NICO CAFFÉ v Košiciach: Tu nájdete zážitky, pri hľadaní ktorých sa nemusíte snažiť

 NICO CAFFÉ v Košiciach: Tu nájdete zážitky, pri hľadaní ktorých sa nemusíte snažiť

 

Neplač nad rozľatim mľikom, mohla to bic kavej. Nápis na „áčku“, ktorý vás privíta na len nedávno otvorenej bistro-kaviarni na Kuzmányho v Košiciach. Zdá sa vám, že ste už niečo podobné niekde videli? Prešovský podnik NICO takýmito hláškami pravidelne zabáva hostí, okoloidúcich i slovenské internety. Nejde však o žiadnu vykrádačku úspešného konceptu, to sa „len“ NICO CAFFÉ rozhodlo potešiť milovníkov kávy a dobrého jedla aj v Košiciach.

NICO KOŠICE

Výberová káva, kvalitné jedlo, lokálne víno, remeselné pivo. Piliere, na ktorých stojí ponuka NICO CAFFÉ. Ešte predtým, ako vojdete do „prudko návykového bistra“, kde robia zázraky a „meňia vodu na kavejo“ dostanete priateľské upozornenie, že toto nie je najlepšie miesto pre vašu diétu. Obzvlášť v čase raňajok, ktorými si tu môžete nakopnúť deň od 7:00 do 11:00. Čoho sa smie obávať vaša štíhla línia?

NICO KOŠICE

NICO KOŠICE

Ničoho. Obavy o akúsi figúru súcu do plaviek na prach rozbijú omamné predstavy, čo vám prinesú na tanieri. Či máte radi sladké, slané, sladko-slané, vajíčkové, džemové, mäsové, chlebové, nájdete to tu. Vybrať si môžete od croissantov, kaší a lievancov cez omelety a praženice až po párky a toasty z kváskového chleba, ktorý si pečú sami. O peknom vzťahu medzi NICO a chlebom svedčí aj pikoška zo zákulisia – koncom roka plánujú otvoriť vlastnú pekáreň.

NICO KOŠICE

NICO KOŠICE

Ak by vaše rozhodovacie schopnosti po pohľade na raňajkové menu začali akútne trpieť nedostatkom sebavedomia, skromne vám dáme tip: lievance s paradajkou, rukolou, cheddarom, opečenou chrumkavou slaninou, volským okom. A to všetko zaliate javorovým sirupom. Bomba: vizuálna, energetická, chuťová, nevýbušná.

NICO KOŠICE

Ani keď gong ohlási 11 hodín, s prázdnym tanierom neodídete – až do 21:00 si tu vytiahnuť žolíka z panázijského obedo-večerového menu: kari, udony, thajská polievka Tom Kha Gai, burgre s nádychom Ázie či špeciality, ako chrumkavý bôčik pečený v solenej kruste so smaženými rezancami.

NICO KOŠICE

NICO KOŠICE

A čo káva? Za jej kvalitu ručí nápis na etikete: Nordbeans. Okrem (dnes už) tradičných spôsobov prípravy si na svoje prídu aj kávomilci, ktorí preferujú alternatívne spôsoby prípravy, nechýba aeropress, filter, V 60 či batch brew. Dopĺňa to pekný výber limonád, čajov, ľadových káv, mliekošejkov, rumov, všetkého.

NICO KOŠICE

NICO KOŠICE

NICO CAFFÉ sa v Košiciach, rovnako ako v Prešove, vyhýba centru mesta, radšej hľadá (a nachádza) unikátny priestor len kúsok od hlavných turistických ťahov. Hostia vďaka tomu dostávajú exkluzívne vysoké stropy funkcionalistickej budovy, veľkú letnú terasu oddelenú od zvyšku sveta kvetináčmi, iný pohľad na mesto, pomalšie plynutie času a pocit, že tu si niekto dal obzvlášť záležať na vzhľade a atmosfére podniku.

NICO KOŠICE

NICO KOŠICE

Podnik, ktorý by si svoje miesto našiel aj na rohu manhattanského bulváru, poteší svojou veľkorysosťou, kombináciou surového industriálneho a útulného štýlu, priznané betónové priečky kontrastujú s teplými farbami, drevom a obrazmi s hláškami, ako: „Z lasku je to jak s kavejom, kedz vichladne, ta je po šickim.“ A bicykle, bicykle nesmú chýbať – na stenách.

NICO KOŠICE

NICO KOŠICE

NICO CAFFÉ v Košiciach je bistro-kaviareň, ktorá sa mení časom ako chameleón. Iný zážitok dostanete ráno, iný na obed, iný popoludní, iný večer. A tak to má byť, dobrý podnik nesmie nudiť, musí rásť s časom, musí vedieť, čo, kedy, ako ľudia chcú a hlavne musí ponúkať zážitky – vždy iné, nové, zaujímavé, plné. Také tu nájdete, a to sa pri hľadaní nemusíte ani veľmi snažiť.

NICO KOŠICE

Nico

NICO CAFFÉ v Košiciach nájdete na facebooku instagrame

Text: Tomáš Turek

Foto: Tomáš Turek

 

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *