Lyra Chocolate oslavuje sladkých 15 rokov

 Lyra Chocolate oslavuje sladkých 15 rokov

Ten, kto raz ochutnal ich slaný orieškový karamel, zmrzlinu či čokoládové bonbóny, navždy padol do ich sladkých sietí. Lyra patrí medzi ikonické brandy. Už dávno nielen nitrianske, ale celoslovenské. Čokoládové stopy, ktoré za sebou zanecháva, sú neprehliadnuteľné. Začiatkom októbra oslávila úžasných 15 rokov! A my sme pri oslave tohto jubilea nemohli chýbať. Lyru totiž sledujeme takmer od jej počiatkov.

Lyra Chocolate je vo svete gurmánov silným pojmom. My sme sa na oslavu 15 výročia firmy vybrali do jej novej budovy v Ivanke pri Nitre.

Z obchodného centra do sveta a vlastnej budovy 

Sladkú cestu úspechu firmy sledujeme už viac ako desať rokov. Bolo to len „nedávno“, keď zakladateľ Lyra Chocolates, Karol Stýblo, otvoril v prvom nitrianskom obchodnom centre svoju prvú prevádzku, v ktorej som nevedela odolať horúcej čokoláde s ovocím. A aj jeden z prvých článkov o čokoláde sme v spolupráci s Lyrou realizovali práve na našich stránkach.

kavickari-lyra-rozhovor-scaled.jpg
S Karolom Stýblom na našich stránkach spolupracujeme od začiatku a spoločne sme sa pozreli nielen na cestu úspechu jeho čokolád, ale aj na problematiku horúcej čokolády v podobe “pudingu”.

Dnes má Lyra Cocholate svoju vlastnú prevádzku aj s výrobňou približne rovnako veľkú ako už spomínané obchodné centrum. A ešte na akom krásnom mieste! V sympatickej dedinke Ivanka pri Nitre, na konci parku, ktorý s citom zveľaďuje. Domáci Ivančania prechádzku do Lyry zbožňujú a vôbec sa im nečudujem. Celá budova má karamelový look, sofistikovane zapadá do prostredia a vnútri je to jedna sladká báseň.

Na konci parku, ktorý Lyra postupne zveľaďuje sa ukrýva raj všetkých milovníkov čokolády.

Oslavy výročia ako sa patrí

Oslavy prebiehali so všetkou parádou. Prosecco na privítanie, všade na stoloch sladké maškrty, life príprava dezertov a miešaných drinkov. O catering sa postarala nám dobre známa Hotelová akadémia Ľ. Wintera z Piešťan, kde Karol Stýblo študoval. Preto si neodpustil poznamenať, že presne taký skvelý catering by dokázal pripraviť aj on sám. Nesmela chýbať kultúra v podaní perfektných speváckych výkonov nitrianskych hercov z Divadla Andreja Bagara. Program vyvrcholil koncertom obľúbenej nitrianskej kapely Playground, kde hrá na basgitaru jeden z členov tímu Lyra.

Karol Stýblo vyšiel z jednej z najlepších hotelových akadémií na Slovensku – Hotelovej Akadémie Ľudovíta Wintera. Študenti z tejto školy mu na oslave 15 výročia zabezpečili catering.

ARTE Restaurant vo Sv. Jure - umenie na tanieri

Čítať viac >

Poďte s nami do výroby čokolád Lyra Chocolate

Nahliadnuť do výroby čokolád bolo jedným zo zlatých klincov programu. Na každom kroku nás núkali orieškami, krémami, čokoládami a popritom vysvetľovali, ako prebieha celý proces praženia, mletia, zahrievania, miešania, vylaďovania chutí, odlievania do foriem či zdobenia. Chocolatieri a chocolatiérky si užívali chvíle slávy, keď sa stali stredobodom všetkej pozornosti.

Vo výrobni sme museli dodržiavať prísne hygienické štandardy. Ochutnať niečo sa nám však podarilo aj tam.

A nejedna dáma im v duchu závidela ich voňavú, sladkú prácu. Medzi viac ako 200 pozvanými hosťami boli aj obchodní partneri Lyra Chocolate z Kolumbie, ktorých po rokoch spolupráce vníma Karol Stýblo ako svoju rodinu. „To, kde sme, a čo sa nám podarilo, sa stalo vďaka vám všetkým.“ A nemyslel len tím ľudí, ktorí stoja za výrobou a celým fungovaním značky. Ale aj všetkých maškrtníkov, ktorí čokoláde LYRA dobrovoľne a vedome podľahli. Tak ako aj my 🙂

Karol Stýblo, zakladateľ Lyra Chocolate, spoločne s primátorom Nitry, Marekom Hattasom. (vľavo)

 

Text a foto: Kristína Brezinová – Rídekyová

.

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Kristína Brezinová - Ridekyová

http://www.kavickari.sk

Miluje kávu, rada si ju doma pripraví, ale ešte radšej hľadá a nachádza nové kávové destinácie, o ktorých ešte radšej píše a fotoaparátom zachytí ich čarovnú atmosféru. Rovnako podľahla sladkej cukrárskej vášni a to, čo si napečie kreatívne nastyluje do mňamóznej podoby a nafotí. Jej novinárske pero v spojení s kúzelnými fotkami vás pozýva do sladkej kávovo-koláčovej idylky.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články