bottova-banskabystrica

NEDEĽNÉ VARENIE: Mlsný banánový chlebík

 

Dnešný recept v sebe spája tradičné rady starých mám s postupmi a ingredienciami modernej kuchyne. Pripravte si s nami obľúbený banánový chlebík podľa receptu z Bottova Coffee.

1.Banánový chlebík

Suroviny: 4 zrelé banány, polohrubá múka, 1 vajce, kypriaci prášok, hnedý cukor, soľ, vlašské orechy, arašidové maslo a lesné ovocie na podávanie

bananovychlieb-bottova

Postup: Na váženie budeme v tomto recepte používať najstaršie metódy slovenských starých mám – hrnčeky, hrste a štipky. V nádobe rozpučíme štyri zrelé banány. Pridáme jeden a pol hrnčeka polohrubej múky a trištvrte hrnčeku hnedého cukru. Rovnako do nádoby pridáme jedno celé vajce, štipku soli, kypriaci prášok a za hrsť celých vlašských orechov. V nádobe spolu všetko popučíme a poriadne premiešame, aby nám vzniklo banánové cesto, ktoré vylejeme do formy. Na povrch cesta môžeme ešte pridať celý banán, ktorý po upečení pekne zkryštalizuje. Banánový chlebík podávame s arašidovým maslom a lesným ovocím.

bananovychlieb-bottova

Text: Augustína Markócsyová

Foto: Ondrej Bobek

Facebook Comments

Mohlo by sa vám páčiť