Šéfkuchár Michael Šafárik a reštaurácia CABO
Michael Šafárik je šéfkuchár, ktorý sa po rokoch mimoriadne úspešnej kariéry v zahraničí vracia späť na Slovensko, aby prebral velenie v novej reštaurácii CABO v na Nivách, v Bratislave.
Záujem o varenie už od detstva
Záujem Michaela Šafárika o varenie sa naplno prejavil vo veku 15 rokov, pričom som sa inšpiroval starou mamou.
Svoju profesionálnu kariéru začal ešte počas štúdia na hotelovej akadémii Mikovíniho, kedy pracoval v rámci praxe v Slovenskej reštaurácii na Hviezdoslavovom námestí. Michaelov mentor, majster František Janata, mu dodal odvahu vycestovať do zahraničia ihneď po ukončení školy.
Odišiel do Írska a v zahraničí zostal dlhých 17 rokov. A to už od roku 2008 ako šéfkuchár.
Za hranicami si Michael Šafárik strihol výnimočnú kariéru.
Pôsobil v 5 hviezdičkových hoteloch, otváral reštauráciu LOAM v Galway, kde získali michelinskú hviezdu už po 6 mesiacoch fungovania. V Dubaji otváral Wheeler’s of St. James’s by Marco Pierre White, bol na stážach v Nome v Dánsku v sieti Hibiscus, pracoval v Kanade ako private chef. A opäť ako na začiatku sa po putovaní svetom usadil v Írsku, kde na pozícii Head Chef 5* hotela Glenlo Abbey získal ocenenie za najlepšiu fine dining reštauráciu Pullman.
Nové pôsobenie v novej reštaurácii CABO na Nivách
Po rokoch úspechov a mnohých oceneniach sa Michael Šafárik minulý rok vrátil na Slovensko. Svoje skúsenosti tak priniesol na slovenskú gastronomickú scénu a prispel k nej poctivou prácou a varením. Stal sa šéfkuchárom novej reštaurácie CABO, ktorá prináša jedlá medzinárodnej kuchyne a jedinečný gastronomický zážitok. Reštaurácia CABO sa nachádza na Nivách v Bratislave.
Text: Zuzana Kvočeková
Foto: CABO reštaurácia