Nedeľné varenie – Slovenský glamour 2.

 Nedeľné varenie – Slovenský glamour 2.

Len pred dvoma nedeľami nám nemecký šéfkuchár hotela Kempinski River Park, Bjoern Juhnke, zostavil slovenské nedeľné menu na tak trošku luxusný spôsob. Dnes si dáme jeho pokračovanie, ktoré bude krásne jesenné.

 

kempinski bratislava

 

Kempinski Hotel River Park patrí medzi hotelové dominanty hlavného mesta. Pokiaľ milujete luxus, nemali by ste ho obísť. Tým, ktorí v ňom ešte neboli, prinášame inšpiráciu aspoň v podobe jesenného menu.

 

tekvicova polievka

1. Tekvicová polievka 

Suroviny: 

1 menšia očistená tekvica, nakrájaná na kocky, 1/2 bieleho cesnaku (pretlačeného), 1 očistená a nakrájaná mrkva, 1 polievková lyžica medu, 80g masla nakrájaného na malé kocky, 500 ml smotany, 500 ml vývaru, soľ, korenie.

 

tekvicová polievkatekvicová polievka

Príprava:

Všetky ingrediencie dajte dokopy (s výnimkou smotany) a zmiešajte dokopy. Varte cca 45 min a doveďte k varu. Následne ešte horúce zmiešajte a na zjemnenie chutí doplňte smotanku.

 

2. Babičkin slivkový koláč 

Suroviny:

CESTO: 200g teplého mlieka, 35 g droždia, 100g cukru, 500g múky, 4 žĺtka, 1 polievková lyžica rumu, kúsok vanilky, 150g masla, soľ, citrónová kôra

PLNKA:  5g škorice, 100g cukru, 1kg sliviek, mrvenička (150g masla, 6 lyžíc múky, 4 lyžice cukru)

 

babičkin slivkový koláč

Postup:

Mlieko, droždie, 1/4 cukru, 1/2 múky zapracovať do cesta a počkať 20 minút. Po odležaní do hotového cesta vmiešať zvyšok surovín.

Vložiť cesto do formy a naplním ho cukrovo-škoricovou plnkou a položím naň slivky. Nechám 20 min nakysnúť a medzičasom zohrejem trúbu na 160 stupňov Celzia. Vložím do trúby a pečiem 50 minút.

 

slivkový koláč

 

Menu pripravil Björn Juhnke, šéfkuchár hotela Kempinski River Park.

www.facebook.com/ondrejbobekphoto

 

Foto: Ondrej Bobek pre Kávičkári.sk

 

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články