(ne)konferencia Gastrolove – takto bude prebiehať 3. ročník

 (ne)konferencia Gastrolove – takto bude prebiehať 3. ročník

Už o pár dní, 28. a 29. septembra 2023, sa crème de la crème slovenskej a českej gastronómie opäť stretne v Elektrárňa Piešťany, aby pozvala všetkých milovníkov gastronómie na fascinujúcu cestu objavovania. Čoho? Sveta kávy, kvalitného jedla, lokálnych produktov, inšpiratívnych ľudí a mnoho ďalšieho. Nezmeškajte to a uchmatnite si zopár posledných lístkov na Gastrolove.

Elektrárňa Piešťany
Podujatie roka v rámci HoReCa segmentu je za rohom. Aj tento rok sa bude táto veľkolepá udalosť odohrávať za múrmi Elekrárne Piešťany, ktorá ponúka atraktívny priestor.

Pozrite si video toho najlepšieho z Gastrolove 2022, ktorá predčila očakávania všetkých. 

Najväčšia gastronomická udalosť jesene nebude chýbať ani tento rok. Spolu s Trnavským krajom zážitkov vám prinášame dva dni plné prednášok, diskusií, kávy, jedla a degustácií v jedinečnej atmosfére – taká bude (ne)konferencia Gastrolove 2023. Zastavte sa u nás s kolegami, zamestnancami, rodinou či priateľmi. Toto podujatie je totiž pre všetkých milovníkov skvelej kávy a kvalitnej gastronómie. 

Gastrolove-degustácie
Po celý čas budú k dispozícii degustačné stánky našich vystavovateľov, ktorí vás radi pohostia a priblížia vám zákulisie svojich značiek.

Program (ne)konferencia Gastrolove 28.09. 2023 (štvrtok)

Pôžitkársku a inšpiratívnu jazdu odštartuje prvý deň zameraný na budúcnosť gastronómie. Aj takto sa snažíme skvalitniť budúcnosť v tomto odvetví, preto privítame študentov či odbornú verejnosť, na ktorú čaká inšpiratívny program. „Teší nás aj výborná spolupráca organizátorov (ne)konferencie so župnou Hotelovou akadémiou Ľudovíta Wintera v Piešťanoch a verím, že do ďalších ročníkov sa nám podarí rozšíriť záujem aj zo strany ďalších škôl,“ vysvetľuje Agáta Mikulová, riaditeľka Krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj.

Gastrolove-Piešťany
Prvý deň Gastrolove, štvrtok 28.09., je organizovaný pri príležitosti Svetového dňa cestovného ruchu.  Štvrtok preto bude zameraný aj na zlepšenie budúcnosti v tejto oblasti.
  • 9:00 Zahájenie eventu županom TTSK Jozefom Viskupičom
  • 9:30 – 10:00 Taliansky podnikateľ na Slovensku, Fabio Bortollini, priblíži tému enogastronómie a jej dôležitosti
  • 10:00 – 10:50 Autor prvej vegánskej zero- waste reštaurácie na svete, Vojtech Végh vám ukáže ako na zero- waste v profesionálnej kuchyni. Vyspovedá ho Ján Chovanec, šéfredaktor VisitChef
  • 10:50 – 11:00 Coffee break v podaní Hotelovej Akadémie Ľudovíta Wintera z Piešťan
  • 11:00– 11:30 Peter Duranský a jeho príbeh o zisku Michelinovej hviezdy
  • 11:30-12:00 Ako na dotácie v praxi? Odpovie Ján Ráclavský, vedúci organizačného oddelenia TTSK
  • 12:10 – 13:00 Ľahký obed v podaní Hotelovej Akadémie Ľudovíta Wintera z Piešťan a spoločnosti KEMA
  • 13:00- 14:00 Študenti ako nosný artikel. V diskusii vyspovedáme Lukáša Špiláka, riaditeľa Šimák Zámok Pezinok, Ladislava Blaškoviča, riaditeľa Hotelovej Akadémie Ľudovíta Wintera a Michaelu Budáčovú, majiteľku boutiquového konceptu Collette a súťaže pre študentov budúcich šéfkuchárov, Next Chef.
Next Chef by Colette
Môžete sa tešiť taktiež na Michaelu Budáčovú, majiteľku Collette, ktorá vytvorila pre študentov jedinečný projekt Next Chef. O čo ide? Dozviete sa už vo štvrtok.

Program (ne)konferencia Gastrolove 29.09. 2023 (piatok)

Po príjemnom a dôležitom rozbehu naplno pokračujeme a pridávame plyn. Na pódiu sa vystriedajú známe mená v silných diskusiách a prednáškach z gastronómie a z oblastí, ktoré s ňou súvisia. Veď uznajte sami:

  • 9:00 – 9:15 Príhovor moderátora a organizátorky
  • 9:20 – 10:00 Tajomstvo najlepších. Aká bola cesta za úspechom oceňovaných šéfkuchárov Daniela Tilingera, Lukáša Heska a Martina Nováka?
  • 10:00 – 10:30 Ako si vybrať víno do prevádzky? Poradí vám Miroslav Balla zo Selaví.
  • 10:30 – 10:45 Coffee Break od J58 Sandwich bar
  • 10:45 – 11:30 Ako motivovať kľúčových zamestnancov v gastronómii? Prezradí vám lektorka Lucia Mešková
  • 11:30 – 12:10 Ako na dobrý web prevádzky? Poradia Imrich Kováľ a Katka Ďurčová
  • 12:10 – 13:00 Obed – live cooking v podaní hotela Thermia Palace 5* a spoločnosti KEMA
  • 13:00 – 13:45 Autentický leader, s top CEO žena v ČR v kategórii Interim & Managment, so Simonou Myslkovjanovou
  • 13:45 – 14:30 Ako pracovať s bonitnou klientelou? Diskusia s Tatianou Nevolnou z KOCR Piešťany s manažmentom z hotela Thermia Palace 5*, Hotela Lomnica 5* a Double Tree by Hilton Bratislava 4*
  • 14:30 – 14:50 Coffee Break v podobe francúzskeho snenia od Barbory Martinusovej z trnavskej Rebarbory
  • 14:50 – 15:40 Ako vytvoriť podnik, ktorý prežije – a možno aj nie? Miška Králiková Markovičová vyspovedá Ivet Novotnú z Ivet.sk, Mareka Beníkovského z Aurelica na Liptove a Viliama Pavlovského z Chlieb a Láska.
  • 15:45 – 16:30 Exkluzívny hosť z Londýna Rastislav „Rasty“ Kasár a jeho kávová cesta za úspechom
  • 16:30 Tombola
Gastrolove-diskusie-pódium
V piatok 28.09. vyvrcholí (ne)konferencia Gastrolove nabitým programom. Miška Králiková Markovičová si vezme do rúk mikrofón a na pódiu, ktoré zariadi spoločnosť MUSLA, opäť vyspovedá nejednu významnú osobnosť. Čo všetko sa jej podarí z našich pozvaných hostí dostať?

workshopy pre Gastrolove generácia ZET:

  • 10:45 – 11:30 Milan Markovič Effectix: Zvýraznite svoju firmu na Googli vďaka Google Place
  • 13:00 – 13:45 Ako na dokonalé PR vášho podniku, alebo ako zaujať média so Simonou Budinskou z Kavickari.sk

Víkendový bonus 30.09.2023 v Hotel Thermia Palace 5*

  • 14:00 – 15:00 Rastislav „Rasty“ Kasár, víťaz baristickej súťaže Coffee Masters, prijal naše pozvanie, aby priblížil svoj príbeh o úspechu na kávovej ceste.
  • 18:00 – 21:00 Od slov prejde Rasty Kasár k činom a po diskusii vám za barom rád namieša svoje unikátne drinky.
Rastislav „Rasty“ Kasár
Tento rok je plný prekvapení. Jedným z nich je aj Masterclass s Rasty Kasárom v Hotel Thermia Palace 5*, a to v sobotu 30.09.

Ako už býva zvykom, okrem vzdelávacieho a inšpiratívneho rozmeru podujatia je tu aj pôžitkárska stránka. Celý deň vás totiž čaká perfektný catering a lahodné degustácie kávy, jedla i pitia. A to všetko, samozrejme, v cene vstupenky.

Casa-del-Caffé
Podujatia sa zúčastnia aj slovenskí pražiari z bratislavskej pražiarne Casa del Caffé, ktorá je na trhu už neuveriteľných 23 rokov. Príďte ochutnať ich kávu.

Okrem degustácií našich vystavovateľov, medzi ktorých patria Casa del Caffé, Mlsnacava, Spojkaroastery, BROWN&Co, Gastrovia group, Barovňa Čarovňa, vinárstvo Selaví, Gin Toison či Mini Mila, sa môžete tešiť na exkluzívny catering.

Okrem nich sa poradíte v stánku Dish by Metro o výhodných online platformách pre váš podnik, poobdivujete prekrásne diela z keramiky od Javorsky Atelier a budete si môcť zajazdiť na elektro Mercedesoch, ktoré budú vystavené priamo pri Elektrárňa Piešťany.

Gastrolove-catering
Catering bude opäť famózny! Môžete sa tešiť na tradičné i moderné, lokálne i medzinárodné jedlá. Postarajú sa o to študenti z Hotelovej Akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch, ReBarbora z Trnavy, spoločnosť KEMA či Thermia Palace 5* Piešťany.

O ten sa opäť postarajú študenti z Hotelovej Akadémie Ľudovíta Wintera s tradičnými regionálnymi špecialitami i modernými jedlami, Barbora Martinusová z ReBarbory s jej dokonalými francúzskymi dezertami, ale aj spoločnosť KEMA, ktorá zariaďuje profesionálne kuchyne. Mlsné jazýčky poteší hotel Thermia Palace 5*, so svojimi starters & desserts.

Mini-Mila-káva
Celú konferenciu vám bude spríjemňovať aj Mini Mila – mini verzia ikonickej oblátky Mila. Táto krehká oblátka s lahodným mliečnym krémom, intenzívnou a nezameniteľnou chuťou sa podpíše pod váš biznis a posunie ho na vyššiu úroveň.

Pomáhame si navzájom – v každom smere

Rovnako ako minulé roky, aj tento rok bude v znamení zero waste, udržateľnosti a bezodpadovosti. Prosíme preto, prineste si svoju vlastnú fľašku na doplnenie tekutín, či keepcup.

Taktiež ostáva charitatívny rozmer celého podujatia a aj tentoraz budeme pomáhať Adamkovi Mončekovi (www.adamkomoncek.sk), ktorý túži vyrásť, no s diagnózou achondroplázia potrebuje našu i vašu pomoc. 50 % z ceny vstupného preto poputuje OZ O nás a bude venovaných práve Adamkovi na jeho ceste k niečomu, čo je pre mnohých samozrejmosťou – na ceste vyrásť.

Gastrolove-detský-kútik
Gastrolove je pre všetkých. Pre ľudí z fachu i pre bežných gastro nadšencov. Pre mladšiu i staršiu generáciu. A, samozrejme, nezabúdame ani na rodičov a ich detičky. Čaká na nich komfortne vybavený detský kútik so všetkým potrebným.

Keďže Gastrolove je pre všetkých, nezabúdame ani na detičky a ich rodičov. Aby si aj oni program užili čo najviac, v priestoroch Elektrárne Piešťany nájdete aj zariadený tichý detský kútik, miesto na prebaľovanie či dojčenie.

 

Gastrolove je slovná hračka o tom, ako prežiť v gastronómii s láskou. Nezmeškajte toto podujatie, na ktorom sa stretnú profesionáli z celého Slovenska, no i zo zahraničia.

Kúpte si lístok TU a príďte na (ne)konferenciu Gastrolove zažiť niečo špeciálne.

 

Text: Dominika Noskovičová
Foto: Archív Kávičkári.sk

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Dominika Noskovičová

http://www.kavickari.sk

Tvor tvorivý s vášňou k písaniu, foteniu a iným kreatívnym aktivitám. Svoje študijné kroky smerovala k štúdiu divadelných, filmových a mediálnych vied na Viedenskej univerzite. A vďaka Kávičkárom mohla tieto svoje vášne spojiť s ďalším pôžitkom, akým je kvalitná káva. Inšpiráciu a múzu hľadá vo všedných veciach. Svet rada objavuje cez hľadáčik fotoaparátu, zaznamenáva s perom v ruke a vychutnáva s kvalitnou kávou v ruke. Ako každá žena a mama sa točí v nekonečnom kolotoči. Preto vyhľadáva činnosti, ktoré ju bavia a napĺňajú. Na Kávičkári.sk má Dominika na starosti najmä sekciu "Pražiarne", ktorej dodáva jej osobitý ráz a vzhľad. Ako autorka románu však svoju kreatívnu dušu potešuje aj tvorbou rozhovorov, či iných článkov na našom portáli.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články