S dnešnými skúsenosťami máme na mnohé veci iný pohľad

 S dnešnými skúsenosťami máme na mnohé veci iný pohľad

 

 

Keď sme pred letom zavítali do Fraštáku, jeho priestory ešte voňali novotou. Dobré jedlo a pitie ide odjakživa k sebe a o tom vás tu radi presvedčia svojou ponukou traja nadšenci gastronómie, ktorí sa rozhodli do Hlohovca priniesť niečo iné a tradične kvalitné.

 

Začiatky bývajú ťažké a pre Frašták boli o to viac, že otvoril svoje brány krátku chvíľu pred vypuknutím svetovej pandémie. Po ťažkom roku v znamení lockdownu a obmedzení, kedy sa traja zanietení majitelia nevzdali a fungovali len na rozvoze, s príchodom leta konečne privítali aj prvých gurmánov. Najprv sa zaplnila rozľahlá terasa a neskôr aj štýlový interiér. A hostia mohli konečne otvoriť jedálny lístok plný zaujímavých jedál zo sezónnych surovín doplnený tým najlepším pivom a vínom. V príjemnom rozhovore nám viac o ich aktuálnej ponuke a plánoch povedal Andrej Ružarovský, jeden z majiteľov a prevádzkar. A prezradíme vám, že je sa rozhodne na čo tešiť…

Frašták / pivo a jedlo v Hlohovci

Čítať viac >

 

frastak-hlohovec-pivo
Interiér inšpirovaný farbami kvalitného pivečka, na výčape Bernard, Svijany či Plzeň a na stole jednoduché, tradičné jedlo pripravené s nadšením.

 

Ako by ste zhodnotili vaše prvé mesiace fungovania?

Prvé pokoronové mesiace sú úžasne, ďakujeme našim zákazníkom, že nás znovu začali navštevovať. Sú jednoducho užasní.

 

frastak-hlohovec-pivo
Najprv sa zaplnila rozľahlá terasa a neskôr aj štýlový interiér.

 

Keď sa ohliadnete na ťažké obdobie rozbiehania sa, rozvozu. Urobili by ste niečo inak?

Určite áno, ale vrátiť čas sa nedá. S dnešnými skúsenosťami máme na mnohé veci iný pohľad. Ale to je už história. Samozrejme s poučením na vlastných chybách sa ale pozeráme dopredu. Lebo tam je naša budúcnosť. Ak by sme však mali byť presní, naše obdobie rozbiehania bolo jednoduchšie ako obdobie lockdownu. Reštaurácie a jej služby sú vec sociálna, ľudia sa majú a radi sa stretávajú v menšej alebo väčšej spoločnosti. A tobôž jedlo. Naša kuchyňa je primárne určená na okamžitú konzumáciu na mieste. Povedzme si úprimne, rozvoz nie je priateľom jedla. Každé jedlo rozvozom stráca na kvalite. Za jedlom sa jednoducho má chodiť. Rozvoz bol však jediným záchranným kolesom počas ťažkých mesiacov obmedzení. Veríme a dúfame, že nás v budúcnosti už niečo v takom rozmere nepostihne.

 

frastak-kavickarisk-slovensko-kavickari-tt-hlohovec
Robiť veci jednoducho, poctivo a po domácky, o to sa snažia v novej pivárni Frašták v Hlohovci. Interiér inšpirovaný farbami kvalitného pivečka, na výčape Bernard, Svijany či Plzeň a na stole jednoduché, tradičné jedlo pripravené s nadšením.

 

Čo momentálne nájdu hostia vo vašom jedálnom a nápojovom lístku?

Veľmi často meníme náš jedálny lístok na základe viacerých faktorov. Občas z neho vypadne jedlo, ktoré si naši zákazníci neobľúbili, ďalším faktorom je sezónnosť surovín, snažíme sa variť teda sezónne a lokálne, no a posledným faktorom sú samozrejme naše nápady, ktoré sa v nás nazbierali počas lockdownu. Často sa musíme doslova krotiť. Momentálne sme zaradili do menu viac ľahkých jedál ako napríklad Caesar šalát z chrumkavého rímskeho šalátu a výrazných ančovičiek, letný šalát s pomarančom a ružovými kačacími prsiami, ktoré sú u našich zákazníkov veľmi obľúbené, a samozrejme pre našich milovníkov mäsa sme pridali bravčovú kotletu a nesmie chýbať poriadny hovädzí steak (momentálne pripravujeme veľký chuck steak). Leto, to sú samozrejme aj langoše. Diabolský langoš s mletým mäsom a syrom a veggie langoš s bryndzou, kyslou smotanou, reďkovkou.

 

frastak-jedlo-menu-pivo
Ich kuchyňa je primárne určená na okamžitú konzumáciu na mieste.

 

pivo-frastak

 

Pripravujete aj špeciálne akcie/eventy počas leta?

Minulý rok sme v spolupráci so SVIJANY Slovensko organizovali u nás celodenný festival DEŇ DOBRÉHO PIVA s koncertami hudobných skupín, ochutnávkami pív, jedla, súťažami a celodenným programom pre celú rodinu. Momentálna situácia nám však neumožňovala urobiť event takéhoto rozmeru, preto každý mesiac organizuje DEŇ PIVA u nás v reštaurácii, kedy je možnosť ochutnať rôzne remeselné piva a vždy špeciál aj z našej kuchyne. Pripravujeme takisto tradičný event PÁROVANIE CHUTÍ, vínnu degustáciu pod vedením nášho kamaráta Ľuboša Bogára spojenú s jedlami párovanými s vínami. Naposledy to bol večer talianskych vín s jedlom od kuchára priamo z Ríma, Massima. Aj týmto sa snažíme zahnať hlad našich zákazníkov po dobrom jedle a víne s pridanou hodnotou akou je napríklad príbeh každého vína. O tieto eventy je veľký záujem. Nesmieme samozrejme zabudnúť na náš už tradičný PUBQUIZ, ktorý si našiel svoje miesto za krátku históriu našej prevádzky.

 

capovanie

 

Pokračujete ďalej aj v rozvoze?

Pokračujeme ďalej aj v rozvoze, ktorý sa samozrejme objemovo zmenšil, pretože zákazníci, ktorí môžu, sa presunuli do našich priestorov. Jedlo je kultúra a ak je možnosť sa najesť v reštaurácii, tak si myslím, že každý túto možnosť uprednostní pred rozvozom. Chápeme rovnako našich zákazníkov, že nie každý má možnosť sa najesť na obed v našej reštaurácii či už časových alebo iných dôvodov, preto sme rozvoz nezrušili a radi našim zákazníkom vyjdeme v ústrety.

 

jedlo-frastak-kavickari-slovensko
Rozvoz nezrušili.

 

Aká sú Vaše plány na najbližšie obdobie?

Najbližšími plánmi sú stabilizovať náš pracovný team a pokračovať ďalej. Je to naša vášeň. A nevieme si predstaviť robiť niečo iné. Máme kopec nápadov v šuplíku, či už na jedlá, nápoje, vzdelávame sa, sledujeme súčasné trendy v gastronómii nie len u nás. Jediné čo si želáme je pevné zdravie nielen pre náš team, ale aj pre našich zákazníkov, pretože iba tak sa budeme môcť stretávať naďalej a tvoriť tú krásnu dvojicu REŠTAURÁCIA A HOSŤ.

 

majitel

 

Frašták v Hlohovci nájdete aj na instagrame.

 

 

Text: Mária Baláž Gyuránová

 

 

Foto: Ondrej Bobek

 

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Mária Baláž - Gyuranová

http://www.kavickari.sk

Vyzná sa v zákonoch, je rýchla ako blesk a zároveň si rada dopraje chvíľku pôžitku. Mária je redaktorkou portálu Kávičkári.sk, ktorá má pod palcom rozhovory, eventy, ale najmä novinky s vyhláškami týkajúce sa gastra.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články