Príďte si znovu vychutnať Michelinské hviezdy v Hoteli Lomnica
Vysoké Tatry znovu zažijú event, ktorý je ako z gastronomického sna. Michelinské hviezdy totiž opäť zavítajú pod tatranské štíty. Priamo zo srdca Toskánska, malebnej dedinky v Chianti, prichádza šéfkuchár Matteo Lorenzini z reštaurácie Osteria di Passignano, aby v spolupráci so šéfkuchármi Hotela Lomnica pripravili 1. a 2. decembra výnimočné 12 chodové menu. Prvý večer je už vypredaný, podarí sa vám uchmatnúť vstupenky na druhý deň? Pozrite si s nami, na čo sa môžete tešiť a prežite výnimočný začiatok adventu.
12 chodov plných prekvapení
Ako sme už na Hotel Lomnica zvyknutí, nebude to len taký obyčajný event. Už pred 4 rokmi sme mali možnosť na vlastnej koži okúsiť neuveriteľný večer s oceňovaným Enricom Bartolinim, držiteľom niekoľkých michelinských hviezd. Zaujímavosťou a hlavne veľkým krokom pre celú slovenskú gastronomickú scénu bol fakt, že Enrico so svojím tímom nepripravovali degustačné menu sami (počas dvoch večerov), na tejto večeri sa podieľal aj kuchársky tím Hotela Lomnica. Šlo tak o jedinečnú príležitosť vidieť jedného z najlepších šéfkuchárov v akcii, spoznať jeho know-how, pracovať pod jeho vedením, nasať z Enricovej charizmy, pokoja pri práci a pochopiť jeho filozofiu. Pri najnovšom evente znovu zájdeme ochutnať talianske michelinské hviezdy, konkrétne tie od Mattea Lorenziniho.
Spoločne s tímom Hotela Lomnica si pripravia až 12 chodové menu s vínnym párovaním. O fantastický večer sa postarajú šéfkuchár Matteo Lorenzini so svojim tímom a šéfkuchári rodinnej spoločnosti ZAR, Tomáš Ševčík, Martin Klaučo a Patrik Pokrývka.
Kto je Matteo Lorenzini?
Matteo Lorenzini je absolvent slávneho florentského inštitútu Istituto Buontalenti. Ako prvý taliansky šéfkuchár sa po niekoľkých rokoch strávených vo Francúzsku vypracoval na šéfkuchára skupiny reštaurácií patriacich legende francúzskej gastronomickej scény, Alaina
Ducassa. Svoju prvú michelinskú hviezdu získal už ako 29 ročný a v tom istom roku bol francúzskym Le Guide vyhlásený aj za Mladú osobnosť roka. Napriek obrovskému úspechu v zahraničí sa pred pár rokmi vrátil do rodného Talianska a od roku 2021 vedie kuchyňu v reštaurácii Osteria di Passignano.
Pýcha Toskánska Osteria di Passignano
Toskánsko je zemou všetkých pôžitkov, známe nielen delikátnym vínom, úžasným olejom, ale aj precítenou gastronómiou. Dôkazom tohto prepojenia je aj reštaurácia Osteria di Passignano. Oceňovaný podnik je súčasťou panstva Antinori v srdci regiónu Chianti a je nepretržite zapísaný v michelinskom bedekri už od roku 2007, kedy získal prvú hviezdu. „Tajnou ingredienciou, ktorá robí Toskánsko jedinečným, je náramné dedičstvo renesancie, ktoré sa odtiaľto začalo šíriť do celého sveta,“ prezrádza tajomstvo úspechu oceňovaný šéfkuchár Matteo Lorenzini. Vo svojej kuchyni zachováva tradície, oslavuje miestny terroir a zároveň používa tie najkvalitnejšie produkty. Kreatívne kombinuje suroviny a zároveň rešpektuje kultúrne dedičstvo oblasti Chianti. Jeho jedlá sú charakteristické rafinovanými technikami, vášňou pre kuchárske umenie a výraznou toskánskou identitou.
Výnimočný advent
Nielen snehová pokrývka, či očarujúca výzdoba hotela Lomnica. Začiatok adventu môžete začať v pokoji, s precítením prítomného okamihu a pár prekvapeniami navyše. Michelinským hviezdam z Talianska budú sekundovať talentovaní Martin Klaučo, šéfkuchár reštaurácie Franz Jozef v Hoteli Lomnica a Tomáš Ševčík, Executive Chef rodinnej spoločnosti ZAR, do ktorej patrí aj Hotel Lomnica.
Večer s Matteom Lorenzinim je pokračovaním úspešného projektu hosťovania svetových hviezd gastronomickej scény v Hoteli Lomnica.
Nenechajte si ujsť návrat k toskánskym tradíciám, vyzdvihnutie prirodzených chutí a o krásny adventný zážitok, aký je len raz za život.
Vstupenky kúpite tu: https://hotellomnica.sk/podujatia/michelinske-hviezdy-v-lomnici
Text: Simona Budinská, TS ZAR
Foto: archív Kavickari.sk / ZAR