Aký bol degustačný večer v Cloud Restaurant? Národný tím kuchárov Slovenska pod jednou strechou

 Aký bol degustačný večer v Cloud Restaurant? Národný tím kuchárov Slovenska pod jednou strechou

Foto: Dominika Noskovičová

Jedno degustačné menu, veľa skúsených rúk a množstvo nápadov na tanieri. Pod jednou strechou sa stretli špičkoví slovenskí kuchári, aby predviedli, že gastronómia je nielen o jedle, ale aj príbehoch a umeleckom prejave na tanieri. Redakcia nášho magazínu prijala pozvanie na degustačný večer, ktorý sa uskutočnil 24. septembra 2025 v Cloud Restaurant v bratislavskom hoteli DoubleTree by Hilton. Poďte sa spolu s nami pozrieť na menu, ktoré vyčaroval Národný tím kuchárov Slovenska.

Foto: Dominika Noskovičová
Degustačný večer, ktorý sa 24. septembra 2025 uskutočnil v Cloud Restaurant hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, spojil špičkových slovenských kuchárov a ich pohľad na gastronómiu. ǀ Foto: Dominika Noskovičová

Degustačné menu mnohých tvárí

Tento večer nebol iba o jedle samotnom. Hosťom ponúkol jedinečnú možnosť ochutnať viacero chodov v podobe uceleného menu, ktoré prezentuje kreativitu a štýl tímu zostaveného zo špičkových šéfkuchárov. Každý chod bol starostlivo vyskladaný tak, aby na seba nadväzoval a vytváral harmonický gastronomický celok. Táto príležitosť spoznať nové chute, kombinácie a kulinárske techniky, rozhodne stála za to.

Foto: Dominika Noskovičová
Foto: Dominika Noskovičová
V priestoroch Cloud Restaurant si hostia vychutnali špičkové degustačné menu s alkoholickým či nealkoholickým párovaním, ktoré podčiarklo celé menu a zvýraznilo všetky chute. ǀ Foto: Dominika Noskovičová

Hráškový amuse bouche striedalo predjedlo, v ktorom dominovala červená repa, vajce a kaviár. Raviola s hlivou, baklažánom, beurre blanc a bylinami bola skvelým pokračovaním. Ďalší chod bol v podobe sivoňa, rajčiaka a zemiaka. Nezaostávalo ani mäso, konkrétne teľa, brokolica, polenta a hľuzovka. Sladká bodka na záver? Dokonalý dezert s chuťami marhule, mandlí a tekvice. Ako petit fours zabodovala pistáciová makrónka, čokoladádový dezert s ganache a malinové želé.

Foto: Dominika Noskovičová
Každý chod priniesol príbeh – od pôvodu použitých surovín až po harmóniu chutí, ktoré sa na tanieri spojili do jedného celku. ǀ Foto: Dominika Noskovičová

Národný tím kuchárov Slovenska predstavil svoju tvorbu

Degustačné menu sa nieslo pod taktovkou Národného tímu kuchárov Slovenska, ktorý pôsobí ako reprezentant slovenskej gastronómie doma aj v zahraničí. Tento tím bol založený v októbri 2021 s ambíciou priniesť novú identitu slovenskej kulinárskej scéne.

Národný tím kuchárov Slovenska – ich spoločná práca ukázala, že moderná gastronómia môže spájať tradíciu s kreativitou a pritom zostať autentická. ǀ Foto: Dominika Noskovičová

Hlavným cieľom Slovenského národného tímu kuchárov je spojiť modernú inováciu s rešpektom ku koreňom. Objavovať potraviny z lokálnych regiónov, pracovať s ich prirodzenými chuťami a transformovať ich pomocou súčasných techník a kreatívnych prístupov. Ich spoločná práca na degustačnej večeri ukázala, že moderná gastronómia môže spájať tradíciu s kreativitou a pritom zostať autentická.

Foto: Dominika Noskovičová
Šéfkuchári, vrátane kapitána Jozef Hromjáka, si dali dole svoje čapice a vyšli z kuchyne, aby jednotlivé chody sami odprezentovali. ǀ Foto: Dominika Noskovičová

Patrik-Pokryvka

Patrik Pokrývka, head chef Hotela Lomnica: „Každý šéfkuchár je len taký dobrý, aký dobrý tím má v kuchyni“

Čítať viac >

 

 

Umelecké diela na tanieri

Degustačný večer v Cloud Restaurant potvrdil, že slovenskí kuchári dokážu tvoriť gastronómiu na najvyššej úrovni. Neboli to len chody servírované jeden za druhým, ale ucelený príbeh chutí a starostlivo zvolených kombinácií. Večer, ktorý začal ako pozvanie, sa premenil na príjemný zážitok, ktorý sme si užili plnými dúškami.

Foto: Dominika Noskovičová
Súčasťou tímu je aj Patrik Pokrývka, ktorého umenie môžete aktuálne oceniť ako hostia Hotela Lomnica. ǀ Foto: Dominika Noskovičová

Cloud Restaurant nájdete aj na Facebooku a Instagrame.

Text a foto: Dominika Noskovičová

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Dominika Noskovičová

http://www.kavickari.sk

Tvor tvorivý s vášňou k písaniu, foteniu a iným kreatívnym aktivitám. Svoje študijné kroky smerovala k štúdiu divadelných, filmových a mediálnych vied na Viedenskej univerzite. A vďaka Kávičkárom mohla tieto svoje vášne spojiť s ďalším pôžitkom, akým je kvalitná káva. Inšpiráciu a múzu hľadá vo všedných veciach. Svet rada objavuje cez hľadáčik fotoaparátu, zaznamenáva s perom v ruke a vychutnáva s kvalitnou kávou v ruke. Ako každá žena a mama sa točí v nekonečnom kolotoči. Preto vyhľadáva činnosti, ktoré ju bavia a napĺňajú. Na Kávičkári.sk má Dominika na starosti najmä sekciu "Pražiarne", ktorej dodáva jej osobitý ráz a vzhľad. Ako autorka románu však svoju kreatívnu dušu potešuje aj tvorbou rozhovorov, či iných článkov na našom portáli.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články