Hit leta: Pripravte si osviežujúce Espresso Shakerato

 Hit leta: Pripravte si osviežujúce Espresso  Shakerato

Advertoriál

Podľa jednoduchého receptu si pripravíte Espresso Shakerato, ktoré vás osvieži v horúcich dňoch a dodá energiu. Leto je v plnom prúde a všetci hľadáme osviežujúci nápoj, ktorý nám pomôže zvládnuť horúčavy. Klasické horúce espresso síce dodá energiu, ale veľmi neosvieži. A preto si v lete získal srdcia mnohých kávových gurmánov nápoj Espresso Shakerato, ktorý vás poriadne nakopne vďaka vyššiemu obsahu kofeínu, osvieži a skvele chutí.

Na prípravu Espressa Shakerato budete potrebovať:

  •  Shaker alebo mixér
  • 10 kociek ľadu
  • Dvojité espresso, prípadne silnú filtrovanú kávu
  • 3 lyžičky trstinového cukru
  • Martini poháre
  • Kávové zrná na ozdobu
espresso shakerato
Espresso Shakerato je osviežujúci letný drink, na ktorom si pochutia všetci milovníci kávy.

Postup prípravy Espressa Shakerato

Espresso Shakerato si pripravíte pomerne jednoducho, pretože ide o kombináciu dvojitého espressa alebo silnej filtrovanej kávy, trstinového cukru a kociek ľadu. Využite váš kávovar a urobte si dvojité horúce espresso. Pokiaľ nemáte kávovar, môžete použiť aj silnú filtrovanú kávu. Do shakera nalejte kávu a pridajte 3 lyžičky trstinového cukru (pokiaľ nemáte trstinový, použite biely cukor). Silno pretrepte, aby sa cukor v káve rozpustil.

Do shakera pridajte 10 kociek ľadu a opäť poriadne pretrepte. Je možné použiť aj mixér, ktorý ľadové kocky rozdrví na malé kúsky. Pretrepaním alebo mixovaním ingrediencií sa káva poriadne prevzdušní. Pamätajte, že tajomstvom dobre urobeného Espressa Shakerato je práve pena navrchu. Následne stačí preliať hotové Espresso Shakerato do martini pohárov, prípadne iných sklenených pohárov. Nápoj ozdobte kávovými zrnkami. A máte hotovo! Môžete si vychutnať osviežujúci energizujúci nápoj.

Vyskúšajte ďalšie varianty Espressa Shakerato

Espresso Shakerato si môžete upraviť podľa seba. Ak chcete verziu Cappuccino, stačí keď do shakera pridáte ešte 40 ml studeného mlieka. Táto verzia je vhodná pre všetkých, ktorí majú radi jemnejšiu a krémovejšiu chuť kávy. Skúste pridať ešte štipku škorice alebo trochu kakaa na vrch peny a dostanete do kávového nápoja ďalšie zaujímavé chute a vône.

 

Text a foto: whitepress

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články