Taký prestupný gourmettalk
Dnešný Gourmettalk je výnimočným už len svojim dátumom vydania. Ďalší si totiž budeme môcť dopriať až o štyri roky. Našťastie, toľko na dobré informácie zo sveta gastronómie nemusíme čakať. Čo nás čaká najbližšie dni?
Pôstne chuťovky
Pokiaľ patríte medzi štipku tých poriadnych a s úctou sa oddávate pôstu, máme pre vás dobrú správu. Kulinárskym chuťovkám nemusíte dať zbohom ani počas tohto obdobia. Igor Čehy, šéfkuchár Grand Hotela River Park, Bratislava si pre vás pripravil lahodné prekvapenie: „Našim hosťom chceme ukázať, že aj počas pôstneho obdobia si môžu dopriať gurmánske zážitky a preto sme zostavili menu ľahkých, jednoduchých jedál, ktoré sú ale zároveň v súlade s našim konceptom tradičnej prešporskej kuchyne s francúzskym šmrncom.“ V rámci menu môžu hostia ochutnať pstruha, krupoto so zeleninou ratatouille, strukovinový bulgur šalát, ale aj očistnú kapustnicu s dubákmi a zemiakmi. Ako dezert si môžu hostia pripomenúť detstvo vďaka krupicovej kaši s orieškovým maslom a škoricou.
Pôstne menu môžete ochutnať v reštaurácii River Bank v bratislavskom Grand Hoteli River Park od 18. februára 2016 do 24. marca 2016.
Káva – Čaj – Čokoláda po roku zas v Košiciach
Vychutnajte si Chai Latte v základnej horúcej forme počas chladných dní alebo v ľadovo vychladenom prevedení ideálnym na slnečné a horúce leto. Pán Chai Latte nám prezradil ešte jednu novinku – originál hrnčeky Chai Latte. Príjemne sa z nich pije, dobre sa držia a majú sexi nápis :).Chceš mať aj ty jeden doma? Objednaj si na www.chailatte.sk/eshop alebo ho vyhraj v našej súťaži.Stačí, ak len do komentárov pod článkom napíšeš, aké najzvláštnejšie kombinácie si kedy ochutnal. Výhercu vyberieme koncom tohto týždňa.