Nedeľné varenie – Slovenský glamour 2.
Len pred dvoma nedeľami nám nemecký šéfkuchár hotela Kempinski River Park, Bjoern Juhnke, zostavil slovenské nedeľné menu na tak trošku luxusný spôsob. Dnes si dáme jeho pokračovanie, ktoré bude krásne jesenné.
Kempinski Hotel River Park patrí medzi hotelové dominanty hlavného mesta. Pokiaľ milujete luxus, nemali by ste ho obísť. Tým, ktorí v ňom ešte neboli, prinášame inšpiráciu aspoň v podobe jesenného menu.
1. Tekvicová polievka
Suroviny:
1 menšia očistená tekvica, nakrájaná na kocky, 1/2 bieleho cesnaku (pretlačeného), 1 očistená a nakrájaná mrkva, 1 polievková lyžica medu, 80g masla nakrájaného na malé kocky, 500 ml smotany, 500 ml vývaru, soľ, korenie.
Príprava:
Všetky ingrediencie dajte dokopy (s výnimkou smotany) a zmiešajte dokopy. Varte cca 45 min a doveďte k varu. Následne ešte horúce zmiešajte a na zjemnenie chutí doplňte smotanku.
2. Babičkin slivkový koláč
Suroviny:
CESTO: 200g teplého mlieka, 35 g droždia, 100g cukru, 500g múky, 4 žĺtka, 1 polievková lyžica rumu, kúsok vanilky, 150g masla, soľ, citrónová kôra
PLNKA: 5g škorice, 100g cukru, 1kg sliviek, mrvenička (150g masla, 6 lyžíc múky, 4 lyžice cukru)
Postup:
Mlieko, droždie, 1/4 cukru, 1/2 múky zapracovať do cesta a počkať 20 minút. Po odležaní do hotového cesta vmiešať zvyšok surovín.
Vložiť cesto do formy a naplním ho cukrovo-škoricovou plnkou a položím naň slivky. Nechám 20 min nakysnúť a medzičasom zohrejem trúbu na 160 stupňov Celzia. Vložím do trúby a pečiem 50 minút.
Menu pripravil Björn Juhnke, šéfkuchár hotela Kempinski River Park.
Foto: Ondrej Bobek pre Kávičkári.sk