Aký bol degustačný večer v Cloud Restaurant? Národný tím kuchárov Slovenska pod jednou strechou

Foto: Dominika Noskovičová
Jedno degustačné menu, veľa skúsených rúk a množstvo nápadov na tanieri. Pod jednou strechou sa stretli špičkoví slovenskí kuchári, aby predviedli, že gastronómia je nielen o jedle, ale aj príbehoch a umeleckom prejave na tanieri. Redakcia nášho magazínu prijala pozvanie na degustačný večer, ktorý sa uskutočnil 24. septembra 2025 v Cloud Restaurant v bratislavskom hoteli DoubleTree by Hilton. Poďte sa spolu s nami pozrieť na menu, ktoré vyčaroval Národný tím kuchárov Slovenska.


Degustačné menu mnohých tvárí
Tento večer nebol iba o jedle samotnom. Hosťom ponúkol jedinečnú možnosť ochutnať viacero chodov v podobe uceleného menu, ktoré prezentuje kreativitu a štýl tímu zostaveného zo špičkových šéfkuchárov. Každý chod bol starostlivo vyskladaný tak, aby na seba nadväzoval a vytváral harmonický gastronomický celok. Táto príležitosť spoznať nové chute, kombinácie a kulinárske techniky, rozhodne stála za to.



Hráškový amuse bouche striedalo predjedlo, v ktorom dominovala červená repa, vajce a kaviár. Raviola s hlivou, baklažánom, beurre blanc a bylinami bola skvelým pokračovaním. Ďalší chod bol v podobe sivoňa, rajčiaka a zemiaka. Nezaostávalo ani mäso, konkrétne teľa, brokolica, polenta a hľuzovka. Sladká bodka na záver? Dokonalý dezert s chuťami marhule, mandlí a tekvice. Ako petit fours zabodovala pistáciová makrónka, čokoladádový dezert s ganache a malinové želé.


Národný tím kuchárov Slovenska predstavil svoju tvorbu
Degustačné menu sa nieslo pod taktovkou Národného tímu kuchárov Slovenska, ktorý pôsobí ako reprezentant slovenskej gastronómie doma aj v zahraničí. Tento tím bol založený v októbri 2021 s ambíciou priniesť novú identitu slovenskej kulinárskej scéne.

Hlavným cieľom Slovenského národného tímu kuchárov je spojiť modernú inováciu s rešpektom ku koreňom. Objavovať potraviny z lokálnych regiónov, pracovať s ich prirodzenými chuťami a transformovať ich pomocou súčasných techník a kreatívnych prístupov. Ich spoločná práca na degustačnej večeri ukázala, že moderná gastronómia môže spájať tradíciu s kreativitou a pritom zostať autentická.


Umelecké diela na tanieri
Degustačný večer v Cloud Restaurant potvrdil, že slovenskí kuchári dokážu tvoriť gastronómiu na najvyššej úrovni. Neboli to len chody servírované jeden za druhým, ale ucelený príbeh chutí a starostlivo zvolených kombinácií. Večer, ktorý začal ako pozvanie, sa premenil na príjemný zážitok, ktorý sme si užili plnými dúškami.


Cloud Restaurant nájdete aj na Facebooku a Instagrame.
Text a foto: Dominika Noskovičová