Nedeľné varenie – hladko a obratko
Rýchlo a so štýlom. Dnešné nedeľné varenie inšpirované modernou dobou pochádza z Ebrietas, v Pezinku. Na obed pozvite partiu mladých ľudí a prípravu pokojne robte spolu. Zabavíte sa.
Ako sme nedávno avizovali, reštaurácia Ebrietas prijala posilu v podobe šikovného zástupcu šéfkuchára, Romana Kintlera. A práve Roman si na dnešné nedeľné varenie vybral chuťovky z nového menu tejto pezinskej reštaurácie.
1. Mrkvová polievka
SUROVINY: ( 5 porcií)
10 ks mrkvy, 0,5 kg morskej granulovanej soli, 2 litre vody, soľ, korenie a med podľa chuti, 100 g bryndze, 1 dcl šľahačky
POSTUP:
Mrkvu ošúpeme a upečieme ju vcelku v roztoku, ktorý pripravíme z morskej soli rozpustenej v približne deci vody. Pečieme cca 20 min pri 180 stupňoch Celzia. Následne mrkvu vyberieme,zbavíme soli a necháme vychladnúť. Nakrájame na kocky, trochu opečieme na masle a šalotke. Zalejeme vodou a rozmixujeme. V miske si vyšľaháme bryndzu a smotanu, na zjemnenie chuti pridáme trochu medu. Zmes pridáme spolu s vypraženou čiernou mrkvou nakrájanou na tenké pásiky pri servírovaní k mrkvovému krému.
2. Royal Burger
SUROVINY:
Briošky vhodné na burgery (dajú sa zohnať v menších pekárňach, väčšinou na objednávku), 190 g teľacieho mäsa (ideálne z biofarmy), soľ, korenie, dresing, majonéza, kyslé uhorky, slaninka, šalát
POSTUP:
Ugrilujeme mäso, vyformujeme z neho placku, okoreníme a osolíme podľa chuti. Navrch položíme plátok čedaru a necháme roztopiť. Potom mäso s roztopeným syrom vložíme do briošiek spolu s dresingom, majonézou, kyslými uhorkami nakrájanými na tenké plátky, opečenou slaninkou a šalátom. Nie je v tom žiadna veda, suroviny pridávame podľa chutí a preferencií. 🙂
Dnešné nedeľné varenie pripravil Roman Kintler, zástupca šéfkuchára reštaurácie Ebrietas.
FOTO: Ondrej Bobek pre Kávičkári.sk