Nedeľné varenie – priamo z oblakov

Nedeľné varenie – priamo z oblakov

 

Poďte si s nami spoločne zaspomínať na špeciálne menu, podávané priamo v oblakoch. Jedinečný projekt s názvom Dinner in the Sky® Slovensko, priniesol nezabudnuteľný gastronomický zážitok vo výške 50 m nad zemou. Vychutnajte si ho spolu s nami. Dobrú chuť.

Dinner in the Sky

1.Marinovany pstruh so špenátovou emulziou prepeličím vajíčkom a reďkovkou

Suroviny: 5 filetov zo pstruha, 1 l vývaru z červenej repy, 0,5 kg morskej soli, 0,5 kg kryštálového cukru, 5 prepeličich vajíčok, 0,2 kg šalotka, 0,5 kg špenát ,3 reďkovky, soľ, korenie.

Predjedlo Dinner in the Sky

Postup: Filet zo pstruha naložíme do nálevu z červenej repy na 24 hodín potom marinujeme v zmesi soli a cukru 4 hodiny. Špenátovú emulziu a špenátové listy si orestujeme na šalotke dochutíme soľou a korením a rozmixujeme dohladka. Prepeličie vajíčko uvaríme natvrdo. Reďkovky nakrájame na plátky.

Predjedlo Dinner in the Sky

2.Kačacie prsia sous vide gratinované sladké zemiaky  nakladaná rebarbora a čučoriedky

Suroviny: 0,5kg kačacie prsia, 1 kg sladké zemiaky 0,5 l smotana na šľahanie, 1 vajce, soľ, korenie, muškátový oriešok, 0,5 kg rebarbora, 0,3 l voda, 0,3 kg cukor, čučoriedky.

Hlavné jedlo Dinner in the Sky

Postup: Kačacie prsia pripravené metódou sous vide pri teplote 58 stupňov. Sladké zemiaky nakrájané na tenké plátky zmiešané so smotanou a vajíčkami, dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Pečieme na 18 stupňov cca 45 min. Rebarbora olúpeme a varíme v cukrovom sirupe.

Savoy Restaurant Dinner in the Sky

3.Maliny plnené pistaciovým krémom a nougatine

Suroviny: 30 ks malín, 0,1 kg biela čokoláda, 0,2 l smotany na šľahanie, 2 vajcia, 0,1 kg pistácií, 0,5 kg kryštálového cukru na karamel, 0,3 kg mandlí.

dezert Dinner in the Sky

Postup: Pistácie si zomelieme na jemno, zľahka opečieme na panvičke a zmiešame s penou z bielej čokolády.
Nougatine si pripravime rozmixovaním tvrdého karamelu s mandľami , prášok preosejeme do formy cez sitko a pečieme cca 5 min na 150 stupňov. Placky necháme dobre vychladiť.

Dinner in the sky dezert

Recepty pre dnešné Nedeľné varenie si pripravil executive chef Jozef Riska zo Savoy restaurant.

Jozef Riska Savoy Restaurant

Text: Augustína Markocsyová

Foto: Dinner in the Sky® Slovensko

 

 

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Guťka Markocsyová

Guťka Markocsyová

Pôžitkárka, instaguru a organizačný mozog celého portálu. Naša Guťka plánuje všetky cesty, fotenia i články. A vďaka jej citlivému oku je výsledná podoba článkov taká, aká je. I sociálne siete také, aké sú.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články

0
Budeme radi za vaše názory, prosím zanechajte nám komentár.x
()
x