Chef´s Truck: V rade na obed tu stretnete človeka v montérkach i v obleku
Vo Švajčiarsku, pri Ženevskom jazere, Andrej Križan s úžasom pravidelne sledoval, ako si oblekoví manažéri s Rolexkami kupujú z Food Truckov svoj obed a vychutnávajú si ho na slnku. A tu niekde zatúžil jeden taký pojazdný gril vlastniť.
V spolupráci s Krajskou organizáciou cestovného ruchu Trnavský kraj, prinášame články o najlepších gastronomických prevádzkach v Trnavskom kraji. Od uvoľňovania opatrení sme s našou redakciou navštívili desiatky podnikov, ktoré vám postupne predstavujeme.
„Na kamennú prevádzku som nemal financie a toto mi prišlo ako výborný nápad, prvé auto som si urobil sám, svojpomocne,“ spomína na svoje začiatky Andrej Križan. Po piatich rokoch fungovania má dnes okolo seba vytvorenú komunitu stálych zákazníkov, ktorí si ho vždy nájdu. Na jeho webovej stránke je rozvrh, kde sa v ktorý deň so svojím grilom nachádza. V utorok a štvrtok stojí na Trstínskej, v stredu pred Tvorsadom, v piatok pri Dobrej pekárni a v sobotu v milovanom Cíferi. Začiatky však neboli jednoduché. Kvalitný Food Truck bol pred piatimi rokmi na Slovensku ojedinelý a Andrejova prvá sezóna bola najmä v znamení festivalov. Vtedy vôbec neplánoval, že bude robiť denný pouličný predaj. Na festivaloch sa mu však lepila smola na päty, a tak si povedal, že skúsi zamieriť do ulíc. A dnes v nich funguje úspešne už štvrtý rok. „Vyhliadli sme si podniky, ktoré majú veľkú terasu, ale nemajú kuchyňu. Ľudia si objednali jedlo u nás a pitie u nich a vychutnali si to spolu na terase. A to bol prvý biznis model,“ spomína. Dnes už nevyhľadáva, kaviarne a prevádzky oslovujú jeho.
Na Andrejovom grile vznikajú šťavnaté burgre, úžasné sendviče a topkou je Roast beef. Ten musíte ochutnať. V zime zaraďuje do ponuky aj polievky a v lete šaláty. A keďže sme v Trnave, v lístku má aj špecialitku – Trnavský burger s tradičnou paprikovou pomazánkou podľa receptu babičky z Cífera. Smäd uhasíte limonádami z domácich, tiež trnavských Herbert sirupov. A ak patríte medzi ľudí s obmedzeniami v jedle, tak vám radi pripravia burger tanier bez žemle iba so zeleninou alebo bez mliečnych produktov. Andrej je lokálpatriot a rád podporuje dodávateľov z okolia. Mäso si vyberá a mieša sám tak, aby u nich zákazníci našli vždy rovnakú kvalitu a chuť. Momentálne ich v uliciach nájdete celoročne a nezriedka, keď je to možné, i na urban festivaloch v celom Trnavskom kraji. Dobrý burger alebo bowls vám však radi aj dovezú.
V rade na obed tu stretnete človeka v montérkach i v obleku. „A to som vždy chcel. Nepochádzam z bohatej rodiny a pamätám si, ako som sa bál ísť do podniku, že na to nie som vhodne oblečený. Tento rozdiel som chcel zmazať,“ nadšene hovorí Andrej. Keď sa ho pred pár rokmi v rozhovore pýtali, čo plánuje do budúcna, odpovedal úplne inak ako ostatní. Oni chceli „kamennú“ prevádzku, kým on ďalšie autá. Dnes má 3 a nikto z ostatných opýtaných už nepodniká v gastre… Ešte stále funguje to prvé, vlastnoručne upravené, druhé, ktoré chodieva aj do zahraničia, a tretie – malé, vhodné najmä na rodinné oslavy či svadby, v ktorom vám doladia ponuku pre hostí na mieru. „Tá voľnosť a flexibilita je to, čo mám na mojich autách rád,“ dodáva spokojne na záver a popri našom rozhovore po celý čas zdraví takmer každého, kto sa stavia do radu pred jeho autom. Svojich štamgastov, ako inak, pozná aj po mene. No stále sa nájdu i takí, ktorí o nich nepočuli. Preto verí, že práve vďaka bedekru sa dozvedia, a stanú sa jeho pravidelnými zákazníkmi, pretože kvalita a chuť, ktorú Andrej ponúka, presvedčí každého…
TIP: Trnavský burger a Roast beef sendvič, aký vám v kamennej reštaurácii neurobia
Chef´s Truck v skratke:
- Kvalitné mäso
- Lokálna ponuka
- Priateľský prístup a doladenie na mieru
- Donáška
Adresa:
Chef´s Truck
Trstínska, Tvorsad, Dobrá pekáreň
Trnava a Cífer
Chef´s Truck nájdete aj na instagrame.
Text: Mária Baláž Gyuránová
Foto: Ondrej Bobek