Nedeľné varenie – Taliansky šarm

 Nedeľné varenie – Taliansky šarm

Bratislavské KUBU už dávno potvrdilo svoj prím v nákupnom centre Aupark nielen pútavým dizajnom, ale aj chutným jedlom. Inšpirovaný je prevažne Talianskom, ktoré je chutné, svieže a najmä – v uponáhľanom svete obchodov i rýchle.

 

Svet obchodných centier nemusí byť každému pochuti – a úprimne ani nám nie. Ak sa však v nich nachádzajú miesta, ktoré sú akoby výnimočné a vedia vás preniesť z neónových svetiel do inej dimenzie, náš záujem sa zvyšuje.

 

Kubu

V tomto prípade KUBU to dokázalo nielen sofistikovaným industriálnym dizajnom, ale aj príjemným menu. Dnes si vďaka šéfkuchárovi Ladislavovi Výpalovi môžete uvariť za niečo nové. Inšpirované mixom Bratislavy a Talianska. Také KUBU-ovksé.

 

IMG_4765

 

Dnešné menu pozostáva z troch chodov. Tak poďme na to!

 

1. Antipasto Misto (4 porcie)

Suroviny: Panchetta, Grano Padano, Bresaola, Prosciutto crudo, Chorizo, Cuketa, Baklažán, Mix šalátových listov, Grisini, Sušené paradajky, Gigantické kapary, Bylinky, Cesnak

 

antipasto misto

Postup: 

Cuketu, baklažán nakrájame na krúžky 5mm hrubé. Nasolíme okoreníme, potrieme oliv.olejom a opečieme na rozpálenej panvici. Po opečení posypeme nakrájaným cesnakom na plátky a nasekanými bylinkami.Na tanier poukladáme nakrájané suroviny a pekne naaranžujeme.

 

2. Papardelle s hov.sviečkovicou a dubákmi (4porcie)

 

Suroviny: Hov. sviečkovica 400g, Čerstvé papardelle 600g, Tramín červený 0,2l, Maslo 125g, Olivový olej 0,16l, Koriander 16g, Dubáky 320g, Chilli 8g, Cesnak 12g, Grano padano 60g, Citronová kôra z 1⁄2 citróna, soľ, korenie.

 

Papardelle s hov.sviečkovicou a dubákmi Papardelle s hov.sviečkovicou a dubákmi

Postup: 

Do vriacej osolenej vody vložíme variť cestoviny. Kým sa cestoviny varia, na olivovom oleji si opečieme mäso a dubáky spolu s chilli a cesnakom. Všetko osolíme okoreníme a podlejeme vínom, pridáme maslo, cit.kôru, koriander a počkáme kým sa víno vyparí a maslo začne omáčku zahusťovať, pridáme scedené cestoviny do omáčky. Všetko dobre premiešame a podávame. Môžeme posypať parmezánom.

 

vyroba cestovin KUBU

 

3. Čokoládová tortička s vanilkovou zmrzlinou a malinovým coulis (8 porcií)

Suroviny: 

Horká čokoláda 200g, Maslo 200g, Hladká múka 50g, Cukor kryštálový 100g, Pomarančový Likér Grand Marnier 0,4l, Vajíčka (4ks + 4ks žĺtka)

 

Čokoládová tortička s vanilkovou zmrzlinou a malinovým coulisČokoládová tortička s vanilkovou zmrzlinou a malinovým coulis

 

Postup: 

Maslo s čokoládou si rozpustíme v miske. Zvlášť v druhej miske si rozmixujeme cukor, grand marnier, vajíčka, múku, ktorú potom vlejeme do rozpusteného masla a čokolády, všetko dobre zmiešame a nalejeme do vymaslovaných formičiek.Pečieme na 180 stupňov, 8min. Podávame s vanilkovou zmrzlinou a malinovým coulis.

 

Menu pripravil Ladislav Výpala, šéfkuchár reštaurácie KUBU.

IMG_4862

 

 

Dobrú chuť!

 

Foto: Ondrej Bobek pre Kávičkári.sk

 

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články