koláčikovňa marlotka

Nedeľné Varenie: Kakaová dobrota

 

Nedeľa je skrátka nedeľa. Nedeľa si na tanieri žiada niečo špeciálne. Lahodné, mlsné a netradičné. Vyskúšajte recept z pezinskej koláčikovne Marlotka.

Brownies s keksíkmi Kitkat a cream cheese

Suroviny:

75 g hladkej múky

56 g kakaa

1⁄4 č. lyž. soli

1⁄2 č. lyž. kypriaceho prášku

172 g masla

288 g krištáľového cukru

3 vajcia

2 čajové lyž. vanilky

4 ks keksíkov Kit-Kat

Poleva:

227 g krémového syru

2 vajcia (izbovej teploty)

454 g práškového cukru

1 čajová lyž. vanilky

brownies-marlotka-2

Postup:

Predhrejeme si rúru na 175 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. Do misy spolu preosejeme múku, kakao, soľ a kypriaci prášok. Roztopíme si maslo, primiešame doň krištáľový cukor, vajíčka a vanilkovú esenciu. Primiešame suché ingrediencie a nalejeme do pripraveného plechu. Na kakaovú zmes rovnomerne naukladáme pozdĺžne nalámané keksíky Kit Kat. Na polevu rozmixujeme krémový syr do hladkého krému. Po jednom pridávame vajíčka. Postupne pridáme cukor a vanilkovú esenciu. Vylejeme na vrch brownie a dáme piecť na 55 ‐ 60 minút. Po vytiahnutí z rúry bude povrch brownie zlato‐hnedý. Pred podávaním nechajte vychladnúť pár hodín v chladničke.

brownies-marlotka

Recepty do rubriky Nedeľné varenie pripravila  koláčikovna Marlotka.

Text: Kávičkári

Foto: Ondrej Bobek

Facebook Comments

Mohlo by sa vám páčiť