Kaviareň Profile v Krupine: Pandémiu sme prežili vďaka zákazníkom aj našej požičovni elektrobicyklov

 Kaviareň Profile v Krupine: Pandémiu sme prežili vďaka zákazníkom aj našej požičovni elektrobicyklov

 

Keď sme pred dvomi rokmi zavítali do rodiska Andreja Sládkoviča, kaviareň Profile nás prekvapila. Kamenné steny, obrovské keramické kachle, drevené trámy, skvelá káva, koláče a servis. Kaviareň by bezproblémov uspela aj vo veľkých krajských mestách. Petrovi Rumanovi sa podarilo v Krupine vybudovať podnik, ktorý svojou úrovňou dokázal pozdvihnúť kvalitu nielen gastronómie, ale aj spoločenského života v meste. Hoci to bolo náročné, vďaka podpore verných zákazníkov a vlastnej požičovni elektorbicyklov prežili prísne pandemické opatrenia. A tak dnes prichádzajú s novou letnou ponukou.

 

profile-kaviaren-krupina-1
Rodiska Andreja Sládkoviča – Krupina.

 

Kaviareň Profile by bez verných zákazníkov neprežila

 

Incite

:Incité pod Kremnickým hradom

Čítať viac >

Peter Ruman priznáva, že dotácie od štátu mu pomohli, no pomocnú ruku mu podali najmä verní zákazníci. „Hoci sme tu mali pandémiu, do kaviarne si aj tak našli cestu. Prišli si do krabičky po svoj obľúbený cheesecake alebo po čapované pivo do džbánika,“ rekapituluje Peter. Momentálne už kaviareň Profile s letnou terasou vytvára opäť dovolenkovú atmosféru v bočnej uličke s výhľadom na neďaleký kostol.

 

profile-kaviaren-krupina-57

 

profile-kaviaren-krupina-24
Petrovi Rumanovi sa podarilo v Krupine vybudovať podnik, ktorý svojou úrovňou dokázal pozdvihnúť kvalitu nielen gastronómie, ale aj spoločenského života v meste.

 

Azda v menšom meste je to jednoduchšie, no Petrovi sa tu podarilo vybudovať rodinnú atmosféru. „Peter, poprosím ťa coldrew. Dal by som si niečo chladené, Pepe. Peťko, máte prosím aj veterníky?“ Vykanie tu bolo počuť len sporadicky. Kvality kaviarne Profile sme už spomínali v prvom článku, je však pre nás zadosťučinením vidieť, že ľudia ich vedia a hlavne túžia oceniť. A navyše, tiež sa o svoju skúsnosť radi podelia s ďalšími. Aj vďaka tomu si do Profilu nájdu cestu i ľudia z okolitých miest, ako Banská Bystrica, Banská Štiavnica či Dudince.

 

profile-kaviaren-krupina-3
Kaviareň by bezproblémov uspela aj vo veľkých krajských mestách.

 

profile-kaviaren-krupina-20
V kaviarni Profile dáte tiež limonády s originálnymi príchuťami.

 

Nová letná ponuka, ktorá ulahodí svojou hravosťou

 

Peter Ruman sa pohyboval za barom kaviarní dlhé roky, pomáhal rozbiehať podniky v Bratislave, Košiciach i Prahe. Sezónne menu je preto pre neho samozrejmosťou. Dokonale si uvedomuje, že írsku kávu ľudia v lete piť nebudú. Preto prišiel s novým letným nápojovým lístkom. „V týchto horúčavách to je určite espresso tonic a tiež cold brew tonic. Alebo samostatné cold brew, podľa toho, koľko káv mám za sebou,“ hovorí so smiechom o svojom obľúbenom nápoji z menu.

 

profile-kaviaren-krupina-32

 

Počas našej návštevy sme vyskúšali espresso tonic aj cold brew tonic a Petrovi sa vôbec nečudujeme. Ale do svetla reflektorov pre vás dávame ešte jeden drink: inverzné cold cappuccino z mandľového mlieka s malinami. Hotová poézia – kávový dezert, ktorý vás schladí, ale nepresladí ani počas najhorúcejších dní.

 

profile-kaviaren-krupina-8

 

profile-kaviaren-krupina-33
Nová letná ponuka, ktorá ulahodí svojou hravosťou.

 

Okrem toho si v kaviarni Profile dáte tiež limonády s originálnymi príchuťami, napríklad lychee ružu, passion fruit s mandarínkou či mangovo grepovú. Nechýbajú ani alkoho/nealko miešané nápoje a čapované pivo. Okrem toho máte vždy k dispozícii koláč od cheesecakov cez veterníky až po macronky. Tými môžete potešiť svojho obľúbeného človeka aj v darčekovom balení.

 

profile-kaviaren-krupina-58

 

profile-kaviaren-krupina-60
K dispozícii máte koláče od cheesecakov cez veterníky až po macronky.

 

Ku káve sa pridružili aj elektrobicykle

 

Kaviareň Profile fungovala počas pandemických opatrení v okienkovom móde. „Hlavne sme chceli ostať v kontakte so zákazníkmi. Ekonomický to až taký veľký zmysel nemalo,“ rekapituluje Pepe. Kvôli pandémii však mali viac času premýšľať o nových projektoch, vďaka čomu sa zrodila požičovňa elektrobicyklov. Tú nájdete hneď vedľa podniku a má pomôcť ľuďom objavovať čaro regiónu Hont.

 

profile-kaviaren-krupina-52
Ku káve sa pridružili aj elektrobicykle.

 

Čas navyše, ktorý Petrovi a jeho dvom kamarátom priniesla koronokríza, teda využili na budovanie požičovne e-bikov. „Počas procesu prípravy sme zistili, že je možné vypracovať projekt a získať podporu z eurofondov na cykloturizmus. Vrhli sme sa do toho a nakoniec sa nám to podarilo,“ uzatvára Peter. Či už ste miestny, alebo ste v regióne Hont na výlete a hľadáte dobrú kávu alebo možnosť spoznať okolie Krupiny, návšteva kaviarne Profile by pre vás mala byť povinnou zástavkou.

 

profile-kaviaren-krupina-45

 

profile-kaviaren-krupina-41
Návšteva kaviarne Profile by pre vás mala byť povinnou zástavkou.

 

 

Profile nájdete aj na instagrame.

 

 

Text: Tomáš Turek

 

 

Foto: Tomáš Turek

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Tomáš Turek

Nadaný, so svojským humorom. Jeho články sú skutočným pokladom a jeho rozhovory sú románom na pokračovanie. Vďaka nemu sa dokážete preniesť na miesta, o ktorých s ľahkosťou píše. A možno ostanete aj trošku hladní. To je riziko Tomášových článkov. No a ešte fotí. Parádne!

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články

1 Comment

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *