Penzión Rosenthal – prémiová rodinná reštaurácia v Ružindole

Penzión Rosenthal – prémiová rodinná reštaurácia v Ružindole

 

Rodinná reštaurácia a penzión Rosenthal je známy i v širšom okolí. Raňajky formou bohatých švédskych stolov pre ubytovaných, obedové menu, sezónne ponuky, tematické kuchyne, svadby a, samozrejme, catering šitý na mieru, to je len časť služieb, ktoré ponúka majiteľka Klaudia Poláčková so svojím tímom. Kvalita a neopakovateľný zážitok – to sú ciele, ktoré si majiteľka denno- denne stanovuje a snaží sa napĺňať.

 

 

Esterházy Galanta Wine & Coffee

Esterházy v srdci Galanty

Čítať viac >

V spolupráci s Krajskou organizáciou cestovného ruchu Trnavský kraj, prinášame články o najlepších gastronomických prevádzkach v Trnavskom kraji.  Od uvoľňovania opatrení sme s našou redakciou navštívili desiatky podnikov, ktoré vám postupne predstavíme.

 

Klaudia, majiteľka Penziónu Rosenthal, už od mala, vďaka svojim rodičom profesionálnym čašníkom v prémiových bratislavských podnikoch, nasávala krásu gastronómie a milovala s nimi chodiť do práce. Keď sa ako mladé dievča zamestnala v Bavorsku, bolo rozhodnuté. Za zarobené peniaze kúpila spolu s mamou starý dedinský hostinec. A ten sa stal jej profesionálnym osudom.

 

rosenthal-penzion-trnavskykraj
Klaudia gastronómiu miluje.

 

Hostinec prešiel mnohými premenami, bol barom, diskotékou a nakoniec sa v roku 2014 dostal do dnešnej podoby. Nosným pilierom hostinca je však reštaurácia, na ktorej kvalitu si Klaudia mimoriadne potrpí. Nemecká precíznosť sa na nej podpísala a vyžaduje ju aj od svojich zamestnancov. Aj vďaka množstvu školení, ktoré s tímom absolvovala, môžete v Ružindole zažiť skvelý obed, romantickú večeru, ale aj event v podobe romantickej svadby či vianočného večierka.

 

priestor-kavickarisk

rosenthal-kavickari

 

Špecialitou reštaurácie sú však tematické kuchyne, ktoré majú prepracované do detailov. Poľovnícka, Bavorská či Dni risotta. Nechýba tradičné jedlo, často i s profesionálnymi kuchármi špecializovanými na vybranú oblasť, hudba i kostýmy. Srdcovkou je však stále Bavorsko, ku ktorému Klaudiu viažu roky spoluprác.

 

rosenthal

 

Hoci hostia radi ochutnajú i novinky z menu, ktoré sa snažia robiť sezónne, Klaudia sa smeje, že jedným z najobľúbenejších jedál aj tak ostáva rezeň, pizza a burgre. Najmä tieto jedlá podržali reštauráciu počas neľahkého obdobia „korony“.

 

foto-kavickarisk

rosenthal-kavickarisk-slovensko-trnavskykraj-krajzazitkov
Hostinec prešiel mnohými premenami, bol barom, diskotékou a nakoniec sa v roku 2014 dostal do dnešnej podoby.

 

Prostredie vidieka a blízka veľká záhrada reštaurácii dáva možnosti, aké by sme v meste ťažko hľadali. A tak jedlé kvety či mäta pochádzajú priamo zo zeme Ružindola a suroviny z blízkych fariem.

 

vyzdoba

 

 

Tip majiteľky: Rib eye steak s bylinkami zo záhrady:

penzion-rozenthal-kavickarisk-slovensko

 

Adresa:

Penzión Rosenthal

Ružindol 129

Ružindol

919 61

 

 

Penzión Rosenthal nájdete aj na instagrame

 

Text: Simona Budinská

 

Foto: Ondrej Bobek a archív Rosenthal

 

Facebook Comments

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Simona

Simona Budinská

Vášnivý gurmán, mama dvoch detí a dvoch kníh. Náhody sú jej osudom, a tak pred rokmi vznikol projekt Kavickari.sk. S nadšením sa venuje najmä víziiam, kreovaniu na portáli, ale aj new biznis. Srdcovkou je aj vzdelávanie v oblasti gastronómie v rámci projektu Gastrolove a tvorbe osobnostného PR.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články