Rezervačný systém pre reštaurácie zadarmo

 Rezervačný systém pre reštaurácie zadarmo

 

Epidemiologická situácia sa zlepšuje a verme, že bude čoskoro dostatočne stabilná na to, aby sa mohli otvoriť aj interiéry gastro prevádzok. Už dnes je však jasné, že naše posedenia pri dobrom jedle a pití nebudú také ako „pred tým“.  

 

Viaceré gastro iniciatívy apelujú vo svojich návrhoch pomoci gastrosektoru na to, aby boli podmienky pre otvorenie prevádzok jasné čo najskôr. Už dnes sa však dá predpokladať, že gastro podniky nebudú môcť fungovať úplne ako pred pandémiou.  Práve preto Združenie miest a obcí Slovenska s partnermi, v týchto dňoch  finišuje s pomocou pre reštaurácie. Práve teraz je čas upraviť  pravidlá a podmienky uvoľňovania obmedzení pre reštaurácie, ktoré pôsobia na území miest a obcí. Jednou zo základných možností k ich  skoršiemu otvoreniu je práve povinnosť rezervácie a registrácie hostí v reštauráciách,“ uviedol v tlačovej správe Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS.„Vďaka nim bude možné manažovať maximálnu povolenú kapacitu návštev podnikov a to podľa jasných pravidiel, ktoré budú merateľné a kontrolovateľné. Nové pravidlá dokážu prerozdeliť zákazníkov do presných časových blokov, či zbierať o nich informácie a kontakty pre následné trasovanie,“ dodáva konkrétnejšie, v čom budú spočívať výhody využívania rezervačného systému.

 

korzo-nedelnevarenie-kavickarisk-korzo
Už dnes sa však dá predpokladať, že gastro podniky nebudú môcť fungovať úplne ako pred pandémiou. 
dezert-kavickari-

Korona dobro v ľuďoch nezahubila

Čítať viac >

 

Ako u Jamieho Olivera alebo Zdeňka Pohlreicha

Na projekte spolupracujú Združenie miest a obcí Slovenska, ktoré reprezentuje 95% samospráv na Slovensku, Bookio – slovenský rezervačný systém, ktorý využívajú aj zvučné kuchárske mená a portál menučka.sk, združujúci informácie o gastro prevádzkach v celej krajine.  „Cieľom je skoršie otvorenie reštaurácii, na začiatok aspoň v obmedzených podmienkach,“ dodal ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS. Rezervačný systém Bookio na mieru vytvoril aj systém, ktorý bol využitý počas hromadného testovania minulú jeseň a niektoré Mobilné odberné miesta ho používajú dodnes.

 

restauracia-korzo-kaviaren-kava-menu-restauracia
Epidemiologická situácia sa zlepšuje a verme, že bude čoskoro dostatočne stabilná na to, aby sa mohli otvoriť aj interiéry gastro prevádzok. Už dnes je však jasné, že naše posedenia pri dobrom jedle a pití nebudú také ako „pred tým“.  

Ako to bude fungovať?

Potrebné informácie pre využívanie si každá gastro prevádzka nájde na stránke ZMOS v sekcii „Rezervačný systém“, kde budú informácie o novinkách a návodoch. Gastronomický portál www.menucka.sk pripravuje prehľad podnikov s online rezerváciou a to počas nadchádzajúceho leta, ako pomoc, bezplatne. „Profily týchto reštaurácií budú obsahovať priamu možnosť rezervácií online, bude možné si ich aj vyfiltrovať a tiež nájsť na špeciálnej url,“ uviedla Kamila Slašťanová, zakladateľka portálu menučka.sk a dodala: „V záujme pomôcť krízou postihnutým gastro prevádzkam sme sa rozhodli ponúknuť rezervačný systém Bookio a k tomu zaradenie na portál Menučka do konca augusta zdarma. Reštaurácie si môžu nezáväzne otestovať prínosy online rezervácií a profilu u nás, ak sa im to osvedčí, môžu si využívanie oboch služieb následne predĺžiť.“„Práve vďaka inovatívnemu systému riadenia rezervácii, ktorý dokáže gastro prevádzkam automaticky spravovať rezervácie, je  možné dodržiavať podobné pravidlá, ktoré zatiaľ vidíme v zahraničí. Takto je možné dodržiavať presné kapacitné podmienky v súvislosti s dodržiavaním vládnych opatrení a zároveň môže byť prevádzka súčinná ohľadom prípadného epidemiologického trasovania, keďže bude mať uložené všetky kontakty na hostí. Každá Prevádzka vybavená online rezervačným systémom Bookio, by veľmi jednoducho realizovala tieto podmienky bez ďalšej administratívnej záťaže.” povedal Jozef Žarnovičan zo spoločnosti Bookio pre portál startitup.sk. Nasadenie rezervačného systému Bookio na vlastnú webstránku je podľa Kamily Slašťanovej jednoduchá záležitosť, možná aj hneď a pokiaľ podnik vlastnú webovú stránku nemá, je tu jedno riešenie. U nás na portáli Menučka  ponúkame priestor tým, ktorí nemajú vlastný web a zároveň ponúkame prehľad podnikov s online rezerváciami cez Bookio. Budú sa dať vyfiltrovať ponuky týchto reštaurácií s priamou možnosťou rezervovať si miesto v reštaurácii na konkrétny deň a čas. V prípade, ak by bola rezervácia v reštauráciách podmienkou ich otvorenia, máme predpripravenú aj špeciálnu stránku na tento účel,“ vymenúva. „Zámerom bolo, podmienením návštevy reštaurácie rezerváciou vopred docieliť otvorenie interiérov reštaurácií skôr, ako by sa tomu stalo bez neho. To, či sa to podarí žiaľ nie je v našich rukách, my ale apelujeme na kompetentných, aby to zvážili a ponúkli sme spoluprácu. Bez ohľadu na to, či a ako to bude zadefinované v nariadeniach vlády, s partnermi z Bookia a ZMOSu sme sa zhodli, že systém všetkým gastro prevádzkam ponúkneme aj tak. Je teda k dispozícii bezplatne pre všetky reštaurácie, ktoré o to prejavia záujem a budú chcieť využiť benefity online rezervácií v záujme bezpečnosti a komfortu svojich hostí,“ dodala Kamila Slašťanová.

 

sedenie-korzo

 

Text: Mária Baláž Gyuránová

 

Foto: Ondrej Bobek

 

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články