Nedeľné varenie: Sladká bodka za obedom
Čo by to bol za nedeľný obed bez príslovečnej sladkej bodky? Dobrota z pezinskej koláčikovne Marlotka je presne taká, aký dezert po slávnostnom obede má byť – neodolateľný a výnimočný. Mňam!
Čokoládovo banánová Pavlova torta
Suroviny:
Korpus:
6 bielok
300 g práškového cukru
3 p. lyž. kakaového prášku
1 č. lyž. balzamikového octu
50 g horkej čokolády
Krém:
1000 ml šľahačky
400 g kvalitnej horkej čokolády 4 banány
Postup:
Šľahačku s nalámanou čokoládou si predvaríme deň dopredu. Predhrejeme rúru na 180 C. Vystelieme plech papierom na pečenie. Dáme šľahať bielka. Keď sú bielka napenené, začneme po lyžiciach postupne pridávať cukor. Bielka šľaháme, až kým nie je sneh pevný a lesklý. Sneh poprášime kakaom, pridáme balzamikový ocot a nastrúhanú čokoládu a sneh, zľahka premiešame. Sneh potom dáme na plech a vytvarujeme kruh s priemerom cca 23 cm. V rúre znížime teplotu na 150 C a dáme piecť na 1h a 15 min. Po vytiahnutí je korpus chrumkavý na povrchu a šťavnatý vo vnútri. Kým korpus vychladne, vyšľaháme si čokoládovú šľahačku dotuha. Na prvý korpus navrstvíme polovicu banánov a vyšľahanej šľahačky a priklopíme druhým korpusom a postup zopakujeme.
Recept do rubriky Nedeľné varenie pripravili Soňa Chovancová a Kristína Hupková z pezinskej koláčikovne Marlotka
Text: kavickari.sk
Foto: Ondrej Bobek