Reštaurácia Makery v Bratislave – miesto, kde si sami navaríte

 Reštaurácia Makery v Bratislave – miesto, kde si sami navaríte

 

Prvá reštaurácia s trošku inou filozofiou fungovania, Makery, otvorila svoj prvý podnik v Bratislave. Nahádza sa len kúsok pod bratislavským hradom. Takzvaný koncept obrátenej kuchyne vás odprevadí domov nie len s dobrým pocitom v bruchu ale aj s nezabudnuteľným zážitkom a novou skúsenosťou.

 

kavickari-makery-ba

 

,,Nehraj sa s jedlom.“ Tak toto tu neplatí.

Bistrot Barónka v Betliari: Kúsok Talianska na Gemeri

Čítať viac >

 Makery je unikátny spôsob tak trochu inej kuchyne. V klasickej reštaurácii si objednáte jedlo s jedálneho lístku a následne vám ho kuchári pripravia. Tu si dopredu objednáte síce jedlo ale dostanete iba suroviny a návod na prípravu v podobe inštruktážnych videí na tablete.

,,Makery  nie je len reštaurácia. Môžete pokojne vypustiť svoje hravé ja a vytvoriť skvelé jedlo podľa vašej chuti. Čaro Makery spočíva v tom, že tu chutí aj zábava.“

Hostia pripravujú jedlá vedľa seba za stolom, kde je pre nich pripravené všetko príslušenstvo, ktoré potrebujú na uvarenie svojho jedla. Človek sa nemusí ničoho báť. Pomocnou rukou je mu práve personál, ktorý sa kde tu vynorí a pomôže s čím treba.

 

detail
Makery, otvorila svoj prvý podnik v Bratislave.

 

Vyskúšajte si viac rolí

 Ako dlho trvá príprava? Nezaberie viac než 20 až 25 minút. Nakoľko všetko mäso je predpripravené metódou sous-vide, nemusíte čakať dlho na jeho prípravu. A teda sa vám ani nemôže stať to, že by ste zjedli surové mäso.

Makery sa snaží držať trendov a kvality, a preto je menu pravidelné prispôsobované sezónnosti a obmieňa sa každé tri mesiace. Poslednou novinkou sú miešané kokteily. Hosť sa teda behom pár minút môže zmeniť z kuchára na barmana.

 

makery-kavickarisk
Makery sa snaží držať trendov a kvality, a preto je menu pravidelné prispôsobované sezónnosti a obmieňa sa každé tri mesiace. Poslednou novinkou sú miešané kokteily.

 

Makery sme otestovali. A výsledok?

 Vďaka pozvaniu do reštaurácie, sme mali možnosť vyskúšať si, ako to v skutočnosti funguje. Skutočne to je jednoduché a vie si navariť aj človek bez akýchkoľvek skúsenosti. Najlepším momentom je nepochybne moment, kedy si uvedomíte, že celú tu ‘‘špinavú robotu“ v podobe umývania celej kuchyne za vás spraví niekto iný.  No nie je to super?

Makery síce nie je podnik, kde si odskočíte počas obedovej pauzy v práci, ale je to super alternatíva k netradičnej oslave s rodinou, či priateľmi. Rovnako reštauráciu využívajú firmy aj na team- building. Veď kedy sa lepšie zbližuje, než pri jedle?

 

makery-bratislava
Reštauráciu využívajú firmy aj na team- building. Veď kedy sa lepšie zbližuje, než pri jedle?

 

Makery nájdete aj na instagrame.

 

 

Text: Martin Papai

 

 

Foto: archív reštaurácie

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Martin Papai

Večne spontánny a zapálený pre vec. Dobrovoľník, nadšenec pre média. Urobí vám aj skvelú kávu, keďže pracuje aj ako barista. Do svojej prenosnej šálky si vždy nechá spraviť kávu len z tých najlepších zŕn. Gastro má už v krvi od malička aj vďaka svojmu otcovi, ktorý sa v nej už dlhodobo pohybuje. Pri svojich článkoch môžte vidieť jeho pohľad na vec z iných perspektív a samozrejme aj štipku svojho svojského humoru.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články