Nedeľné varenie – hladko a obratko

 Nedeľné varenie – hladko a obratko

Rýchlo a so štýlom. Dnešné nedeľné varenie inšpirované modernou dobou pochádza z Ebrietas, v Pezinku. Na obed pozvite partiu mladých ľudí a prípravu pokojne robte spolu. Zabavíte sa.

 

Ako sme nedávno avizovali,  reštaurácia Ebrietas prijala posilu v podobe šikovného zástupcu šéfkuchára, Romana Kintlera. A práve Roman si na dnešné nedeľné varenie vybral chuťovky z nového menu tejto pezinskej reštaurácie.

 

Roman Kintler

 

1. Mrkvová polievka

 

SUROVINY:  ( 5 porcií)

10 ks mrkvy, 0,5 kg morskej granulovanej soli, 2 litre vody, soľ, korenie a med podľa chuti, 100 g  bryndze, 1 dcl šľahačky

 

 

mrkvová polievka Ebrietas

 

POSTUP:

Mrkvu ošúpeme a upečieme ju vcelku v roztoku, ktorý pripravíme z morskej soli rozpustenej v približne deci vody.   Pečieme cca 20 min pri 180 stupňoch Celzia. Následne mrkvu vyberieme,zbavíme soli a necháme vychladnúť. Nakrájame na kocky, trochu opečieme na masle a šalotke. Zalejeme vodou a rozmixujeme. V miske si vyšľaháme bryndzu a smotanu, na zjemnenie chuti pridáme trochu medu. Zmes pridáme spolu s vypraženou čiernou mrkvou nakrájanou na tenké pásiky pri servírovaní k mrkvovému krému.

 

mrkvová polievka Ebrietas

 

 

2. Royal Burger

 

SUROVINY:

 

Briošky vhodné na burgery (dajú sa zohnať v menších pekárňach, väčšinou na objednávku), 190 g teľacieho mäsa (ideálne z biofarmy), soľ, korenie, dresing, majonéza, kyslé uhorky, slaninka, šalát

 

royal burger

 

POSTUP:

 

Ugrilujeme mäso, vyformujeme z neho placku, okoreníme a osolíme podľa chuti. Navrch položíme plátok čedaru a necháme roztopiť. Potom mäso s roztopeným syrom vložíme  do briošiek spolu s dresingom, majonézou, kyslými uhorkami nakrájanými na tenké plátky, opečenou slaninkou a šalátom. Nie je v tom žiadna veda, suroviny pridávame podľa chutí a preferencií. 🙂

 

royal burger

 

Dnešné nedeľné varenie pripravil Roman Kintler, zástupca šéfkuchára reštaurácie Ebrietas.

 

roman kintler

 

 

FOTO: Ondrej Bobek pre Kávičkári.sk

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články