(ne)konferencia Gastrolove – takto bude prebiehať 3. ročník

Už o pár dní, 28. a 29. septembra 2023, sa crème de la crème slovenskej a českej gastronómie opäť stretne v Elektrárňa Piešťany, aby pozvala všetkých milovníkov gastronómie na fascinujúcu cestu objavovania. Čoho? Sveta kávy, kvalitného jedla, lokálnych produktov, inšpiratívnych ľudí a mnoho ďalšieho. Nezmeškajte to a uchmatnite si zopár posledných lístkov na Gastrolove.

Pozrite si video toho najlepšieho z Gastrolove 2022, ktorá predčila očakávania všetkých.
Najväčšia gastronomická udalosť jesene nebude chýbať ani tento rok. Spolu s Trnavským krajom zážitkov vám prinášame dva dni plné prednášok, diskusií, kávy, jedla a degustácií v jedinečnej atmosfére – taká bude (ne)konferencia Gastrolove 2023. Zastavte sa u nás s kolegami, zamestnancami, rodinou či priateľmi. Toto podujatie je totiž pre všetkých milovníkov skvelej kávy a kvalitnej gastronómie.

Program (ne)konferencia Gastrolove 28.09. 2023 (štvrtok)
Pôžitkársku a inšpiratívnu jazdu odštartuje prvý deň zameraný na budúcnosť gastronómie. Aj takto sa snažíme skvalitniť budúcnosť v tomto odvetví, preto privítame študentov či odbornú verejnosť, na ktorú čaká inšpiratívny program. „Teší nás aj výborná spolupráca organizátorov (ne)konferencie so župnou Hotelovou akadémiou Ľudovíta Wintera v Piešťanoch a verím, že do ďalších ročníkov sa nám podarí rozšíriť záujem aj zo strany ďalších škôl,“ vysvetľuje Agáta Mikulová, riaditeľka Krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj.

- 9:00 Zahájenie eventu županom TTSK Jozefom Viskupičom
- 9:30 – 10:00 Taliansky podnikateľ na Slovensku, Fabio Bortollini, priblíži tému enogastronómie a jej dôležitosti
- 10:00 – 10:50 Autor prvej vegánskej zero- waste reštaurácie na svete, Vojtech Végh vám ukáže ako na zero- waste v profesionálnej kuchyni. Vyspovedá ho Ján Chovanec, šéfredaktor VisitChef
- 10:50 – 11:00 Coffee break v podaní Hotelovej Akadémie Ľudovíta Wintera z Piešťan
- 11:00– 11:30 Peter Duranský a jeho príbeh o zisku Michelinovej hviezdy
- 11:30-12:00 Ako na dotácie v praxi? Odpovie Ján Ráclavský, vedúci organizačného oddelenia TTSK
- 12:10 – 13:00 Ľahký obed v podaní Hotelovej Akadémie Ľudovíta Wintera z Piešťan a spoločnosti KEMA
- 13:00- 14:00 Študenti ako nosný artikel. V diskusii vyspovedáme Lukáša Špiláka, riaditeľa Šimák Zámok Pezinok, Ladislava Blaškoviča, riaditeľa Hotelovej Akadémie Ľudovíta Wintera a Michaelu Budáčovú, majiteľku boutiquového konceptu Collette a súťaže pre študentov budúcich šéfkuchárov, Next Chef.

Program (ne)konferencia Gastrolove 29.09. 2023 (piatok)
Po príjemnom a dôležitom rozbehu naplno pokračujeme a pridávame plyn. Na pódiu sa vystriedajú známe mená v silných diskusiách a prednáškach z gastronómie a z oblastí, ktoré s ňou súvisia. Veď uznajte sami:
- 9:00 – 9:15 Príhovor moderátora a organizátorky
- 9:20 – 10:00 Tajomstvo najlepších. Aká bola cesta za úspechom oceňovaných šéfkuchárov Daniela Tilingera, Lukáša Heska a Martina Nováka?
- 10:00 – 10:30 Ako si vybrať víno do prevádzky? Poradí vám Miroslav Balla zo Selaví.
- 10:30 – 10:45 Coffee Break od J58 Sandwich bar
- 10:45 – 11:30 Ako motivovať kľúčových zamestnancov v gastronómii? Prezradí vám lektorka Lucia Mešková
- 11:30 – 12:10 Ako na dobrý web prevádzky? Poradia Imrich Kováľ a Katka Ďurčová
- 12:10 – 13:00 Obed – live cooking v podaní hotela Thermia Palace 5* a spoločnosti KEMA
- 13:00 – 13:45 Autentický leader, s top CEO žena v ČR v kategórii Interim & Managment, so Simonou Myslkovjanovou
- 13:45 – 14:30 Ako pracovať s bonitnou klientelou? Diskusia s Tatianou Nevolnou z KOCR Piešťany s manažmentom z hotela Thermia Palace 5*, Hotela Lomnica 5* a Double Tree by Hilton Bratislava 4*
- 14:30 – 14:50 Coffee Break v podobe francúzskeho snenia od Barbory Martinusovej z trnavskej Rebarbory
- 14:50 – 15:40 Ako vytvoriť podnik, ktorý prežije – a možno aj nie? Miška Králiková Markovičová vyspovedá Ivet Novotnú z Ivet.sk, Mareka Beníkovského z Aurelica na Liptove a Viliama Pavlovského z Chlieb a Láska.
- 15:45 – 16:30 Exkluzívny hosť z Londýna Rastislav „Rasty“ Kasár a jeho kávová cesta za úspechom
- 16:30 Tombola

