Nedeľné varenie – jesenné grilovanie

 Nedeľné varenie – jesenné grilovanie

 

Prišla jeseň, čas spomienok na dlhé letné posedenia, keď sme si vychutnávali slnečné lúče a nekonečnu pohodu. Nedeľa je však dňom, kedy si aj počas tohto obdobia môžeme pripomenúť leto vďaka receptom s vôňou grilu.

1. Hotdogy s kyslou kapustou

Suroviny: 3 ks Tenká klobása na gril Mecom, 3 ks hotdogové pečivo, 2  hrste kyslej kapusty, 1 šalotka, 1 dcl svetlého piva, hrsť strúhaného cheddaru, 1 PL oleja

Macom

Postup: Šalotku nakrájame na drobno, pridáme do kyslej kapusty a premiešame. Rozpálime gril a pripravíme si grilovaciu misku alebo platňu s vyššími okrajmi. Do misky pridáme olej, necháme zohriať. Pridáme kyslú kapustu. Jemne ogrilujeme, podlejeme pivom a pridáme aj klobásky. Grilujeme pokiaľ sa pivo neodparí. Na záver klobásky ešte preložíme priamo na grilovaciu mriežku a dogrilujeme. Hotdogové pečivo prekrojíme, na mriežke ogrilujeme a posypeme nastrúhaným cheddarom. Pridáme kyslú kapustu a klobásku. Podávam so šalátom a zeleninou.

Macom

2.Šalát so špekačkami, zemiakmi a kukuricou

Suroviny: 1 balenie Taška špekačky špeciál Mecom, 4 väčšie zemiaky, 500 g baby špenátu, 3 šalotky, 2 predvarené kukurice, cesnaková hlava, olivový olej, tymián, rasca, soľ, 1 kuslú smotanu, 3 PL bryndze, 1 PL masla

Macom

Postup: Na dressing rozmiešame bryndzu v kyslej smotane a dosolíme podľa chute. Zemiaky nakrájame na plátky, šalotky očistíme a rozkrájame na štvrtinky. Kukuricu nakrájame na menšie kúsky a špekačky narežeme. Zeleninu polejeme olivovým olejom, osolíme a ochutíme rascou a pridáme nasekaný tymián. Cesnak prerežeme priečne. Zeleninu ogrilujeme. Keď máme kukuricu dogrilovanú, položíme na ňu plátok masla. V miske si zmiešame špenát a ogrilovanú zeleninu. Ogrilovaný cesnak vylúpneme a pridáme do šalátu. Na záver ogrilujeme špekačky do zlatohneda a podávame so šalátom a dressingom.

Macom

3.Ryžová panvička s klobásou a paprikou

Suroviny: 2 ks Premium suchej klobásy Mecom, 220 g ryže, 1 malá cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 červená paprika, 150 ml kuracieho vývaru, 3 PL paradajkovej pasty, ½ čL soli, ½ ČL čierneho korenia, ½ ČL mletej rasce, ½ ČL červenej papriky, 2 PL oleja

Postup: Ryžu uvaríme do mäkka v osolenej vode a odložíme bokom. Na panvici zohrejeme olej a klobásu nakrájanú na kolieska opražíme z oboch strán. Do panvice pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a opražíme. Pridáme aj papriku nakrájanú na kolieska a opečieme do mäkka. Na záver pridáme pretlačený cesnak, soľ, rascu a čirne korenie. Pražíme cca 1 minútu a odložíme bokom. Ako posledné do panvice pridáme paradajkovú pastu a vývar. Rozmiešame a chvíľu povaríme. Pridáme červenú paprika, klobásu, cibuľovú zmes a cca 5 minút pražíme za pravidelného miešania. Na záver dozdobíme petržlenovou vňaťou.

Macom

Text: Kávičkári

Foto: Mecom, www.viemecovamchuti.sk

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články