Nedeľné Varenie – Inšpirácia od bieleho draka
Vychutnajte si dnešné slnečné počasie slnečným jedlom, ktoré vám pripravil priamo biely drak. Vlastne šikovný team z prevádzky White Dragon, z Mlynskej doliny v Bratislave. Exotické chute vám pripomenú letnú dovolenku, prípadne vás naladia na tú ďalšiu, minimálne na jej plánovanie pri nedeľnom stole.
1.Kúsky kuraťa v kokosovom mlieku
Suroviny:
180g kuracie prsia, 0,15l kokosové mlieko, 25g cibuľa, fish sauce, soja sauce, chilli vločky, limetka, koriander vňať, olej slnečnicový, olej sezamový, hnedý cukor, soľ
Postup:
Očistené umyté kuracie prsia nasekáme na väčšie kocky. Ošúpanú cibuľu nakrájame na tenké rezance a vložíme ju na panvicu do rozpáleného oleja. Keď bude cibuľa opražená dozlata, pridáme kuracie mäso a cukor a za stáleho miešania opečieme z každej strany. Keď bude mäso zatiahnuté, pridáme kokosové mlieko, soľ, fish sauce, čili vločky, šťavu z limetky a posekaný koriander. Dochutíme sójovou omáčkou a kvapkou sezamového oleja.
2.Marinované tofu s čerstvou zeleninou na woku
Suroviny:
180g tofu, 0,2l olej slnečnicový, sójová omáčka, šťava z limetky, čerstvý zázvor, chilly vločky, pak choy, jarná cibuľa, cibuľa, mrkva, diakon reďkovka, červená paprika, čerstvý koriander, sušená citrónová tráva, sezamový olej, cukor hnedý, soľ
Postup:
Posekané tofu marinujeme v oleji, šťave z limetiek, v čerstvom zázvore, chilli vločkách a sušenej citrónovej tráve. Tofu premiešame, posolíme, podlejeme sójovou omáčkou a necháme marinovať v chladničke 1 hodinu. Očistenú zeleninu posekáme na tenké rezance. Na rozohriatom oleji v panvici opečieme cibuľu, mrkvu a postupne všetku zeleninu. Opečenú zeleninu dochutíme hnedým cukrom, soľou, sójovou omáčkou a šťavou z limetiek. Na rozohriatom woku opečieme tofu a pridáme ho k zelenine. Nakoniec všetko zasypeme čerstvým posekaným koriandrom a pridáme kvapku sezamového oleja.
Recepty pre dnešné Nedeľné varenie pripravil šéfkuchár z White Dragon v Bratislave.
Text: Kávičkári
Foto: Ondrej Bobek