Nedeľné varenie: Sladká bodka za obedom

 Nedeľné varenie: Sladká bodka za obedom

 

Čo by to bol za nedeľný obed bez príslovečnej sladkej bodky? Dobrota z pezinskej koláčikovne Marlotka je presne taká, aký dezert po slávnostnom obede má byť – neodolateľný a výnimočný. Mňam!

Čokoládovo banánová Pavlova torta

Suroviny:

Korpus:

6 bielok

300 g práškového cukru

3 p. lyž. kakaového prášku

1 č. lyž. balzamikového octu

50 g horkej čokolády

Krém:

1000 ml šľahačky

400 g kvalitnej horkej čokolády 4 banány

pavlova-torta-1

Postup:

Šľahačku s nalámanou čokoládou si predvaríme deň dopredu. Predhrejeme rúru na 180 C. Vystelieme plech papierom na pečenie. Dáme šľahať bielka. Keď sú bielka napenené, začneme po lyžiciach postupne pridávať cukor. Bielka šľaháme, až kým nie je sneh pevný a lesklý. Sneh poprášime kakaom, pridáme balzamikový ocot a nastrúhanú čokoládu a sneh, zľahka premiešame. Sneh potom dáme na plech a vytvarujeme kruh s priemerom cca 23 cm. V rúre znížime teplotu na 150 C a dáme piecť na 1h a 15 min. Po vytiahnutí je korpus chrumkavý na povrchu a šťavnatý vo vnútri. Kým korpus vychladne, vyšľaháme si čokoládovú šľahačku dotuha. Na prvý korpus navrstvíme polovicu banánov a vyšľahanej šľahačky a priklopíme druhým korpusom a postup zopakujeme.

pavlova-torta

Recept do rubriky Nedeľné varenie pripravili Soňa Chovancová a Kristína Hupková z pezinskej koláčikovne Marlotka

Text: kavickari.sk

Foto: Ondrej Bobek

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články