Nico z Prešova

Nešiel do centra, ale za svoju si vybral malebnú študentskú uličku 17. novembra. Starý socialistický priestor mu dodal odvahy, aby ukázal svoj potenciál. Na pomoc si vzal drevo, kov i tehly, mäkkosť dodali doplnky. Vôňu domova zabezpečil kávou. A ešte k tomu akou!
Nico Caffé patrí k symbolom súčasnej gastronomickej scény na Slovensku. Napriek svojej veľkosti, sa chýr o kaviarničke dokázal dostať až na ďaleký západ. Môžu za to nielen študenti, ktorí tu trávia svoj čas, a následným cestovaním šíria dobré meno obľúbeného podniku. Ale najmä káva a jej príprava.
Zatiaľ čo niekde sa ešte len o alternatívnych prípravách kávy premýšľa, v podniku v Prešove sú dávnou súčasťou a našli si svoju základňu fanúšikov. Nás dostala cold brew, silná a intenzívna chuť, ktorá na našich jazýčkoch pohojdala ešte chvíľku znamenitú. Alternatívkam výrazne konkurujú aj klasiky. Pokiaľ sa tu ocitnete, nevynechajte cappuccino, od aktuálneho majstra Latte Art Jam, Viktora Štefančíka.
Nemáte chuť na kávičku? Skúste čaj značky Harney & Sons, lahodnú limonádu, zázvorové pivečko, či naše obľúbené Chai Latte.
Kapitolou samostatnou je Menu. Nájdete v ňom všetko na rýchle zažehnanie hladu. Zákusky, drobnosti k pivu a dokonca aj párky.
Steny zdobia nielen retro doplnky, ale aj praktická obrazovka, kde môžete live sharovať svoje zážitky z kaviarne. Je to nová droga, tak s mierou! My sme sa pri fotení špeciálne na tento účel bavili asi polhodinku.
Chystáte sa na východ? Tak nevynechajte zástavku v Nico Caffé. Iste bude stáť za to!
FOTO: Ondrej Bobek pre Kávičkári.sk