenca do 12 kg a poskytnú tak dieťaťu i rodičom dokonalý komfort.

luster hotel lomnicaizby hotel lomnica

Lomnica je na dobrej ceste byť nielen prvou dámou, ale aj kráľovnou Tatier. Silný štvorhviezdičkový hotel má potenciál a veríme, že nepoľaví, ba naopak pôjde príkladom.

Text: Simona Budinská

Foto: Marek Hajkovsky, archív hotela

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *