Villa Rosa v Dunajskej Strede

Villa Rosa v Dunajskej Strede

 

Perlou dunajskostredskej gastro scény je jednoznačne romantická reštaurácia Villa Rosa. Práve regionálnosť a suroviny z vlastnej produkcie premieňané  šéfkuchárom Imrichom Bindicsom na znamenitý gurmánsky zážitok ju radia k top reštauráciám na Slovensku.

 

kavickari-vila-rosa

 

zahrada
Villa Rosa predznačuje, že dominantou v interiéri a aj rozľahlej záhrade je ruža vo všetkých svojich nádherných podobách a vôňach.
exterier-castiel-mierovo

Castel Mierovo

Čítať viac >

 

Tradičný vidiecky dom v srdci Žitného ostrova vás svojím dobovým zariadením prenesie do čias starého Prešporku a Pešti. Už jej vznešené meno – Villa Rosa predznačuje, že dominantou v interiéri a aj rozľahlej záhrade je ruža vo všetkých svojich nádherných podobách a vôňach. Na jedálnom lístku sa vynímajú jedlá pripravené podľa tradičných receptúr a zo surovín z okolia. Zelenina a ovocie sú z neďalekého Vrakúňa, mliečne výrobky a mäso z Kukkónie a to, čo si nevedia vychovať a dopestovať sami, nájdu u miestnych malých farmárov.

 

interier-slovensko

 

detail
Tradičný vidiecky dom v srdci Žitného ostrova vás svojím dobovým zariadením prenesie do čias starého Prešporku a Pešti.

 

Ak chcete ochutnať skutočne tradičné Halászlé, tak jednoznačne tu, pripravené z rýb od miestnych rybárov s domácim chlebíkom. Pre gurmánov budú iste výzvou pikantné býčie žľazy s perkeltovou omáčkou z paprčiek a chutné jedlá z diviny od miestnych poľovníkov. Samozrejme, všetko podávané v modernom, inovatívnom prevedení. Milo nás prekvapilo, že sme v jedálnom lístku našli aj špeciálnu sekciu raw, vegan a bezlepkových jedál. Tlieskame! A nielen my. Kuchyňa Villa Rosa pod vedením Imricha Bindicsa hrdo nosí titul Tematická reštaurácia roka 2015, 2016 a dokonca aj jednu Zlatú vidličku od gastro sprievodcu Gurmán na Slovensku.

 

sladkejedlo

 

 

Už 16 rokov sa sem vracajú stabilní domáci hostia, ale aj ľudia z väčšej diaľky, ktorí radi využívajú štýlové ubytovanie v penzióne. V každom ročnom období vie táto tradičná reštaurácia svojich návštevníkov prekvapiť meniacou sa záhradou i novým jedálnym a nápojovým lístkom. Na terase vám v lete radi ponúknu osviežujúce limonády z vlastných domácich sirupov, sypané bylinkové čaje či šťavu z jabĺk, rakytníka alebo netradičnej arónie. Kávičkárov poteší jedinečná káva Semiramis, v ponuke je 100 % arabika z Ugandy a Jamajky. A vinárov prémiové maďarské i slovenské vína. Vďaka svojmu štýlu, všadeprítomnej tradícii a voňavému rozáriu je toto miesto ako stvorené na tematické eventy či špeciálne príležitosti. Dojmy v nás budú doznievať ešte dlho a rozhodne sa sem, ako gurmáni a veční romantici, opäť vrátime.

 

kavickarisk
Vinárov potešia prémiové maďarské i slovenské vína a gurmánov lahodné jedlá.

 

Tip šéfkuchára: Panenka z mangalice s gratinovanými zemiakmi s omáčkou z Kukkónia, kyslej smotany a chrumkavej klobásy

 

menu
Kuchyňa Villa Rosa pod vedením Imricha Bindicsa hrdo nosí titul Tematická reštaurácia roka 2015, 2016 a dokonca aj jednu Zlatú vidličku od gastro sprievodcu Gurmán na Slovensku.

 

Villa Rosa v kocke:

  • Moderne podané tradičné jedlá
  • Tematický interiér a nádherné rozárium
  • Vlastné suroviny z regiónu
  • Zaujímavý nápojový lístok

 

interier-vila-rosa

 

Adresa:

Villa Rosa

Jesenského 6

929 01 Dunajská Streda

 

 

Villu Rosa nájdete aj na instagrame.

 

 

 

Text: Mária Baláž Gyuranová

 

 

 

Foto a video: Ondrej Bobek, archív prevádzky

Facebook Comments

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Mária Baláž - Gyuranová

Mária Baláž - Gyuranová

http://www.kavickari.sk

Vyzná sa v zákonoch, je rýchla ako blesk a zároveň si rada dopraje chvíľku pôžitku. Mária je šéfredaktorkou portálu Kávičkári.sk, ktorá má pod palcom rozhovory, eventy, ale najmä novinky s vyhláškami týkajúce sa gastra.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články