workshopy pre Gastrolove generácia ZET:
- 10:45 – 11:30 Milan Markovič Effectix: Zvýraznite svoju firmu na Googli vďaka Google Place
- 13:00 – 13:45 Ako na dokonalé PR vášho podniku, alebo ako zaujať média so Simonou Budinskou z Kavickari.sk
Víkendový bonus 30.09.2023 v Hotel Thermia Palace 5*
- 14:00 – 15:00 Rastislav „Rasty“ Kasár, víťaz baristickej súťaže Coffee Masters, prijal naše pozvanie, aby priblížil svoj príbeh o úspechu na kávovej ceste.
- 18:00 – 21:00 Od slov prejde Rasty Kasár k činom a po diskusii vám za barom rád namieša svoje unikátne drinky.

Ako už býva zvykom, okrem vzdelávacieho a inšpiratívneho rozmeru podujatia je tu aj pôžitkárska stránka. Celý deň vás totiž čaká perfektný catering a lahodné degustácie kávy, jedla i pitia. A to všetko, samozrejme, v cene vstupenky.

Okrem degustácií našich vystavovateľov, medzi ktorých patria Casa del Caffé, Mlsnacava, Spojkaroastery, BROWN&Co, Gastrovia group, Barovňa Čarovňa, vinárstvo Selaví, Gin Toison či Mini Mila, sa môžete tešiť na exkluzívny catering.
Okrem nich sa poradíte v stánku Dish by Metro o výhodných online platformách pre váš podnik, poobdivujete prekrásne diela z keramiky od Javorsky Atelier a budete si môcť zajazdiť na elektro Mercedesoch, ktoré budú vystavené priamo pri Elektrárňa Piešťany.

O ten sa opäť postarajú študenti z Hotelovej Akadémie Ľudovíta Wintera s tradičnými regionálnymi špecialitami i modernými jedlami, Barbora Martinusová z ReBarbory s jej dokonalými francúzskymi dezertami, ale aj spoločnosť KEMA, ktorá zariaďuje profesionálne kuchyne. Mlsné jazýčky poteší hotel Thermia Palace 5*, so svojimi starters & desserts.

Pomáhame si navzájom – v každom smere
Rovnako ako minulé roky, aj tento rok bude v znamení zero waste, udržateľnosti a bezodpadovosti. Prosíme preto, prineste si svoju vlastnú fľašku na doplnenie tekutín, či keepcup.
Taktiež ostáva charitatívny rozmer celého podujatia a aj tentoraz budeme pomáhať Adamkovi Mončekovi (www.adamkomoncek.sk), ktorý túži vyrásť, no s diagnózou achondroplázia potrebuje našu i vašu pomoc. 50 % z ceny vstupného preto poputuje OZ O nás a bude venovaných práve Adamkovi na jeho ceste k niečomu, čo je pre mnohých samozrejmosťou – na ceste vyrásť.

Keďže Gastrolove je pre všetkých, nezabúdame ani na detičky a ich rodičov. Aby si aj oni program užili čo najviac, v priestoroch Elektrárne Piešťany nájdete aj zariadený tichý detský kútik, miesto na prebaľovanie či dojčenie.

Kúpte si lístok TU a príďte na (ne)konferenciu Gastrolove zažiť niečo špeciálne.
Text: Dominika Noskovičová
Foto: Archív Kávičkári.sk